Γεγονότα

Αίτημα για να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτος ο νομός Λευκάδας-τα αποτελέσματα της καταγραφής των ζημιων

dragano-seismosΝα χαρακτηριστεί σεισμόπληκτος όλος ο νομός ζήτησε με αίτημα της τελικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μια και υπήρξαν περιπτώσεις και από το Μεγανήσι που θα πρέπει να ελεγχθούν, όπως ακανοινώθηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας.

Από τους 500 ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων , 280 κατοικίες κρίθηκαν μη κατοικήσιμες ενώ από αυτές οι 34 κρίθηκαν ως επικίνδυνες. Από ελέγχους που έγιναν σε 199 δημόσια κτίρια μεταξύ αυτών και εκκλησίες τα 121 κρίθηκαν κατοικήσιμα , τα 77 μη κατοικήσιμα ενώ από αυτά τα 16 επικίνδυνα. Σε ότι αφορά τα σχολεία ελέχθησαν 47 σχολεία και βρέθηκαν τρία με πρόβλημα. Αυτά είναι το Γυμνάσιο της Βασιλικής το 5ο νηπιαγωγείο Λευκάδας και ο 5ος βρεφονηπιακός σταθμός. To 5o νηπιαγωγείο στεγάζεται ήδη στο 1ο δημοτικό. Σε ότι αφορά το γυμνάσιο της Βασιλικής το πρόβλημα αφορά στο παλιό κτίριο.
po-dimotikosymbouliolefkadas
Στο νέο κτίριο δεν υπάρχει πρόβλημα, εκτός από ορισμένες μικροζημιές ώστε να λειτουργήσει το λύκειο. Για το γυμνάσιο αν υπάρξει πολιτική βούληση, ίσως οι αίθουσες για τα παιδιά φτάσουν γρήγορα. Γενικότερο πλάνο βέβαια σε ότι αφορά τη λειτουργία του Γυμνασίου δεν καταλάβαμε αν υπάρχει. Ο πρόεδρος του Αγίου Πέτρου έκανε πρόταση το Γυμνάσιο να στεγαστεί προσωρινά στον Άγιο Πέτρο που υπάρχουν αίθουσες.  Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι ζητήθηκε και η συνδρομή της ΜΟΜΑ σε ότι αφορά το οδικό δίκτυο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close