Γεγονότα

Αγρίνιο: To σχολείο της ΕΛΕΠΑΠ διχάζει

koi-neo-elepap-ktirioΤη μεταφορά του σχολείου στο νέο κτήριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ ζητά ο Σύλλογος Π.Ε. Αγρινίου-Θέρμου

Το νέο κτήριο δεν προέβλεπε στέγαση του σχολείου, απαντά ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ

Τ ι γίνεται με την μεταφορά των μαθητών


Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το νέο κτήριο της ΕΛΕΠΑΠ στο Αγρίνιο. Ο νέος, σύγχρονος χώρος, με την κομψή αρχιτεκτονική, βρίσκεται στην περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου και οι δύο όροφοι θα φιλοξενούν χώρους θεραπείας, εργαστήρια, γραφεία κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Στο ισόγειο πρόκειται να στεγαστεί η νέα υπηρεσία που θα λειτουργεί στην ΕΛΕΠΑΠ, το Κέντρο Διημέρευσης. Στο πρώτο επίπεδο θα λειτουργεί το Κέντρο Αποκατάστασης, ενώ στο υπόγειο του κτηρίου θα υπάρχει ο χώρος στάθμευσης για τριάντα αυτοκίνητα καθώς επίσης και οι εγκαταστάσεις του μηχανολογικού εξοπλισμού του κτηρίου.

Το νέο κτήριο έχει συνολικό εμβαδόν 1.217 τετραγωνικά μέτρα, ο πρώτος όροφος είναι 576 μέτρα και το ισόγειο του κτιρίου έχει επιφάνεια 640 μέτρα, ενώ στις προδιαγραφές του συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή θεραπευτικής πισίνας.

Αυτό που δεν προβλέπεται να στεγάσει το νέο κτήριο, είναι το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο της ΕΛΕΠΑΠ, που παραμένουν στον πεζόδρομο της Μανδηλαρά, στο κέντρο του Αγρινίου.

Αυτό το τελευταίο έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στον σύλλογο δασκάλων και νηπιαγωγών της περιοχής, που θεωρεί ότι θα έπρεπε εξ αρχής να έχει υπάρξει πρόβλεψη για να συστεγαστεί και το σχολείο στο νέο κτήριο.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου Θέρμου κ. Σπύρος Αδάμης, μιλά για “εγκατάλειψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες στο παλιό κτήριο και μέριμνα μόνο για το Δ.Σ. και συγκεκριμένες υπηρεσίες”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο κ. Αδάμης, επισημαίνει ότι οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί της ΕΛΕΠΑΠ θα ήθελαν να μεταστεγαστούν στο νέο κτήριο, όχι μόνο για αυτούς, αλλά και επειδή σαν χώρος είναι καταλληλότερος από αυτόν που στεγάζονται σήμερα τα σχολεία.

“Ο χώρος δεν είναι κατάλληλος. Οι αίθουσες είναι πολύ μικρές και με τεράστιο κόπο από τους συναδέλφους που δίνουν καθημερινό αγώνα , ανταποκρίνονται στο ελάχιστο των αναγκών”, λέει ο κ. Αδάμης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η λύση που προτείνεται από τον σύλλογο διδασκόντων της ΕΛΕΠΑΠ είναι να επεκταθεί το σχολείο και στον επάνω όροφο της Μανδηλαρά.

Το επιπλέον πρόβλημα που ανακύπτει, όπως αναφέρει ο κ. Αδάμης, είναι αυτό της μεταφοράς των μαθητών, αφού κάθε χρόνο η ΕΛΕΠΑΠ αναζητά οδηγό από την 132 Σμηναρχία Μάχης, όπως λέει,  φέτος όμως οδηγός δεν έχει βρεθεί, με αποτέλεσμα οι γονείς να αναλαμβάνουν τη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο, παράλληλα με κονδύλι από την Περιφέρεια για μεταφορά των μαθητών με ταξί. Το δε βανάκι της ΕΛΕΠΑΠ μένει σταθμευμένο στον πεζόδρομο της Μανδηλαρά. Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου κτηρίου , θα πρέπει να βρεθεί λύση, πέρα από τη μεταφορά των μαθητών στο σχολείο και για την μεταφορά τους, στη συνέχεια, στο νέο κτήριο που παρέχει τις υπηρεσίες στα παιδιά, στην περιοχή του παλαιού Αγίου Χριστοφόρου.

Ο κ. Αδάμης πάντως δηλώνει πως οι αντιδράσεις από πλευράς των δασκάλων ξεκίνησαν από πέρυσι και θα ενταθούν το επόμενο διάστημα και έχει σκοπό να θέσει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Δεν υπάρχει η δυνατότητα”

Το “Γ” επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ κ.  Επαμεινώνδα Τάνταρο, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι εκκρεμεί ο εξοπλισμός και μερικές λεπτομέρειες (βαψίματα κλπ) στο κτήριο, που όμως μέχρι την άνοιξη του 2016 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπήρξαν, ο πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ, σχολιάζει πως το οικόπεδο είναι μικρό και εξ αρχής έγινε γνωστό ότι δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να στεγάσει το σχολείο. “Είχαμε τότε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του διπλανού οικοπέδου να το αγοράσουμε ώστε να στεγαστεί εκεί το σχολείο, όμως αρνήθηκε”, εξηγεί ο κ. Τάνταρος.

Παρόλα αυτά, η διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ έχει την πρόθεση να παραχωρήσει τον εναπομείναντα χώρο των 150 περίπου τ.μ. του νέου οικοπέδου για το σχολείο: “είναι όμως πολύ μικρός. Παρόλα αυτά εάν το προσωπικό του σχολείου θέλει, μπορεί να βρεθεί μια λύση. Υπάρχουν και κάποιοι υπόγειοι χώροι που έχουν όμως ορατότητα έξω από το κτήριο και με κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως επιπλέον αίθουσες. Πρέπει όμως να γίνει κατανοητό ότι η ένταξη στο ΕΣΠΑ και η μελέτη δεν προέβλεπε σχολείο. Αν γίνει αίτημα προς το Υπουργείο και γίνει δεκτό  και από τον ΟΣΚ θα μπορούσαμε ίσως να συστεγαστούμε με κάποιον τρόπο  και στο νέο κτήριο”, σχολιάζει  ο κ. Τάνταρος.

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, ήταν εξαρχής γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κατά πάσα πιθανότητα πίσω στο κτήριο της Μανδηλαρά και θα επεκταθεί και στον δεύτερο όροφο, όταν μεταφερθούν οι υπηρεσίες στο νέο κτήριο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Τάνταρο, ολοκληρώθηκε και η προμήθεια ράμπας για αναπηρικά καροτσάκια και επιπλέον εξοπλισμού για το σχολείο, με τη λογική πάντα ότι αυτό θα παραμείνει στο κτήριο της Μανδηλαρά.

Όπως εξηγεί ο κ. Τάνταρος, από τα 168 παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου, περίπου τα 25 φοιτούν στο σχολείο και από πλευράς της διοίκησης, όπως εξηγεί, θα γίνει προσπάθεια για να βρεθεί λύση για τη μεταφορά αυτών των παιδιών από το σχολείο, στις υπηρεσίες της ΕΛΕΠΑΠ, με ειδικό βανάκι.

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις που υπάρχουν ο κ. Τάνταρος σχολιάζει το εξής: “Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε με όποιον θέλει, με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών. Εμείς δεν έχουμε κανένα όφελος, πέραν του να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά. Στις θέσεις αυτές βρισκόμαστε ως Δ.Σ. καθαρά εθελοντικά. Όλα αυτά τα ζητήματα λοιπόν θα πρέπει να τα προσεγγίζουμε με μεγάλη ευαισθησία και προσοχή…”

Εφημερίδα “Γεγονός”

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button