PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Άγρυπνοι οι αιρετοί όσο κρατούν οι φωτιές…

Μετά τα όσα έγιναν στο Μάτι Αττικής(και λίγους μήνες πριν στην Μάνδρα) στους δήμους και στην Περιφέρεια κοιμούνται λιγότερες ώρες πλέον και με μάλιστα με το ένα μάτι ανοιχτό.

Οι πολλοί νεκροί και η συζήτηση που πήρε διαστάσεις εμφυλίου έχουν προκαλέσει αληθινή εγρήγορση στους αιρετούς, πράγμα που φυσικά δεν είναι κακό. Καλό είναι οι υπεύθυνοι να είναι σε επιφυλακή. Όπως καλό είναι και να γκρεμιστούν αυθαίρετα, αρκεί  να μην αρχίσουμε τις διαλογές κάθε είδους. Ας πούμε να μην μείνουν όρθια τα αυθαίρετα εκτός από των πλουσίων και εκείνων που έχουν κόσμο να επιτεθεί στις αρχές και φίλους κι αδελφούς μα καδρόνια στα χέρια…


Αλλά να μην ξεφύγουμε. Λέγαμε για την επιφυλακή των αιρετών. Ειδικά στις Περιφερειακές Ενότητες οι Αντιπεριφερειάρχες πρέπει να έχουν βλαστημήσει την ώρα και την στιγμή που αποφάσισαν να ασχοληθούν. Όλες τις μέρες που οι άνεμοι είναι πάνω από 4 μποφόρ και η επικινδυνότητα ξεπερνά την «κλίμακα 3» πρέπει να είναι σε μια διαρκή σύσκεψη και αυτό να φαίνεται. Διότι σε ενδεχόμενη «στραβή στα βάρδιά τους»(που λέει και η κ. Δούρου)κανείς δεν ξέρει που θα φτάσουν οι ευθύνες.

Πάντως, δεν είναι λίγοι οι αυτοδιοικητικοί που απορούν με τον σχεδιασμό του κράτους. Για παράδειγμα το περίφημο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας. Εννοείται ότι προΐσταται κι έχει την νομική ευθύνη ο Αντιπεριφερειάρχης για κάθε «νομό». Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συντονίσει την Πυροσβεστική, το Λιμενικό ή την Αστυνομία μιας και δεν έχει ούτε σώμα παρέμβασης ούτε υλικό για τέτοιες ανάγκες! Και να παρθεί απόφαση, από δήμαρχο αν πρόκειται για ένα δήμο και από Περιφέρεια αν είναι περισσότεροι δήμοι, για εκκένωση ή για συνδρομή του στρατού κλπ. Τα, δε, δασαρχεία είναι κοινό μυστικό πως ούτε ανταλλακτικά για μηχανήματα έχουν ούτε καν καύσιμα, με αποτέλεσμα να ζητούν δεξιά και αριστερά και από τα δύο!

Κάτι που έχουν ξεχάσει πολλοί είναι τι απέγιναν ο τότε νομάρχης Ηλείας και ο τότε δήμαρχος Ζαχάρως, εκείνοι που στη θητεία τους είχε καεί ο κόσμος το 2007, εν μέρει εξαιτίας μιας γιαγιάς που ήθελε να ψήσει στη γάστρα με τη θερμοκρασία κάπου στους 44 βαθμούς. Οι Χαράλαμπος Καφύρας και Πανταζής Χρονόπουλος έφαγαν 40 χρόνια φυλακή έκαστος με υποχρέωση να εκτίσουν τα 10. Και, ναι, δεν πήγε φυλακή κάποιος όμως ακούγεται π.χ για τον πρώτο, η σύνταξή του κ. Καφύρα  παρακρατείται ατόφια και εκείνος ζει από την οικογένειά του. Οπότε, καταλαβαίνει κανείς το άγχος των αιρετών, από τη στιγμή μάλιστα που τα φετινά γεγονότα δεν έχουν καν ξεκινήσει να περνάνε από την Δικαιοσύνη…

Γι’ αυτό αϋπνία και συσκέψεις συνεχώς, ειδικά στις έδρες των πρώην νομών…

 

 

η συντακτική επιφυλακής μονάδα

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button