Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αισιόδοξα νέα για την παραλλαγή Όμικρον: Φαίνεται να προκαλεί ήπια νόσηση

Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας του LSE Ηλίας Μοσιαλος, μετέφερε νωρίτερα σήμερα Σάββατο μέσα από το προφίλ του στο facebook, νεώτερα σχετικά με την εξέλιξη της νέας παραλλαγής Όμικρον που έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία.

Η ενημέρωση του Ελληνα καθηγητή, προέρχεται από επίσημους φορείς υγείας της Νοτίου Αφρικής, σύμφωνα με τους οποίους η νέα παραλλαγή Όμικρον φαίνεται να προκαλεί ήπια ασθένεια «με συμπτώματα που φαίνεται να διαρκούν 1-2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα».

Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί αισιόδοξη μιας και η Όμικρον, είναι εξαιρετικά μεταδοτική.

Γράφει συγκεκριμένα ο Ηλίας Μόσιαλος:


«Έγραφα εχθές πως έχουμε προφανώς πολλά αναπάντητα ερωτήματα, και μεταξύ αυτών είναι το κατά πόσο η νέα παραλλαγή όμικρον, αλλάζει την κλινική εικόνα και την συμπτωματολογία και κυρίως εάν καθιστά την νόσο σοβαρότερη.

H Δρ. Angelique Coetzee, πρόεδρος τού Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, σε δηλώσεις της ανέφερε πως από όσα γνωρίζουν ως τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια. Πιο αναλυτικά, είπε πως τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1-2 ημέρες και είναι κυρίως κούραση και μυαλγίες και κάποιες φορές συνοδεύονται από βήχα. Επίσης, από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή την γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Επίσης, σχολιάζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε πως δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο φόρτο λόγω εισαγωγών από φορείς της παραλλαγής Όμικρον.

Ανέφερε επίσης, πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για περισσότερα στοιχεία για την μεταδοτικότητα. Κυρίως για να δούμε τι κλινική εικόνα παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι.

Συμφωνώ με την ήπια και εμπεριστατωμένη της τοποθέτηση στο πρακτορείο Sputnik:
«Μπορεί να είναι εξαιρετικά μεταδοτικό, ναι, αλλά μέχρι στιγμής οι περιπτώσεις που βλέπουμε είναι εξαιρετικά ήπιες. Ίσως σε δύο εβδομάδες από τώρα να έχω διαφορετική γνώμη, αλλά αυτό είναι που βλέπουμε τώρα. Άρα ανησυχούμε σοβαρά; Όχι.
Ανησυχούμε και παρακολουθούμε τι συμβαίνει.».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button