Δυτική ΕλλάδαΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αγρινιώτισσα φοιτήτρια δημοσιογραφίας μεταξύ των βραβευθέντων με το βραβείο Μαρκατά

*Στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε στη Λάρισα

Σε μία σεμνή τελετή απονεμήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου 2019 τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» σε τέσσερις πρωτοετείς φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας, οι οποίοι κατάγονται από τις αντίστοιχες περιοχές του πεδίου δράσης της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, στη Λάρισα. Τα βραβεία απονέμονται κάθε χρόνο από το Μορφωτικό Ίδρυμα μετά από σχετική προκήρυξη.


Για την φετινή χρονιά τα βραβεία απονεμήθηκαν στους φοιτητές: Σπυριδούλα Καραγιαννοπούλου (η οποία απουσίαζε από την τελετή), Γρηγορία Σιμούλη και Δημήτρη Στρατή, για την εισαγωγή τους στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Άλκη Μπουρνάζο για την εισαγωγή του στο τμήμα Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Δημήτρης Στρατής είναι κάτοικος Χαλκίδας, η Σπυριδούλα Καραγιαννοπούλου Αγρινίου, ενώ οι δύο άλλοι βραβευθέντες Γρηγορία Σιμούλη και Άλκης Μπουρνάζος είναι κάτοικοι Λάρισας και Τρικάλων αντίστοιχα.

Στους φοιτητές των σχολών δημοσιογραφίας για το έτος 2019 αποδόθηκαν έπαινοι και το ποσό των 500 ευρώ στον καθένα ως επιβράβευση της προσπάθειάς τους, καθώς πέτυχαν την εισαγωγή τους με υψηλή βαθμολογία και καλή σειρά κατάταξης.

Οι εν δυνάμει δημοσιογράφοι ανέφεραν πως οι σχολές ήταν πρώτες τους επιλογές, βρίσκουν πολύ ενδιαφέρον το επάγγελμα του δημοσιογράφου και ονειρεύονται να το ασκήσουν.

Στη σεμνή τελετή βράβευσης τα μέλη της διοίκησης του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, που συνεχάρησαν τα παιδιά, τους μίλησαν για τις χαρές και τις λύπες του επαγγέλματος και τους ευχήθηκαν να έχουν καλή σταδιοδρομία.

Σημειώνεται ότι τα βραβεία «Μαρίνου και Ιωάννου Μαρκατά» αποτελούν θεσμό του Μορφωτικού Ιδρύματος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας,εδώ και πολλά χρόνια και δίδονται σε πρωτοετείς φοιτητές σχολών δημοσιογραφίας που εισάγονται με υψηλή βαθμολογία.

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button