ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: «Υπερβολική απόφαση, ανέφικτη η τηλεκπαίδευση», λέει ο Σύλλογος δασκάλων

Εκφράζει αντίθεση στο κλείσιμο των σχολείων

«Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα και δημοσιοποιήθηκε χωρίς να έχει ενημερωθεί, όχι μόνο ο Σύλλογός μας, αλλά ούτε καν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου.

Καλεί παράλληλα τους εκπαιδευτικούς «να παρουσιαστούν αύριο στην υπηρεσία τους μόνο ύστερα από επίσημη γραπτή εντολή του Διευθυντή/ντριας τους, η οποία θα προκύπτει από ανάλογη εντολή του Υπουργείου Παιδείας.


Αναλυτικά:

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες και γονείς,

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από τα τοπικά μέσα, ότι οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου θα παραμείνουν κλειστές και η δια ζώσης διδασκαλία θα ανασταλεί για αύριο, 24 και μεθαύριο 25 Ιανουαρίου, λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών (!). Ως Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αγρινίου – Θέρμου σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

  • Η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα και δημοσιοποιήθηκε χωρίς να έχει ενημερωθεί, όχι μόνο ο Σύλλογός μας, αλλά ούτε καν ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Θεωρούμε υπερβολική την απόφαση αυτή για τα καιρικά δεδομένα του τόπου μας.
  • Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και στους γονείς, οι οποίοι αύριο εργάζονται κανονικά και καλούνται να λύσουν το θέμα της φύλαξης των παιδιών τους.
  • Θέση του Συλλόγου μας είναι πως κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να παρέχει τηλεκπαίδευση από το σπίτι του με ιδιωτικά μέσα. Η τηλεκπαίδευση  παρέχεται από το χώρο εργασίας μας. Το αν υπάρχουν ή όχι τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα δεν είναι δική μας ευθύνη, αλλά της Πολιτείας. Ας μην ξεχνάμε, ότι από τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να παρέχουν υλικοτεχνική υποδομή προς τους υπαλλήλους που είναι υποχρεωμένοι σε τηλεργασία, εξαιρέθηκαν οι εκπαιδευτικοί…!
  • Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, εκκρεμούν σημαντικά ζητήματα σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών τα οποία δεν έχουν ακόμη επιλυθεί, παρά τις αυστηρές συστάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
  • Ως εκπαιδευτικοί που σεβόμαστε τους μαθητές και το έργο μας, θεωρούμε παιδαγωγικά ανεύθυνη την παροχή τηλεκπαίδευσης χωρίς καμία προετοιμασία και προσαρμογή του μαθήματος και χωρίς έγκαιρη ειδοποίηση γονέων/κηδεμόνων και μαθητών.
  • Καλούμε τους συνάδελφους/ισσες εκπαιδευτικούς να παρουσιαστούν αύριο στην υπηρεσία τους μόνο ύστερα από επίσημη γραπτή εντολή του Διευθυντή/ντριας τους, η οποία θα προκύπτει από ανάλογη εντολή του Υπουργείου Παιδείας. Με προφορικές ανεπίσημες εντολές δε νομιμοποιείται κανένα “εντέλλεσθαι”.
  • Μόλις πριν λίγη ώρα, ήρθε επείγον e-mail στα σχολεία, το οποίο αναφέρεται σε αναπροσαρμογή του προγράμματος και ενημέρωση των γονέων για το διαμορφωμένο πρόγραμμα και τους συνδέσμους κάθε εκπαιδευτικού (δάσκαλο/α τμήματος και ειδικότητες). Εκτός του ότι δεν είναι αυτονόητο ότι οι Διευθυντές/ντριες και Προϊστάμενοι/ες ελέγχουν το υπηρεσιακό τους e-mail σε μη εργάσιμη ημέρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτά να γίνουν εντός λίγων ωρών. Πρόβλεψή μας είναι, ότι πιθανότατα αύριο το πρωί θα υπάρξουν πολλά ζητήματα σχετικά με την ετοιμότητα εκπαιδευτικών και γονέων και η εκπαιδευτική διαδικασία κάθε άλλο παρά ομαλή θα είναι.

Σημαντική σημείωση:

Εφόσον οι σχολικές μονάδες έκλεισαν με απόφαση Δημάρχου, αυτό σημαίνει ότι παραμένουν κλειστές για μαθητές και εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Δεδομένου ότι δεν υποχρεούμαστε σε παροχή τηλεκπαίδευσης από τον χώρο της οικίας μας, αναμένουμε διευκρινιστική εγκύκλιο, η οποία θα ξεκαθαρίζει αν οι σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν μόνο για το  εκπαιδευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, καθώς δεν οφείλουμε να παρουσιαστούμε σε κλειστή υπηρεσία.

Με βάση τα παραπάνω και τα έως τώρα δεδομένα, θεωρούμε ότι δεν είναι εφικτή, τουλάχιστον για αύριο, η πραγματοποίηση τηλεκπαίδευσης.

Φτάνει πια ο εμπαιγμός της δημόσιας εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας. Απαιτούμε να αντιμετωπιζόμαστε με τον δέοντα σεβασμό.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ηλίας Παπαχρήστος

Η Γ. Γραμματέας Σαράκη Μάρθα

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

4 Σχόλια

  1. Ως συνηθως παλι βγαζετε την ουρα σας απεξω οι εκπαιδευτικοθ! Οπως σας συμφερει κδθε φορα! Δεν υποχρεουστε λεει να κανετε τηλεκπαιδευση για 4 ωρες τη μερα με προσωπικα σας μεσα!!! Οταν περνατε τους υπολογιστες πους εδιναν τσαμπα για να μορφωθειτε ηταν καλα…. Αν σας ελεγαν καντε μαθημα μες το κρυο,θα φωναζατε παλι γιατι αυτες δςν ειναι συνθηκες σωστες για να διδαξετε!!! Μονο εκπαιδευτικοι δεν ειστε!!

  2. Δηλ. εσείς τι θέλατε να μην κλείσουν τα σχολεία; Αν δε κλείνανε θα λέγατε γιατί δεν έκλεισαν. Από τότε που έχει μπει ο συνδικαλισμός στα σχολεία έχει ξεφτίσει έννοια της εκπαίδευσης. Γιατί όλα τα σχολεία κάνουν μάθημα με ανοιχτά παράθυρα και πολλοί γονείς είμαι σε θέση να ξέρω δεν θα στέλνανε τα παιδιά σχολείο σήμερα αύριο αλλά και την Τετάρτη. .Οπότε τι έπρεπε να γίνει;Αλλά απ ότι βλέπω οι θερμοκρασίες αυτές θα είναι μέχρι Τετάρτη -Πέμπτη. Απλά έπρεπε ο Δήμος να πάρει την απόφαση νωρίτερα ώστε να μην ψαχνόμαστε οι γονείς για το τι θα γίνει με την τηλεκπαίδευση. Γιατί καλά τα παιδιά του Λυκείου που κάνανε τηλεκπαίδευση φέτος λόγω καταλήψεων και ήταν έτοιμα.Τα δημοτικά; Ψαχνόμασταν και ακόμα ψαχνόμαστε να στείλουν οι δάσκαλοι τα link ώστε να μπουν τα παιδιά στη πλατφόρμα να κάνουν μάθημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button