ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αίτημα γα τέσσερις θέσεις μόνιμου προσωπικού κατέθεσε ο δήμος Ξηρομέρου

Η προκήρυξη 3Κ/2018, που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, προέβλεπε 8.166 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ Α΄ βαθμού, Συνδέσμους και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου αυτών, καθώς και σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ.

Ήταν πάγιο αίτημα των Δήμων να ξεπαγώσουν οι προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων μετά από δέκα περίπου χρόνια μνημονίων, μιας και οι Δήμοι αντιμετώπιζαν τεράστια λειτουργικά προβλήματα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και ουσιαστικά αδυνατούσαν να ανταποκριθούν.

Σε συνεννόηση της προηγούμενης Κυβέρνησης με τους δανειστές, κατάφερε αυτό να το συμφωνήσει τελικά και να προχωρήσει στην προκήρυξη 3Κ/2018.

Σε αυτή την προκήρυξη, με ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ο Δήμος Ξηρομέρου δεν συμπεριλαμβάνονταν, παρότι ο Δήμος Ξηρομέρου είχε και έχει οξύ πρόβλημα στην στελέχωση με προσωπικό των ανταποδοτικών υπηρεσιών του. Ο γειτονικός Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας συμπεριλαμβάνονταν και μάλιστα ζητούσε 7 άτομα για τις ανταποδοτικές του υπηρεσίες.

Η νέα διοίκηση του Δήμου σήμερα, προσπαθεί και απευθύνει αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών, συμπληρωματικά της προκήρυξης 3Κ/2018 και με βάση το γεγονός ότι υφίστανται τέσσερις κενές θέσεις τακτικού προσωπικού στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, για πρόσληψη τεσσάρων ατόμων.

Αν το αίτημα γίνει αποδεκτό, οι προσλήψεις θα τρέξουν με διαγωνιστική διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς καμία εμπλοκή σε αυτό του Δήμου Ξηρομέρου.

Δείτε παρακάτω τις θέσεις που ζητά ο Δήμος να του εγκριθούν:

Μία (1) θέση ΠΕ Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων (Υπηρεσία Ύδρευσης).
Δύο (2) θέσεις κατηγορίας ΔΕ 29 Οδηγών (Γ΄ Κατηγορίας) (Υπηρεσία Καθαριότητας).
Μία (1) θέση ΥΕ Εργατών (Υπηρεσία Καθαριότητας).

https://mytikaspress.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button