Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Aγρυπνία Αγίου Παϊσίου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Tην Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 η εκκλησία εορτάζει τον Όσιο και Θεοφόρο πατέρα Παϊσιο τον Αγιορείτη. Όπως κάθε χρόνο θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία Σάββατο 11 προς 12 Ιουλίου προς τιμή του Αγίου Παϊσίου, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, στο χώρο μαρτυρίου του Αγίου Ιωάννου Βραχωρήτου, κάτω από τον πλάτανο στον οποίο ο Άγιος Παϊσιος προσερχόταν και προσευχόταν κατά τη στρατιωτική του θητεία στο Αγρίνιο.

Ο εσπερινός με την αρτοκλασία θα αρχίσει ώρα 20:30, θα συνεχιστεί η ακολουθία του Όρθρου όπου θα γίνει χρίση με Μέγα Ευχέλαιο στους πιστούς και η Θεία Λειτουργία θα τελειώσει περίπου στις 1:30. Κατά την Αγρυπνία θα παρατεθούν για προσκύνηση Ιερά Λείψανα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η φετινή Αγρυπνία θα είναι μια ευχαριστία στο Θεό και στον Άγιο Παϊσιο, για τη προστασία της Ελλάδας την περίοδο του κορονοϊού, αλλά και μια ικεσία για τη σωτηρία της Ελλάδας και της Κύπρου από την προκλητική και επιθετική στάση της Τουρκίας. Για πολλούς, εξάλλου, οι προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και του Αγίου Παϊσίου άρχισαν να εκπληρώνονται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button