ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Άγριο επεισόδιο στον αέρα του ΣΚΑΪ: Το σχόλιο Λάμψια για ΣΥΡΙΖΑ και 17Ν -Αποχώρησε ο Γ. Τσίπρας, παρέμβαση Τσαπανίδου

Ένα σχόλιο του δημοσιογράφου Παναγιώτη Λάμψια για τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε έκρηξη on air στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

Εδικότερα, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Λάμψιας κλήθηκε να σχολιάσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ τη «μάχη» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου


«Η αντιγραφή δεν είναι κακό, αρκεί να μη σε πιάσουν. Είναι και λίγο αστείο, αλλά μερικές φορές προσπαθεί να μιμηθεί και τη φωνή του. Πέθανε και ο Χάρρυ Κλυνν, τον έκανε καλύτερα από τον Τσίπρα τον Ανδρέα Παπανδρέου στις μιμήσεις. Να σοβαρευτούμε. Δεν μπορεί να αντιγράφεις το κόμμα που είναι ενεργό, υπάρχει, και να χρησιμοποιείς τα ορφανά του Άκη που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων που εγώ αποκαλώ γενίτσαρους» είπε αρχικά, για να συμπληρώσει:

«Δεν μπορούμε να θεωρούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και τον ΠΑΣΟΚ, όταν οι ίδιοι άνθρωποι υποστηρίζουν τους εκτελεστές της ”17 Νοέμβρη” και άλλα παρόμοια. Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά».

Δείτε το σχόλιο του Παναγιώτη Λάμψια

Η Σία Κοσιώνη έσπευσε να ζητήσει από τον δημοσιογράφο να αποσαφηνίσει τι εννοεί, καθώς ήταν πολύ σκληρό, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις.

«Ορισμένοι εκ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξαν καθαροί υποστηρικτές εκτελεστών καταδικασθέντων για την υπόθεση 17Ν», είπε ο Π. Λάμψιας. «Το κόμμα έχει καταδικάσει», απάντησε η Σία Κοσιώνη. «Δεν είπα το κόμμα, είπα ορισμένα στελέχη», είπε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

Οι διαμαρτυρίες Γ. Τσίπρα και η παρέμβαση Τσαπανίδου στην πολιτική εκπομπή μετά το κεντρικό δελτίο
Μετά το δελτίο, στην εκπομπή του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη «Η Ελλάδα αποφασίζει», με καλεσμένους τον Θ. Σκυλακάκη από τη ΝΔ, τον Γ. Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Π. Δουδωνή από το ΠΑΣΟΚ, το σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού ο Παναγιώτης Λάμψιας έμελλε να βάλει «φωτιά» στο πλατό.

Ο παρευρισκόμενος υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας διαμαρτυρήθηκε και ζήτησε από τον δημοσιογράφο να ανακαλέσει. Ωστόσο, προφανώς δεν κρίθηκε ικανοποιητική η αντίδρασή του, καθώς στον αέρα παρενέβη τηλεφωνικά και η Πόπη Τσαπανίδου.

«Λυπάμαι πάρα πολύ που αναγκάζομαι να παρέμβω σε μία εκπομπή για έναν λόγο που είναι εξαιρετικά δυσάρεστος και εξαιρετικά προσβλητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στα στελέχη του, απέναντι στους ψηφοφόρους», είπε αρχικά.

Έκανε λόγο για εξαιρετικά προσβλητικούς χαρακτηρισμούς από τον Π. Λάμψια «τόσο στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα, τον αποκάλεσε μίμο του Ανδρέα Παπανδρέου, αυτό που προσπάθησε να σας εξηγήσει ο κ. Τσίπρας που τον είχατε καλεσμένο, τον οποίο ενημέρωσα για τα όσα είχαν γίνει, αλλά δεν πρόλαβε να σας εξηγήσει και τον δεύτερο λόγο για τον οποίο απαίτησε τη συγγνώμη από τον κ. Λάμψια και του ζήτησε να ανακαλέσει το σχόλιό του… Δεν ήταν μόνο προσβολή για τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ήταν μια προσβολή για όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έχουν γράψει μια ιστορία, έχουν ιστορικές διαδρομές, γιατί ο κ. Λάμψιας τους χαρακτήρισε υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν. Αυτό είναι εξαιρετικά προσβλητικό και απίστευτα βαρύ και όχι μόνο, θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω ντροπή».

Ο διάλογος Τσαπανίδου-Λάμψια

Η Σία Κοσιώνη επισήμανε ότι ήταν ένα δημοσιογραφικό σχόλιο, που δεν είναι προσυνεννοημένο. «Υπήρξε παρέμβαση από την πλευρά μου γιατί το θεώρησα κάπως τραβηγμένο, το έκανε αποδεκτό ο συνάδελφος». «Δεν είναι κάπως τραβηγμένο, είναι ντροπή», είπε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Π. Λάμψιας απάντησε πως σε ό,τι αφορά την αντιγραφή συνθημάτων και των θέσεων διαχρονικά του ΠΑΣΟΚ ήταν σαφής: «Είπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας αντιγράφουν το ΠΑΣΟΚ και ότι ο κ. Τσίπρας φτάνει ακόμη στο σημείο και να μιμείται τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι η πεποίθησή μου. Δεν ανακαλώ τίποτα».

«Και συμπληρώσατε ότι ο Χάρι Κλυνν τον μιμείται καλύτερα», επέμεινε η Πόπη Τσαπανίδου. «Τη φωνή του, ναι», απάντησε ο Π Λάμψιας. «Είπατε μίμο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;», συνέχισε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτό ήταν ένα αστείο, αν δεν το καταλαβαίνετε…» απάντησε ο Π. Λάμψιας. «Τιμώ και τη θέση του και το πρόσωπο, τελεία» πρόσθεσε, και εξακολούθησε: «Σε ό,τι αφορά τους υποστηρικτές των εκτελεσθέντων της 17Ν, δεν το λέω εγώ, είναι γεγονός. Έχει συμβεί. Εχουν γίνει πορείες ολόκληρες και έχουν γίνει υποστηρικτικές εκδηλώσεις και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι βρέθηκαν σε αυτές. Δεν εννοούσα ότι το έκανε ο κύριος Τσίπρας», είπε.

«Τι ακούνε τα αυτιά των τηλεθεατών που σας παρακολουθούν… Μιλάτε για στελέχη που έχουν δώσει μάχες υπέρ της δημοκρατίας. Στελέχη που δεν ανέχθηκαν, πόσω μάλλον δεν συμβάδισαν με την τρομοκρατία. Είναι συκοφαντικό αυτό που λέτε», ανταπάντησε η Πόπη Τσαπανίδου.

«Μου ζητάνε να κάνω δήλωση μετανοίας; Δεν θα την κάνω. Δεν συνηθίζω να κάνω μετάνοια για τίποτα. Αυτή ήταν η άποψή μου. Αν δεν σας αρέσει, λυπάμαι» απάντησε ο Παναγιώτης Λάμψιας. Διευκρίνισε, τέλος, τόσο ο ίδιος όσο και η Σία Κοσιώνη, ότι οι απόψεις του δεν απηχούν τις απόψεις του σταθμού.

«Τα σχόλια είναι η δική μου άποψη, δεν είναι του ΣΚΑΪ, δεν είναι κανενός άλλου. Αν δεν σας αρέσει είναι προφανώς δικαίωμά σας», πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.

«Κύριε Λάμψια, είναι ντροπή να το ακούω στο δελτίο του ΣΚΑΪ. Λυπάμαι και ντρέπομαι» αντέτεινε οργισμένη η κυρία Τσαπανίδου.

«Δηλαδή, τι θέλετε, ο ΣΚΑΪ να κάνει λογοκρισία στα στελέχη του; Την επόμενη φορά να σας πάρω και τηλέφωνο να μου πείτε τι θα πω», σχολίασε ο Παναγιώτης Λάμψιας.

Η ένταση συνεχίστηκε και λίγα λεπτά μετά ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε από το στούντιο, παρά τις εκκλήσεις της Σίας Κοσιώνη να επικρατήσει ψυχραιμία.

Η ένταση συνεχίστηκε και λίγα λεπτά μετά ο Γιώργος Τσίπρας αποχώρησε από το στούντιο, παρά τις εκκλήσεις της Σίας Κοσιώνη να επικρατήσει ψυχραιμία.

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρεται κατά του δημοσιογράφου, ενώ αφήνει αιχμές και κατά του ΣΚΑΪ, διερωτώμενος εάν πρόκειται για υποβολιμαία δήλωση.

«Σε μια βαριά προσβλητική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των στελεχών του προέβη ο δημοσιογράφος και κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ κ. Παναγιώτης Λάμψιας.

Στο κεντρικό δελτίο με παρουσιάστρια τη Σία Κοσιώνη, συκοφάντησε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως ”υποστηρικτές των εκτελεστών της 17Ν” και υποτίμησε τους δημοκρατικούς προοδευτικούς πολίτες που τιμούν με την ψήφο και την υποστήριξή τους τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, λέγοντας ότι είναι ”γενίτσαροι”.

Στο -υποβολιμαίο;- παραλήρημά του ο κ. Λάμψιας μίλησε ακόμη για ”ορφανά του Άκη” και χαρακτήρισε ”μίμο” τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η προσπάθειά του, όμως, να σκεπάσει με λάσπη τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και των πολιτών που σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ακουμπάν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην Αριστερά δεν θα περάσει.

Όσο κάποιοι στον πανικό τους για την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και την πολιτική αλλαγή ποντάρουν στην τοξικότητα, εμείς θα τους απαντούμε με συγκροτημένο, προγραμματικό προοδευτικό λόγο, δημοκρατική δύναμη και ηρεμία».

Πηγή: iefimerida.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button