ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Αίτημα να μετατραπεί το ΚΑΠΗ Μεσολογγίου σε εμβολιαστικό κέντρο

Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου-για κίνδυνο κατάρρευσης του νοσοκομείου έκανε λόγο ο Π. Παπαδόπουλος

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου χθες Μεγάλη Τετάρτη, ο Πρόεδρος έθεσε υπόψη του Σώματος, το 1ο θέμα της Ημερησίας Διατάξεως που ειχε να κάνει με την λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου – νέων εμβολιαστικών γραμμών στο Νοσοκομείο “Χατζηκώστα”.

Τον λόγο πήρε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Δημοτικός Συμβουλος και διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος, που στην παρέμβαση του τόνισε πως προστίθενται έξι νέες εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείο, στα πλαίσια υλοποίησης της επεκτατικής πλέον πολιτικής του Υπουργείου Υγείας για μαζική διεύρυνση του εμβολιασμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού της Χώρας.

“Οι εμβολιαστικές γραμμές στο Νοσοκομείου μας γίνονται οκτώ με ότι αυτό συνεπάγεται. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι με μία γραμμή γίνονταν 50 εμβολιασμοί ημερησίως,
με δύο που είναι σήμερα 160 εμβολιασμοί ημερησίως και με την προσθήκη των νέων, τα ραντεβού των συμπολιτών εκτινάσσονται σε εξακόσια ημερησίως.
Επισημαίνεται δε, ότι το Νοσοκομείο είναι σε πλήρη λειτουργία (επείγοντα, εξωτερικά Ιατρεία, λειτουργία όλων των κλινών, έκτακτα χειρουργεία, κλινική COVID, εργαστήρια – μικροβιολογικός έλεγχος, ακτινοδιαγνωστικός τομέας) και ως εκ τούτου, η επιβάρυνση θα είναι ανυπολόγιστης αξίας στο Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό και η ενδεχόμενη ταλαιπωρία προσέγγισης και αναμονής από τους συμπολίτες μας που θα έχουν ραντεβού, ξεπερνάει τα ανθρώπινα όρια αντοχής, οργάνωσης και αποτελεσματικότητας”, σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τα παραπάνω , όπως επισήμανε, απαιτούν άμεσα την ενίσχυση του εμβολιαστικού κέντρου –το οποίο θα μεταφερθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων – από το Υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ ως παρακάτω :


• Μετακίνηση επτά (7) Γενικών Ιατρών των Κέντρων Υγείας Ναυπάκτου και Αιτωλικού για την κάλυψη των νέων γραμμών σε συνεργασία με αυτούς που έχουν οριστεί από το Νοσοκομείο σε εβδομαδιαία βάση .
• Μετακίνηση επτά (7) Νοσηλευτών –τριών των Κ.Υ. Μεσολογγίου και Ναυπάκτου για αντίστοιχη υποστήριξη.
• Προσλήψεις Επικουρικού προσωπικού από την 6η ΥΠΕ και συγκεκριμένα πέντε (5) ΤΕ Νοσηλευτών –τριών , δύο (2) ΤΕ Επισκεπτών –τριών Υγείας και τριών (3) Διοικητικών ΠΕ – ΤΕ .
• Τέλος επειδή ο ορίζοντας κατάρρευσης του Νοσοκομείου είναι κοντινός– εάν συνεχιστεί επί μακρόν η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί – επιβάλλεται η λειτουργία – όπως όλοι έχουμε προτείνει- ενός εμβολιαστικού Κέντρου σε δομή ή εγκατάσταση της πόλης π.χ. Κλειστό Γυμναστήριο , ΚΑΠΗ κ.α. , ώστε οι εμβολιασμοί να έχουν επιτυχία.

Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, προτείνεται η λήψη απόφασης από την 6η Υ.Πε και του Υπουργείου Υγείας να λειτουργήσει το ΚΑΠΗ του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου ως εμβολιαστικό κέντρο με λειτουργία τριών γραμμών, οι οποίες θα μεταφερθούν από το Νοσοκομείο ώστε να το αποσυμφορήσουν αλλά και η στελέχωση του Νοσοκομείου με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό όπως έχει ζητήσει η Ν.Μ Μεσολογγίου ¨ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨ αρμοδίως, ώστε να υπάρξει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα .

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν ο κ.Δήμαρχος και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι .

Ακολούθως ο Πρόεδρος κάλεσε το Σώμα για τη λήψη σχετικής αποφάσεως . Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση και αφού έλαβε υπόψη:
α) τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την λειτουργία οκτώ (8) συνολικά εμβολιαστικών γραμμών από 05-05-2021 στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου,
β) το μεγάλο βάρος διεκπεραίωσης 600 εμβολιασμών ημερησίως,
γ) την σοβαρή δυσλειτουργία που θα προκύψει στη γενικότερη λειτουργία του Νοσοκομείου,
δ) τις ελλείψεις του απαιτούμενου ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού προσωπικού για την υλοποίηση του όλου εγχειρήματος,
ε) τον ενδεχόμενο κίνδυνο που θα προκύψει από τον μεγάλο συνωστισμό του εμβολιαζόμενου πληθυσμού με ότι αυτό συνεπάγεται,, ομόφωνα αποφάσισε να εγκρίνει το κατεπείγον της συνεδριάσεως και:

– Εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του περί άμεσης λήψης απόφασης από την 6η Υ.Πε και το Υπουργείο Υγείας και εγκρίνει τη λειτουργία του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, ως εμβολιαστικό κέντρο με λειτουργία τριών (3) γραμμών, οι οποίες θα μεταφερθούν από το Νοσοκομείο, ώστε να το αποσυμφορήσουν.
– Εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη του και εγκρίνει το αίτημα για την στελέχωση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, με το απαιτούμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, όπως έχει ζητήσει η Ν.Μ. Μεσολογγίου ¨ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ¨ , με σχετικά έγγραφα από την 6η Υ.Πε .

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button