Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Αισιόδοξα τα νέα για τους γύπες στα Όρη του Βάλτου

Αισιόδοξα είναι τα νέα για τους γύπες στα Όρη του Βάλτου καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας στην περιοχή του Εμπεσού μία αποικία είναι σε άνθηση 30 χρόνια μετά!

Η αποικία είχε εγκαταλειφθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 όμως εδώ και λίγα χρόνια είναι και πάλι όχι απλά ενεργή, αλλά και πολύ δυναμική, καθώς φέτος, από τη συστηματική παρακολούθηση που διεξάγεται από την Εταιρείας στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE IP-4 Natura, καταγράφηκαν στην περιοχή 8-9 φωλιές!

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας:

«Μία αποικία σε άνθηση… 30 χρόνια μετά!

Ένα εξαιρετικά ελπιδοφόρο γεγονός λαμβάνει χώρα στην περιοχή του Εμπεσού Αιτωλοακαρνανίας (Όρη Βάλτου):

μια ιστορική αποικία #Όρνιων, που είχε εγκαταλειφθεί από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80, εδώ και λίγα χρόνια είναι και πάλι όχι απλά ενεργή, αλλά και πολύ δυναμική, καθώς φέτος, από τη συστηματική παρακολούθηση που διεξάγεται από την #ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ στο πλαίσιο του Προγράμματος #LIFE IP-4 Natura, καταγράφηκαν στην περιοχή 8-9 φωλιές!

Ένα από τα πουλιά, μάλιστα, που ζευγάρωσαν φέτος στον Εμπεσό είναι ο “Γιάννης”, ο μοναδικός επιζών γύπας από το περσινό καταστροφικό περιστατικό δηλητηρίασης στην περιοχή της Κλεισούρας, στον οποίο πριν την απελευθέρωσή του τοποθετήθηκε δορυφορικός πομπός και δακτυλιώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων.

Τα νέα αυτά μας δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο πως οι ιστορικές αποικίες – επικράτειες των αρπακτικών πρέπει να θεωρούνται δυνάμει ενεργές και να τις διαχειριζόμαστε, βέβαια, ως τέτοιες».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button