PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

Αγρυπνίες Παϊσίου και …Μαρίνης, για την πατρίδα, βοήθειά μας

Προσέξτε, η Ελλάδα δεν είναι μια απλή χώρα. Είναι μια πατρίδα κοσμοϊστορική και είναι πάνω από όλες τις άλλες πατρίδες που είναι επίσης κοσμοϊστορικές(σ.σ. και μαγκιά μας που αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν κι άλλες, διότι είμαστε λαρντζ). Παράλληλα η πατρίδα είναι σε κίνδυνο, βρίσκεται σε αποστασία και έχει κι άλλα πολλά προβλήματα.

Έχουμε, λέει, και Άγιο Όρος(που έχουμε, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πανηγυρίζουμε τόσο), έχουμε και γιορτή του Αγίου Παϊσίου που έχει διατελέσει ασυρματιστής στο Αγρίνιο και ήταν λέει πολύ με την Μακεδονία, την Βόρειο Ήπειρο, την Καππαδοκία και την Θράκη…

Για όλους τους ανωτέρω λόγους και για να σωθεί η πατρίδα ταύτη, με τα τόσα προβλήματα, « από κάθε σκοτισμό, από κάθε δουλεία, από κάθε πλάνη και αμαρτία, από κάθε διαστροφή. Να ξαναδούμε πάλι θέλημα Θεού, φως Χριστού, οικογένειες αναγεννημένες και ενωμένες, νεότητα εύρωστη, ελεύθερη και ζωντανή, με οραματισμούς, πόθους και αγιασμό», κάναμε μια αγρυπνία στο Αγρίνιο προχθές το βράδυ και θα κάνουμε κι άλλη μία στο Μεσολόγγι την ερχόμενη Δευτέρα που θα είναι παραμονή της Αγίας… Μαρίνης!

Αν μπλοκάρατε και δεν ξέρετε ποια είναι η… Μαρίνη, απλά είναι η Αγιά Μαρίνα. Έτσι κάνει η γενική στα παλιά ελληνικά: η Άννα- της Άννης(και μερικοί τραχανάδες λένε μετά το κορίτσια τους «Άννυ» για όλη τους τη ζωή…), η Μαρίνα-της Μαρίνης…

Ειλικρινά, δεν το ‘χω με τα διαδικαστικά της θρησκείας και δεν ξέρω πως επηρεάζουν οι αγρύπνιες τα πράγματα, πάντως σίγουρα δεν τα επηρεάζουν άμεσα γιατί από προχθές που κάμαμε την αγρύπνια, και ενόψει της επομένης, τα πράγματα πιο πολύ μπαχαλοποιήθηκαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και εκεί με τα αντίμετρα, τους πρόσφυγες και τα υπόλοιπα που πρέπει να πάρουμε άδεια για να κάνουμε παραχωρήσεις.

Όλα τα παραπάνω αφορούν, με την δική μας σκωπτική διάθεση,  στις πρωτοβουλίες της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας για να προσευχηθούν αγρυπνώντας οι πιστοί, πράγμα που φυσικά είναι στην δική της διακριτική ευχέρεια να κάνει.

Όμως, ειλικρινά τώρα, το μήνυμα που βγαίνει από την επικοινωνιακή διαχείριση αυτών των θεμάτων δεν είναι βούτυρο στο ψωμί όσων κάνουν λόγο για παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας; Δεν βοηθά όσους λένε πως η Εκκλησία κατά τόπους ευνοεί πρακτικές που βάζουν τους πιστούς να προσευχηθούν και να αγρυπνήσουν για εθνικά, πατριωτικά, πολιτικά πράγματα;

Τελικά, μήπως έτσι παίρνουν επιχειρήματα όσοι λένε πως το Κράτος αν δεν διαχωριστεί από την Εκκλησία δεν θα αλλάξει ποτέ;

η συντακτική αβλαβής μονάδα

Ετικέτες

3 Σχόλια

 1. Αγαπητή “συντακτική ανευλαβεστατη και ασεβεστατη συντακτική ομάδα!Δια του αισθητηριου της ορασεως αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος τον αισθητό κόσμο γύρω του και μάλιστα εν μέρει!Δια της ακοής αντιλαμβάνεται τους ήχους και βέβαια όχι όλους!Επιπλέον ο Κύριος και Δημιουργός του παντός επροικισε αυτό το εξαίσιο πλάσμα με την όσφρηση με την γεύση και την αφή!Πρώτη έρχεται η αφή και τελευταία αποχωρεί!Όλα αυτά τα εδωρησε ο Πανάγαθος και τα δωρίζει διαρκώς χωρίς να του τα ζητήσουμε,καθώς και πολλά άλλα χαρίσματα για να έχουμε την δυνατότητα να πορευόμαστε μέσα στο πέλαγος του βίου!Για να μπορέσεις όμως να ιδεις, να ακούσεις,να οσφρανθεις,να γευθείς και να αντιληφθείς ,τον Δημιουργό σου πρέπει να είσαι κάτοχος ενός ακόμη αισθητηριου το οποίο είναι υπερλογον και όχι παράλογον και το οποίο λέγεται πίστις!Λίγοι ανάμεσα στα δισεκατομύρια των ανθρώπων το κατέχουν και εύχομαι να το χαρίσει και σε σένα και σε μένα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα μετατρέψουμε οικεία βουλήσει την ψυχή μας σε παιδική και θα του το ζητήσουμε εν ελευθερία!Για να αντιληφθούμε πράγματα που είναι μπροστά μας και δεν τα αντιλαμβανόμαστε!Βρίσκομαι μακρυά από την γενέτειρα μου και επισκέπτομαι την ιστοσελίδα σας και δυστυχώς αντί για αισιόδοξα και φωτεινά πράγματα συναντώ ζοφερό σκοτάδι!Τα άρθρα σας είναι χαμηλότατου πνευματικού επιπέδου,θέλω να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στον τόπο μου αλλά να γνωρίζετε ότι με τον τρόπο σας συμβάλλετε στην περαιτέρω παρακμή του Αγρινίου και κατ επέκταση όλης της πατρίδος μας!Ας μας δώσει ο Θεός μετάνοια αδελφέ μου!

 2. Ενας χρυσαυγίτης αναγνώστης λιγότερος, μετά απο μια αναλυση του κ@@@ για την συμβολη του χριστιανισμού στις επιστήμες και τις τέχνες… χαχαχαχα

 3. κοίταξε να δεις, τυροκομική μονάδα,
  αν σέβεσαι αυτή την κοσμοϊστορική χώρα, θα σεβόσουν και το γεγονός ότι αυτή η κοσμοϊστορική χώρα ό,τι λαμπρό είχε να δείξει το έδειξε με τη βοήθεια της θρησκείας με την οποία επικρατούσε.
  Έρχεσαι εσύ ο τυρόγαλος να σβήσεις χιλιάδες χρόνια προσφοράς του 12θεου σε αυτόν τον τόπο και προφανώς και του χριστιανισμού.
  Έχεις κανένα μνημείο αθεΐας; Έχεις κανένα μνημείο αναρχίας; Τι έχεις;
  Έχεις ένα σωρό θρησκευτικά μνημεία και εθνικά μνημεία, μόνο.
  Τα 3 από θα 7 θαύματα υ κόσμου βρίσκονται στην ελλάδα και είναι και τα 3 θρησκευτικά μνημεία.

  ο διαφωτισμός, η ανάπτυξη των φυσικών επιστημών, η πρόοδος και όλα αυτά τα ωραία που επικαλούνται οι “προοδευτικοί” σαν εσενα ως δικά τους δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν σε εποχές όπου επικρατούσαν οι αντίθετες συνθήκες που προσπαθείτε να επιβάλετε.
  Το βαθύ θρησκευτικό και εθνικό αίσθημα, είναι αυτό που οδήγησε τα κράτη ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν. Το γεγονός ότι εσύ μπορείς αυτή τη στιγμή παραλληρείς στο διαδίκτυο, είναι τεχνολογία που έφτιαξε κάποιος θρησκευόμενος.

  Τέλος, κάθε κυριακή που γίνεται η λειτουργία στην εκκλησία θυμάστε και τις αντιχριστιανικές σας συνήθειες, κάθε φορά που καλεί ο κάθε πνευματικός πατέρας τον λαό σε δύσκολες στιγμές να συσπειρωθεί, εσείς κάθεστε και μας λέτε ότι αυτά είναι οπισθοδρομικά πράγματα.
  Εγώ παύω να μπαίνω εδώ μέσα, γιατί προφανώς το ανθελληνικό και αντιχριστιανικό κλίμα δε με σηκώνει, το αυτό συνιστώ και τους υπόλοιπους.
  Είναι ο μόνος τρόπος να θιχτεί η τυροκομική μονάδα, μιας και το μόνο πράγμα στο οποίο πιστεύει είναι το χρήμα.

  …και να μην το περάσεις, θέλω να ξέρεις ότι εγώ προσωπικά θα σε μαυρίσω όπου μπορώ. Ήδη το έχω κάνει αρκετά για τον φιλοαλβανό του news.
  Μικρή κοινωνία είμαστε, όλα μαθαίνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close