ΑγρότεςΡοή Ειδήσεων

Αγροτικός Σύλλογος Καινουργίου: «Ότι κερδίσαμε, το κερδίσαμε με σύγκρουση και συσπείρωση»»

«Αρχίζει η συγκομιδή της ελιάς και δεν ξέρουμε σε τι τιμή θα πουλήσουμε»

Στην έκδοση ανακοίνωσης προέβη η διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου στο Καινούργιο Δ.Ε. Θεστιέων του δήμου Αγρινίου, όπου και καταγράφει τα πολλά και οξυμένα προβλήματα των αγροτών.

Ξεκινώντας απο το κόστος παραγωγής, όπως τις τιμές στο πετρέλαιο, τους αγροτικούς δρόμους αλλά και το σοβαρό θέμα που ανακύπτει με τις τιμές του προϊόντος, που κανείς δεν τις γνωρίζει.


Κάνει λόγο συγκεκριμένα στο «γνωστό πλέον παιχνίδι των εμπόρων και μεσιτών της περιοχής για να πάρουν το προϊόν μας σε εξευτελιστικές τιμές».

Αναλυτικά:

«Η αύξηση του κόστους παραγωγής και οι χαμηλές τιμές πώλησης των προϊόντων δεν οφείλονται μόνο στον πόλεμο και στις αρνητικές του επιπτώσεις. Ήταν και είναι πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων να στηρίζουν τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους εμπόρους, τους τραπεζίτες σε βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων, συνολικά του λαού.

Για αυτό επικαλούνται το δημοσιονομικό κόστος, για να πετάξουν κάποια ψίχουλα στους αγρότες, την ίδια στιγμή που μπουκώνουν με δισεκατομμύρια ευρώ το μεγάλο κεφάλαιο. Μόλις πρόσφατα στη Βουλή ψήφισαν αύξηση των ναύλων για τα πλοία 10%, έδωσαν ζεστό χρήμα 80 εκατομμυρίων ευρώ στους εφοπλιστές και άλλες παροχές, τους δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, ενώ οι αγρότες το πληρώνουν 2 ευρώ το λίτρο για να καλλιεργήσουν.

Σε όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς στο χωριό μας και κάνουν την προσπάθειά μας να ζήσουμε από τις καλλιέργειές με αξιοπρέπεια ακόμη πιο δύσκολη. Είναι τραγικό το 2022 οι αγρότες του χωριού μας να μην μπορούν να πάνε στα χωράφια τους αφού οι αγροτικοί δρόμοι θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο.

Βέβαια δεν μας έφταναν αυτά ήρθε η ώρα της συγκομιδής και αντιμετωπίζουμε ακόμα ένα πρόβλημα, το οποίο απειλεί να μας βάλει ταφόπλακα και στις τελευταίες ελπίδες που είχαμε, να έχουμε φέτος ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τις οικογένειές μας. Φυσικά είναι το παράδοξο να αρχίζει η συγκομιδή και να μην ξέρουμε σε τί τιμή θα πουλήσουμε. Είναι το γνωστό πλέον παιχνίδι των εμπόρων και μεσιτών της περιοχής για να πάρουν το προϊόν μας σε εξευτελιστικές τιμές.

Η πάλη για την μείωση του κόστους παραγωγής, για εγγυημένες τιμές στα προϊόντα μας, για εισόδημα και ζωή με αξιοπρέπεια, για να μην ξεκληριστούμε από την γη μας, για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα αγροτικό σπίτι, για να μην κατασχέσει η τράπεζα χωράφια ή σπίτια βιοπαλαιστών αγροτών, πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού του χωρίου μας.

Η λύση σήμερα για τα σοβαρά προβλήματα των φτωχών αγροτών είναι ο οργάνωση του αγώνα, η συλλογική πάλη μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και για τα δίκαια αιτήματά του. Οι αγρότες του Καινούργιου έχουν πείρα, ότι κερδίσαμε το κερδίσαμε μέσα από την σύγκρουση και τη συσπείρωση στον αγροτικό μας σύλλογο».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button