Γεγονότα

Αγρινιώτης φοιτητής καινοτομεί και διακρίνεται

koi-foititis-konstantinidis

Ο φοιτητής Άρης Κωνσταντινίδης κατέθεσε και παρουσίασε την δική του πρόταση στις ΗΠΑ στην συνάντηση που συγκεντρώνονται νομπελίστες, αρχηγοί κρατών κ.λ.π. Διαβάστε πώς το πέτυχε αυτό, τι είπε και τι έχει σκοπό να κάνει.
Ένας Αγρινιώτης, ο Άρης Κωνσταντινίδης συμμετείχε στην 6η Συνάντηση του οργανισμού Clinton Global Initiative University στο St. Louis – Moussouri των ΗΠΑ, που έγινε μεταξύ 5 και 7 Απριλίου. Στόχος του οργανισμού είναι να συγκεντρώνει νομπελίστες, αρχηγούς κρατών, διευθυντές μη κυβερνητικών οργανώσεων κ.λ.π. που να καταθέτουν απόψεις. Η συμμετοχή του Αγρινιώτη φοιτητή Άρη Κωνσταντινίδη εξασφαλίστηκε από την πρότασή του για την επίλυση ενός θέματος της ανθρωπότητας. Περιβάλλον, υγεία, φτώχεια, κοινωνικός αποκλεισμός είναι τα θέματα για τα οποία οι συμμετέχοντες μπορούσαν να υποβάλουν προτάσεις.
Απαραίτητο στοιχείο είναι η πρόταση να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και καινοτόμα. Η πρόταση του κ. Κωνσταντινίδη συγκεκριμένα συνδύασε τις ασχολίες του, τον εθελοντισμό, την διοργάνωση event και φεστιβάλ, αλλά και την επιχειρηματικότητα. Συγκεκριμένα δημιούργησε βάση που πυροδοτεί την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Η ώθηση και το «βήμα» που δόθηκε στον κ. Κωνσταντινίδη προήλθε από τις 12 υποτροφίες για Έλληνες. Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία ήταν προσκεκλημένη την προηγούμενη χρονιά, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει μέσω υποτροφιών μια ελληνική αποστολή 12 ατόμων – φοιτητών από το τελευταίο έτος των σπουδών τους ή να είναι μεταπτυχιακοί. Συνολικά στην πρώτη φάση έστειλαν 250 άτομα, ενώ στη συνέχεια προκρίθηκαν 30, που παρουσίασαν το project που ήθελαν να υλοποιήσουν.
Η επιλογή των 12 έγινε από την κριτική επιτροπή που απαρτίζονταν από τον καθηγητή Ιατρικής και Ακαδημαϊκό Γρηγόρη Σκαλκέα, τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ναπολέοντα Μαραβέγια, τον επίσης καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Θεόδωρο Πελαγίδη και την τέως associate dean του Kennedy School of Covernment του Harvard κα Holly Sargent.
Οι 12 συμμετέχοντες της ελληνικής αποστολής είχαν επαφή με τον Bill και την Tselsy Clinton. Ήταν ακόμη εκεί ο νομπελίστας Mohammed Yunus, ο συνιδρυτής του Twitter John Dorsey, ο διευθυντής της boing, ο δισεκατομμυριούχος κ. Pitterson.
Συνολικά συμμετείχαν 1000 φοιτητές από 300 πανεπιστήμια από 75 χώρες. Το project ο κ. Κωνσταντινίδης έχει την δυνατότητα να το υλοποιήσει γιατί στην ηλεκτρονική του φορά έχει ήδη 900 εθελοντές να επιθυμούν την συμμετοχή τους εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι φοιτητές.
Το επόμενο στάδιο είναι η συνεργασία με τοπικούς φορείς. Το μοναδικό και γενικό μήνυμα είναι ότι ο καθένας μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνος του και να βελτιώσει την καθημερινότητά του και να συμπαρασύρει τον περίγυρό του. Ο κ. Κωνσταντινίδης και οι συνεργάτες του, που θα τον βοηθήσουν να υλοποιήσει το project του, ήδη έχουν προγραμματίσει για φέτος την εθελοντική τους δράση στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, αλλά παράλληλα αξιολογεί και προτάσεις όπως αυτή της WWF.
Συνολικά σκοπεύει η ομάδα υλοποίησης του project να επεκτείνει τις δράσεις τους σε τέσσερις μεγάλες πόλεις, ώστε να δημιουργηθούν πυρήνες εθελοντών στην πλατφόρμα τους. Σκοπός του κ. Κωνσταντινίδη είναι να πραγματοποιηθεί μια δράση στο Αγρίνιο με πυρήνα τον εθελοντισμό σε συνδυασμό με σχολεία και μαθητές, ώστε σιγά – σιγά ο εθελοντισμός να είναι οικεία έννοια, ενώ στο πρόγραμμα είναι να πραγματοποιηθούν και επισκέψεις σε σχολεία νέων εθελοντών ώστε να εμπεδωθεί η έννοια ότι ο εθελοντισμός ωφελεί την τοπική κοινωνία και ο κάθε εθελοντής αποκτά για τον εαυτό του πράγματα και επίσης να δημιουργηθούν σιγά – σιγά πυρήνες εθελοντών στο Αγρίνιο και να επιλύουν θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος.
Ο κ. Άρης Κωνσταντινίδης μας δήλωσε: «Ζούμε σε μια κοινωνία παγκόσμια, χωρίς σύνορα. Υπάρχει μια μεγάλη αλληλεξάρτηση ανάμεσα στους ανθρώπους όλων των κρατών και γι’ αυτό πρέπει να γίνονται συνεργασίες και να υπάρχει αλληλεγγύη. Ζούμε στην καλύτερη εποχή, ειδικά με την ανάδειξη της τεχνολογίας, ώστε να την αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ιδέες και να βρούμε λύσεις σε προβλήματα. Μέσω αυτής μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά. Ο καθένας ότι παρατηρεί γύρω του μπορεί να το κάνει. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τον βοηθήσουν. Τα εργαλεία που χρειάζεται είναι διαθέσιμα. Πρέπει να κάνουν όλοι το πρώτο βήμα».
Φώτης Μπερίκος, από την εφημερίδα «Συνείδηση»

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button