ΠαραπολιτικάΡοή Ειδήσεων

Η αδυναμία του Αγρινίου στην εκλογή βουλευτών

Τι δεν είναι οι Αγρινιώτες, όσο και να τους κράζει όλος ο κόσμος; Δεν είναι τοπικιστές, πως το λένε βρε παιδί μου, δεν είναι σοβινιστές. Δεν τους νοιάζει από πού είναι ο βουλευτής τους, δεν έχουν τέτοια προβλήματα.

‘Ίσως και γιατί οι Αγρινιώτες συνήθως είναι από κάπου αλλού, έχουν και μια δεύτερη πατρίδα. Μετά όμως διαμαρτύρονται γιατί κανένας δεν φροντίζει τα θέματα του Αγρινίου, γιατί μας παίρνουν κάθε δεκαετία κι από ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα, γιατί περνάει η Ιόνια Οδός μακριά… Πώς να μην περνάει μακριά, μακρύτερα έπρεπε να περνάει κανονικά…


Εν πάση περιπτώσει, η απλή αλήθεια είναι πως από τους 7 βουλευτές που βγάζει η Αιτωλοακαρνανία μόνο οι δύο του ΣΥΡΙΖΑ(Βαρεμένος, Μωραΐτης) έχουν καταγωγή από την περίφημη επαρχία Τριχωνίδας. Όλοι οι υπόλοιποι είναι από αλλού κι έχουν αναφορές σε άλλες περιοχές, έστω κι αν μεγάλωσαν και πήγαν σχολείο στο Αγρίνιο. Ο Κ. Καραγκούνης, για παράδειγμα, είναι μια τέτοια περίπτωση, κι ο ίδιος και τα αδέρφια του πήγαν σχολείο και μεγάλωσαν στο Αγρίνιο αλλά οι αναφορές και τα πατρώα εδάφη είναι στον βορρά.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε όμως ότι ο μισός περίπου πληθυσμός και η μισή σχεδόν εκλογική δύναμη είναι στο μεγάλο αστικό κέντρο της πόλης, το Αγρίνιο. Και η πενιχρή εκπροσώπηση σε αναλογία 2/7 έχει αντίκτυπο. Αυτό το κατάλαβαν πάρα πολύ καλά, δε, οι υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές.

Με λίγα λόγια, οι υποψήφιοι βουλευτές που προέρχονται από την Ναύπακτο και ειδικά από το Μεσολόγγι ξέρουν ότι θα ξεκινήσουν με μια «μπετόν αρμέ» βάση στην περιοχή τους όπου ειδικά Αγρινιώτης πολιτευτής δεν μπορεί να έχει διείσδυση, μπορεί απλά να τα πάει καλύτερα από άλλους.

Αντίθετα, οι υποψήφιοι βουλευτές από την Ναύπακτο ή το Μεσολόγγι μπορούν να κάνουν κανονικά τον αγώνα τους και να έχουν όλη την στήριξη που θα ήθελαν στην περιοχή της Τριχωνίδας και του Αγρινίου, χωρίς κανένα τοπικό ή τοπικιστικό κριτήριο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να έχουν και την ανοιχτή υποστήριξη πολιτικών και αυτοδιοικητικών από το Αγρίνιο!

Μήπως οι Αγρινιώτες πρέπει να αρχίσουν να κάνουν ότι και οι Μεσολογγίτες, οι Ξηρομερίτες ή οι Ναυπάκτιοι; Μήπως πρέπει να βάλουν στα κριτήριά τους και την εντοπιότητα; Μήπως να δουν το Αγρίνιο ως τον τόπο όπου ζουν και όχι ως το μέρος που ξεχειμωνιάζουν; Όχι τίποτε άλλο, οι εποχές άλλαξαν και οι ανάγκες τρέχουν.

η συντακτική δυστοπική μονάδα

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

3 Σχόλια

  1. Αυτό δε γίνεται, γιατί οι περισσότεροι δεν είναι Αγρινιώτες, για αυτό δε νοιάζονται για την πόλη,
    Είναι αμόρφωτοι,
    Είναι τεμπέληδες και κακεντρεχεις

  2. Μήπως οι νομαρχιακές των κομμάτων να το δουν πιο ρεαλιστικά το θέμα; Που βάζουν υποψήφιους που δεν τους ξέρει κανένας, μόνο και μόνο για να μη γίνει καμιά στραβή και δε βγουν αυτοί που “πρέπει”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button