Δυτική Ελλάδα

Αγρότες με… παράπονα στο Περιφερειακό Συμβούλιο

epi-agrotes-periferiako2«Δεν είμαστε αγρότες του Κολωνακίου, είμαστε από τη φύση μας αγρότες στον τόπο μας. Ζητήσαμε να ξεχωρίσουν οι κατά κύριο επάγγελμα παραγωγοί προκειμένου να δει το κράτος με ποιους πραγματικά έχει να κάνει. Δυστυχώς τα φορολογικά προηγήθηκαν της αναδιάρθρωσης και πλέον, μαζί με τους παραγωγούςξεκληρίζεται και η κτηνοτροφία, με την αύξηση της ζωής του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος που διευκολύνει τις εισαγωγές και την αλλαγή με τους επιλέξιμους βοσκότοπους που αφήνει τους εκτροφείς αιγοπροβάτων χωρίς επιδοτήσεις» ανέφερε ο Παναγιώτης Καλογιάννης από τηνσυντονιστική επιτροπή των παραγωγών σε Ακτιο – Βόνιτσα.
Εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων, Συνεταιρισμών και Ομάδων Παραγωγών από ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα βρέθηκαν προχθες το μεσημέρι στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας για να εξηγήσουν την κατάσταση στον αγροτικό κόσμο και να ζητήσουν συμπαράσταση για την παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στον Ισθμό της Κορίνθου και την πανελλαδική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας.
Το θέμα κυριάρχησε στη συνεδρίαση ενώ παράγοντες του αγροτικού κόσμουτόνισαν προς τις παρατάξεις ότι έχουν εγκαταλείψει τους αγρότες, παρά το γεγονός ότι πάνω από το 50% του πληθυσμού ζει απο τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή….
ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ
«Αύξηση ΦΠΑ, αύξηση συντελεστών φορολογίας και προκαταβολή φόρου 100% θα μας εξοντώσουν μαζί με ολόκληρη την αγροτική οικογένεια ενώ από την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με πρόσχημα τη διάσωση του ΟΓΑ, θα διπλασιαστούν άμεσα οι ανασφάλιστοι αγρότες και οι μεγάλης ηλικίας παραγωγοί στα χωριά μας θα βρεθούν χωρίς φάρμακα». Αυτά ανέφερε στην διάρκεια της συνεδρίασης ο Ιωάννης Καλλίμορφος, αντιπρόεδρος της Ενωσης Συνεταιρισμών Αγρινίου,επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας ζει από το γεωργικό εισόδημα που θα πληγεί με τα νέα φορολογικά μέτρα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι με το ΦΠΑ στο 23% για τα γεωργικά εφόδια και το νέο φορολογικό που αυξάνει τη φορολογία στο 26%, καταργεί το αφορολόγητο, τις εκπτώσεις φόρου και την επιστροφή φόρου από το πετρέλαιο κίνησης.
Η ΗΛΕΙΑ
«Το ίδιο και στην Ηλεία, η πλειοψηφία ζει από τα εισοδήματα από τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ζητήσαμε πρόσφατα από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, να κάνει πράξη την υπόσχεση και του πρωθυπουργού για προσδιορισμό και προστασία των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών αλλά δεν μας έχουν ακόμη απαντήσει» τόνισε στη δική του παρέμβαση ο Χρήστος Βαλλιανάτος, πρόεδρος ομάδας παραγωγών Ηλείας.
epi-agrotes-periferiako1
ΑΚΤΙΟ – ΒΟΝΙΤΣΑ
«Δεν είμαστε αγρότες του Κολωνακίου, είμαστε από τη φύση μας αγρότες στον τόπο μας. Ζητήσαμε να ξεχωρίσουν οι κατά κύριο επάγγελμα παραγωγοί προκειμένου να δει το κράτος με ποιους πραγματικά έχει να κάνει. Δυστυχώς τα φορολογικά προηγήθηκαν της αναδιάρθρωσης και πλέον, μαζί με τους παραγωγούς ξεκληρίζεται και η κτηνοτροφία, με την αύξηση της ζωής του φρέσκου αγελαδινού γάλακτος που διευκολύνει τις εισαγωγές και την αλλαγή με τους επιλέξιμους βοσκότοπους που αφήνει τους εκτροφείς αιγοπροβάτων χωρίς επιδοτήσεις» ανέφερε ο ΠαναγιώτηςΚαλογιάννης από την συντονιστική επιτροπή των παραγωγών σε Ακτιο – Βόνιτσα.
ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ
«Το 97% του κλήρου αγωνίζεται για το καθημερινό μεροκάματο. Εδώ δεν ήλθαμε μόνο για προσευχές, αλλά διότι η Περιφέρεια θα έπρεπε ήδη να βοηθήσει προκειμένου να τεκμηριωθεί ότι αλλιώς πρέπει να αντιμετωπίζεται από το κράτος ο αγρότης και αλλιώς ο ελεύθερος επαγγελματίας» τόνισε από την πλευρά του ο Νίκος Ζαφειρόπουλος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας.
Από την Έντυπη “Πελοπόννησο” της Τρίτης 17/11/2015
http://www.pelop.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button