Δυτική Ελλάδα

Αίτημα για διοικητική αποσύνδεση του νοσοκομείου Μεσολογγίου από το Γ.Ν. Αγρινίου

pol-mes-nosokomio-diamartiria2Με ανοιχτή του επιστολή ο Νικόλαος Μαρκαντώνης , Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου  και Μέλος Δ.Σ της Εν. Νοσοκ. Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας προς το Υπ.Υγείας ,  τον Διοικητή και Υποδιοικητές 6ης ΥΠε, τον Διοικητή Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου, όλους τους Φορείς (ΔΣΜ, ΙΣΜ, ΠΟΕΔΗΝ ΟΕΝΓΕ.ΑΔΕΔΥ) και όλα τα ΜΜΕ ( Έντυπα και Ηλεκτρονικά) αναφέρεται στην “τύχη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου  μετά την αποπομπή Κυριακόπουλου”.

Τονίζει συγκεκριμένα πως μόνο η διοικητική αποσύνδεση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου θα μπορέσει να αποτρέψει την περαιτέρω συρρίκνωση και το, αναπόφευκτο, όπως υποστηρίζει κλείσιμο του νοσηλευτικού ιδρύματος του Μεσολογγίου.

Η επιστολή του κ. Μαρκαντώνη:

“Είναι πλέον γνωστή στους πάντες η μεθοδευμένη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου από πολιτικούς και μη παράγοντες και η οποία έλαβε μορφή Χιονοστιβάδας μετά την διοικητική ενοποίηση των Νοσοκομείων Αγρινίου Μεσολογγίου (Νόμος Λοβέρδου) .

Το αποκορύφωμα των ενεργειών αυτής της υποβάθμισης πραγματοποιήθηκε  με τον διορισμό του   Κυριακόπουλου   στην διοίκηση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου .Πιο συγκεκριμένα :

  • Αποδεκατισμός Καρδιολογικής Κλινικής  Από Πέντε καρδιολόγους σε Δύο.
  • Αποδεκατισμού του Νοσηλευτικού προσωπικού με μετακινήσεις προς το Αγρίνιο .
  • Απόπειρες μετακίνησης διοικητικών υπηρεσιών προς το Αγρίνιο (πληροφορική, μισθοδοσία προμήθειες ).
  • Μεθοδευμένη κατασυκοφάντηση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην τοπική κοινωνία
  • Ετσιθελικές υπηρεσιακές μεταβολές με στόχο να αντικαταστήσει τα στελέχη που έλεγαν ΟΧΙ!!

Όλα τα ανωτέρω πραγματοποιηθήκαν με την ανοχή αν όχι και την συμμετοχή του Κου Βλάχου.

Σήμερα που το Νοσοκομείο βρίσκεται  στο Παρά πέντε   και δεδομένου ότι ξεκινά η συζήτηση για τον υγειονομικό Χάρτη στον Νομό, Πιστεύω ότι:

  • Επιβάλλεται να συσπειρωθούμε όλοι στο πάγιο αίτημα της ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗΣ του Νοσοκομείου από αυτό του Αγρινίου διαφορετικά η τύχη του Νοσοκομείου είναι το κλείσιμο σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
  • Στο Νομό είναι απαραίτητα τα δύο Νοσοκομεία αφενός λόγω της γεωμορφολογίας αφετέρου λόγω της έκτασης

( δύο Νομοί σε έναν)

  • Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου θα πρέπει να λειτουργήσει με τον προτεινόμενο οργανισμό που περιέχει τις βασικές ειδικότητες  καθώς και τα διατομεακά τμήματα

Πολύς λόγος γίνεται το τελευταίο διάστημα για σπατάλες στην υγειά και οικονομική κρίση.

Επί του θέματος έχω να πω ότι:

Σε περίοδο  οικ. Κρίσης δεν κάνεις περικοπές, κλείνοντας Νοσοκομεία αλλά νοικοκύρεμα των οικονομικών και ουσιαστικό έλεγχος της σπατάλης!

Θα πρέπει δε να λάβουμε σοβαρά υπ’οψιν ότι ο ασθενής που θα μετακινείται από εδώ σε άλλο Νοσοκομείο λόγω της αναμονής θα ανεβάζει τον χρόνο νοσηλείας κατά συνέπεια και το κόστος!! Η μετακίνηση προς Αγρίνιο Θα κοστίζει το τριπλάσιο ενώ η μετακίνηση  σε Νοσοκομείο της  Πάτρας το πενταπλάσιο!!!

Τέλος όσον αφορά τους άμεσους στόχους προκειμένου το Νοσοκομείο να γίνει οριακά λειτουργικό θα πρέπει άμεσα να γίνουν προκηρύξεις επικουρικών, αποκλειστικά για το Μεσολόγγι, με βάση τις προτεραιότητες που έχουμε κατ΄επανάληψη αναφέρει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close