Γεγονότα

Αη Βασιλιώτικα: "Η αστυνομία ζητά τη βοήθεια της… αστυνομίας και υποχωρεί άτακτα!" (φωτο)

geg-ai-basiliotika1Με έγγραφο του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Ελλάδος, που κοινοποιείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και το Υπουργείο των Εσωτερικών, ο Σύλλογος “Νέα Γη”  που εδρεύει και δραστηριοποιείται στα Αη Βασιλιώτικα του Αγρινίου, για άλλη μια φορά αναφέρεται στο πρόβλημα με τους παραβατικούς ρομά στην συγκεκριμένη περιοχή.

Στο σχετικό έγγραφο, όπως και σε πάμπολλα άλλα που έχει συντάξει και έχει αποστείλει ο Σύλλογος κατά το παρελθόν, γίνονται δραματικές αναφορές για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ χαρακτηριστικά επισημαίνεται η πλήρης αδυναμία της Αστυνομίας, στο να επιβάλλει την τάξη στην περιοχή, και τίθεται το ερώτημα ως που θα φτάσει αυτή η κατάσταση.

geg-ai-basiliotika2Αναλυτικά η επιστολή του Συλλόγου:

Κύριοι, είμαστε ένας Σύλλογος που εδρεύει στην ομώνυμη Συνοικία στα Αϊ-Βασιλιώτικα Αγρινίου.

Σκοπός της ίδρυσης του Συλλόγου είναι το ότι στην Συνοικία μας ζουν πολλοί ROMA με τις γνωστές συνέπειες. Στόχος μας είναι η ειρηνική συμβίωση. Εν μέρει το έχουμε πετύχει, παρά την τέλεια αδιαφορία της πολιτείας και παρά τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Συνοικίας.
Πλην όμως, μια σχετικώς μικρή ομάδα παραβατικών ROMA κρατούν όμηρο ολόκληρη την συνοικία. Έχουμε κάνει πολλά διαβήματα, αλλά εις μάτην. Όλο ημίμετρα άνευ αποτελέσματος.

geg-ai-basiliotika3Είναι αδιανόητο κύριοι, το ότι ένας πολίτης (ιδίως γυναίκα, δεν συζητάμε για παιδιά), να μην μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους της και να αναγκάζεται να ζητά τη βοήθεια της Αστυνομίας για να διασχίσει το δρόμο.

Είναι αδιανόητο οι εργάτες της καθαριότητας, πολλές φορές, να ζητούν τη συνοδεία της Αστυνομίας στην προσπάθειά τους για την τέλεση του καθήκοντός τους.

Είναι αδιανόητο το ότι για να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση ανάγκης να ζητά αστυνομική προστασία.

Είναι αδιανόητο να παραγγέλνει κανείς μια πίτσα και να ακούει τη φωνή να σου λέει ότι δεν μπορούμε να σας τη φέρουμε γιατί φοβόμαστε (έχουν γίνει πολλές επιθέσεις).

geg-ai-basiliotika4Είναι αδιανόητο τα παιδιά μας να μην μπορούν να παίξουν στην αυλή των σπιτιών τους, ούτε να διαβάσουν, ούτε να κοιμηθούν από τις ολονύχτιες φωνές μεθυσμένων ROMA, ιδίως όταν παίρνουν τα επιδόματα και μπορούν να προμηθευτούν άφθονα οινοπνευματώδη.

Τέλος είναι παντελώς αδιανόητο η ίδια η Αστυνομία να ζητά τη βοήθεια της Αστυνομίας, γιατί πολλές φορές δεν μπορούν να επιβάλλουν την τάξη και προτιμούν την άτακτη  υποχώρηση, αφήνοντας μας στο έλεος του θεού. Ακόμα και η υγιής μερίδα των ROMA, αγανακτεί για την κατάσταση αυτή. Και όλα αυτά δίπλα στο κέντρο της πόλης, στην ξεχασμένη από Θεό και ανθρώπους Συνοικία μας. Κοντά σε εμάς και όλη η πόλη στενάζει, όπως φαίνεται από την προθυμία συμπαράστασης των οργανισμών της.

geg-ai-basiliotika5Ως που θα φτάσει η κατάσταση αυτή, κύριοι; Πότε και εμείς σαν ισόνομοι πολίτες θα νιώσουμε την ασφάλεια μιας ευνομούμενης πολιτείας; Δεν βλέπετε το αύριο; Τι περιμένετε και δεν ενεργείτε άμεσα; Αυτοί οι λίγοι να γίνουν πιο πολλοί;

Εμείς είμαστε σίγουροι στο ότι όταν υπάρχει ισχυρή θέληση, αυτή η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί.

Κύριοι, Έχουμε τα μεγάλα προβλήματα που μας συσσώρευσαν οι ανεύθυνες πολιτικές των πολιτικών μας και τα οποία είναι δύσκολα να ξεπεραστούν. Πρέπει να προστεθούν και αυτά που δεν μπορούμε να τα διαχειριστούμε;

geg-ai-basiliotika6 geg-ai-basiliotika7 geg-ai-basiliotika8

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close