Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Αιμορροϊδοπάθεια, συρίγγιο πρωκτού & κονδυλώματα πρωκτού- Ο πρωκτολόγος ενημερώνει

Η αιμορροϊδοπάθεια είναι μία από τις συχνότερες παθήσεις, που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών και να προσφέρουν ενοχλητικά συμπτώματα που πρέπει να διορθωθούν. Το συνηθισμένο πρόβλημα είναι η αιμορραγία, η οποία μπορεί να οφείλεται σε μία επιπλοκή των αιμορροΐδων ή σε θρόμβωση των φλεβών στον πρωκτό.

Ο ασθενής αισθάνεται πόνο, ο οποίος μπορεί να συνοδεύεται από καύσο. Η διάγνωση στις αιμορροΐδεςδεν είναι πάντα εύκολη, αφού χρειάζονται για να επιβεβαιωθούν πολύ συγκεκριμένες εξετάσεις. Η πρωκτοσκόπηση είναι απαραίτητη για να εξακριβωθούν το πόσο μεγάλες είναι οι αιμορροΐδες.

Για να γίνει επέμβαση στο νοσοκομείο, πρέπει να συνυπάρχουν πολλοί παράγοντες, οι οποίοι σχετίζονται με τον ασθενή και τα συμπτώματά του. Το χειρουργείο χωρίζεται σε αυτό με laser και σε αυτό ανοιχτού τύπου.

Κονδυλώματα

Τα κονδυλώματα πρωκτού είναι μικρά ογκίδια που μοιάζουν με φακές και κάνουν την εμφάνισή τους στην συντριπτική πλειοψηφία στα γεννητικά όργανα.

Ο HPV, δηλαδή ο ιός των κονδυλωμάτων είναι πολύ συχνός και μεταδίδεται κυρίως με σεξουαλική επαφή. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ομοφυλόφιλων ανδρών είναι οροθετικοί και μολυσμένοι στον πρωκτό από τον ιό.Για την θεραπεία στα κονδυλώματα πρωκτού, επιλέγεται πάντα η καταλληλότερη μέθοδος, η οποία σχετίζεται με τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο κάθε ασθενής. Ο καυτηριασμός, το laser και η κρυοπηξία. Ο γιατρός συστήνει γενικά σε έναν ασθενή με πόνο αιμορροΐδων να βάζει ειδική αλοιφή.

Συρίγγιο πρωκτού

Τα αποστήματα και το συρίγγια πρωκτού, εμφανίζονται σαν να προεξέχουν από τον πρωκτό και να τρέψουν πύον. Μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάνοιξη και αφαίρεση πύου, σε περιβάλλον χειρουργείου. Όσο πιο νωρίς γίνει η επέμβαση, τόσο το καλύτερο, καθώς ο ασθενής αν το αφήσει θα πονάει περισσότερο και η μετεγχειρητική φροντίδα θα είναι πιο άσχημη.

Απόστολος Σταματιάδης

Χειρουργός – Πρωκτολόγος

proctology.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close