ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Τι λέει η μητέρα της 16χρονης που λιποθύμησε για το περιστατικό

"Όσοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν, επικαλούμενοι τις συνέπειες διάδοσης του κορωνοϊού, δεν είναι η πλειοψηφία και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας"

Συζητήσεις και αντιδράσεις προκάλεσε περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αγρίνιο την περασμένη εβδομάδα.

Το περιστατικό αφορά τις καταγγελίες μια μητέρας 16χρονου κοριτσιού, όταν το κορίτσι έχασε τις αισθήσεις του και οι περαστικοί υπό τον φόβο του κορωνοϊού απέφυγαν να την βοηθήσουν.

“Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχα πρόθεση να συμβάλλω σε μια γενίκευση, η οποία σαφώς και είναι άδικη για την τοπική κοινωνία. Όσοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν, επικαλούμενοι τις συνέπειες διάδοσης του κορωνοϊού, δεν είναι η πλειοψηφία και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας” επισημαίνει η μητέρα της 16χρονης σε νέα δήλωσή της.

Πέραν αυτών, σημειώνει, πως υπήρξαν περαστικοί, πραγματικοί άνθρωποι, που καλοπροαίρετα και χωρίς δεύτερες σκέψεις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην κόρη μου και έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας της.

Το ζήτημα πήρε πανελλήνιες διαστάσεις και η μητέρα της 16χρονης δίνει την δική της ερμηνεία για το περιστατικό. Η δήλωση της έχει ως εξής:

“Σχετικά με το περιστατικό της λιποθυμίας της κόρης μου, που διαδραματίστηκε την 15-9-2020 στο κέντρο του Αγρινίου, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Μετά το εν λόγω συμβάν που έλαβε χώρα σε δημόσιο χώρο και ανταποκρινόμενη στις τηλεφωνικές οχλήσεις δημοσιογράφων, συμμερίστηκα την ανάγκη να στηλιτευθεί η κοινωνική αναλγησία που εκφράστηκε από τη συμπεριφορά ορισμένων – ευτυχώς μεμονωμένων – ατόμων, όπως αυτών που υπό τον φόβο της πανδημίας, απέφυγαν να συνδράμουν στην έκκλησή μου για βοήθεια.

Σε καμία όμως περίπτωση δεν είχα πρόθεση να συμβάλλω σε μια γενίκευση, η οποία σαφώς και είναι άδικη για την τοπική κοινωνία. Όσοι αρνήθηκαν να βοηθήσουν, επικαλούμενοι τις συνέπειες διάδοσης του κορωνοϊού, δεν είναι η πλειοψηφία και σίγουρα δεν είναι ο κανόνας.

Πέραν αυτών, υπήρξαν περαστικοί – συμπολίτες μας, πραγματικοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που καλοπροαίρετα και χωρίς δεύτερες σκέψεις προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στην κόρη μου και έδειξαν συγκινητικό ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας της. Το προσωπικό του παρακείμενου φαρμακείου ενημέρωσε τηλεφωνικά την παιδίατρο που έσπευσε να βοηθήσει, ενώ υπό τις οδηγίες της Ιατρού η κόρη μου μεταφέρθηκε εντός του φαρμακείου, όπου και παρέμεινε μέχρι την αναχώρησή της από τον χώρο με αυτοκίνητο.

Είναι προφανές ότι το συγκεκριμένο θέμα έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις από τις πραγματικές του (οι αρνητικές συμπεριφορές συνήθως κεντρίζουν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον). Πλην όμως, μέσα από τη δημοσιοποίηση ενός τόσο καθημερινού περιστατικού, καλό είναι να αντιληφθούμε όλοι την αξία του αυτονόητου, της ελάχιστης προσφοράς προς τον συνάνθρωπο όταν αυτός έχει ανάγκη”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button