ΆποψηΡοή Ειδήσεων

«Αγρινιώτικη απάντηση στον Πρύτανη Πατρών»

Δημήτρης Θ. Μακρής*

Παρακολούθησα προ ημερών τηλεοπτική εκπομπή ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ τοπικού καναλιού με τον πρύτανη Πατρών να μιλάει για στρατηγικό σχέδιο λειτουργίας Γεωπονικής σχολής στην Αιτωλ/νία. Είπε ότι το σχέδιο προβλέπει έδρα της σχολής στο Μεσολόγγι με δυο τμήματα εκεί και ένα στο Αγρίνιο αφήνοντας το ενδεχόμενο να πατήσει στα πόδια του και να μεγαλώσει. Είπε επίσης ότι οι πολιτικοί της Αιτωλ/νίας κάποιοι δεν πήγαν να ενημερωθούν περί του σχεδίου, και κάποιοι που πήγαν ερωτήθηκαν να απαντήσουν που αποδίδουν την συρίκνωση των τμημάτων Αγρινίου, την χαμηλής βαθμολογίας ζήτηση, και την μεγάλη φιλορροή από φοιτητές, ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ.

Παραδέχθηκε ότι η προηγούμενη πρύτανης είχε ταχθεί αναφανδόν υπέρ της κατάργησης των τμημάτων Αγρινίου. Ο ίδιος φανίσθηκε ότι δήθεν αγαπάει την Αιτωλ/νία, δεν έκρυψε όμως ότι πιστεύει σε ένα συγκεντρωτικοκεντρικό Πανεπιστήμιο Πατρών. Ερωτηθείς γιατί άλλα πανεπιστήμια εξακτινώνονται και αγκαλιάζουν πολλές πόλεις, ισχυρίσθηκε ότι αυτά τα πανεπιστήμια δεν έχουν διεθνή ακτινοβολία. Απ ότι κατάλαβα υπολογίζει το Αγρίνιο των 106.000 κατοίκων περίπου σαν την Αμαλιάδα των 30.000.

Όταν οι πολιτικοί δεν βγαίνουν μπροστά ή σιωπούν δεν μας φταίει ο δημοσιογράφος που είναι μόνος του και προφανώς του διέφυγε ότι το Αγρίνιο δεν είναι ο 12ος περιφερειακός δήμος της Ελλάδας αλλά ο 4ος μετά από δήμους Ηρακλείου, Λάρισας και Βόλου. Αναγνωρίζω ένα δίκιο στον κ. πρύτανη και θα το πω ευθέως και με παρρησία. Έχεις δίκιο κύριέ μου. Καλά κάνεις και λες ότι θέλεις σε όσους ήπιαν το αμίλητο νερό. Έχεις δίκιο να νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε κάφρους και σε κατοίκους του Ραγιαδιστάν.

Το ίδιο κοντεύω να πιστέψω κι εγώ. Όμως δεν αντέχω να μη δώσω απάντηση. Δεν έχετε στρατηγικό σχέδιο. Το σχέδιο είναι σατανικό και πανούργο αδιαφορώντας που θα παραμείνει το Αγρίνιο στην υπανάπτυξη και χωρίς πανεπιστημιακή εκπαίδευση. Το σχέδιο δεν διαπνέεται από την αρετή της δικαιοσύνης της αλληλεγγύης και της γεναιοψυχίας προς τους απέναντι. Υπενθυμίζω ότι <<Επιστήμη χωριζομένη αρετής πανουργία και ου σοφία φαίνεται>>. Μέσα στο σχέδιο υποκρύπτεται η πανουργία αναζωπύρωσης του κοινωνικού αυτοματισμού υπέρ του Μεσολογγίου και πάνω στη πιθανή διαμάχη να εμφανισθείτε δικαιωμένοι και να παριστάνετε τους κήνσορες και τους προφέσορες.

Εκεί που μας χρωστάγατε μας πήρατε το βόδι. Αντί να φροντίσετε μαζί Πάτρα Μεσολόγγι να πάει η Ακαδημία Ελευθερίας στο Μεσολόγγι αφήσατε να πάει στην Καλαμάτα που δεν ξέρει τι έχει πάρει και πρόσφατα το διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο πιλότων. Καλά μας κάνετε γιατί είμαστε απέκειδες δηλ. της απέναντι όχθης και αφύσικα προσαρτημένο και ξένο σώμα. Επί σειρά ετών αρπάζατε τμήματα του Αγρινίου, υπονομεύατε με φημολογίες κατάργησης του πανεπιστημίου Αγρινίου με κάθε πρόσφορο τρόπο. Απαντήστε μου. Ποια κοπέλα καλοπαντρεύεται όταν δυσφημείται από τους γονείς της; Όταν δεν χρηματοδοτείται και δεν καλοντύνεται ποιός θα την προσέξει; Απαντήστε γιατί υπάρχουν μια δεκαριά πόλεις μικρότερες του Αγρινίου που είναι έδρες Πανεπιστημίων; Αφήστε τα παραμύθια περί μεγάλων πανεπιστημίων. Τα μεγάλα πανεπιστήμια μικρά ήταν στο ξεκίνημά τους αλλά δεν υπονομεύθηκαν όπως του Αγρινίου.

Ακολούθως ως Πόντιος Πιλάτος νίπτετε τας χείρας λέγοντας ότι εναπόκειται στην πολιτεία να αποφασίσει, έχοντας όμως κάνει τη ζημιά επιπροσθέτως με σχέδιο που δυσκολεύει πάρα πολύ την παράβλεψή του. Έρχεστε τώρα και ζητάτε τα ρέστα δηλ απάντηση εκεί που φταίτε. Βρίσκετε και τα κάνετε σε μια Αιτωλ/νία που δε εννοεί να απαλλαχτεί από πνιγηρές παθογένειες. Την κύρια ευθύνη την έχουν απαξάπαντες οι κυβερνητικοί παράγοντες της Αιτωλ/νίας οι οποίοι οφείλουν ομόθυμοι και σύσσωμοι να εμφανισθούν ενώπιον του Πρωθυπουργού και να ζητήσουν τα αναφερόμενα στο ανηρτημένο άρθρο μου ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗ ΒΙΑΖΟΜΕΝΗ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑ γιατί πάντα η Πάτρα θα βρίσκει τον τρόπο να υπονομεύει τα συμφέροντά μας. Αν αυτό δεν συμβεί πρέπει κάποιοι να βγούμε μπροστά με οργανωμένο κίνημα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα.

*Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button