Αγρίνιο: Τι δήλωσαν υποψήφιοι των Πανελλαδικών- Δυσκόλεψαν τα θέματα σε Αρχαία και Βιολογία (video)

Βατά χαρακτηρίζονται τα θέματα στα Μαθηματικά

Με τρία μαθήματα συνεχίστηκαν σήμερα οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής εξετάστηκαν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας στη Βιολογία.

Σημειώνεται ότι, αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.


Για τα Αρχαία το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα Πολιτικά του Αριστοτέλη και το αδίδακτο από τον Θεάγη του Πλάτωνα. Τα ερωτήματα του αδίδακτου κειμένου ήταν απαιτητικά. Η ερώτηση κατανόησης χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες για έναν διαβασμένο μαθητή. Η γραμματική και το συντακτικό καλύπτουν μεγάλο εύρος της ύλης και δε δημιουργούν δυσκολίες σε έναν καλά προετοιμασμένο υποψήφιο.

Σε ότι αφορά τα Μαθηματικά τα θέματα χαρακτηρίζονται ευκολότερα από τα περσινά. Καλύπτουν ευρύ μέρος της ύλης και οι καλά προετοιμασμένοι μαθητές δεν θα αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Τα θέματα της Βιολογίας χρειαζόταν προσοχή, καθώς κάλυπταν το μεγαλύτερο κομμάτι της ύλης και ακόμη. Το τέταρτο θέμα χαρακτηρίζεται αναμενόμενο χωρίς κάποιες ιδιαίτερες παγίδες. Γενικότερα, τα θέματα ήταν μέτριας δυσκολίας.

Τι δήλωσαν υποψήφιοι στο εξεταστικό κέντρο του 3ου ΓΕΛ Αγρινίου

Εύκολα χαρακτήρισε τα θέματα μέχρι το θέμα Γ ο υποψήφιος στα Μαθηματικά, Γιάννης Ανδριτσόπουλος, προσθέτοντας ότι παρά την δυσκολία από εκείνο το σημείο και έπειτα ανταποκρίθηκε καλά στις απαιτήσεις. Στοχεύει εξάλλου να εισαχθεί σε Στρατιωτική Σχολή.

Η υποψήφια στα Αρχαία Ελληνικά, Αγγελική Μπιστιντζάνου ανέφερε ότι το γνωστό κείμενο ήταν βατό και στάθηκε ιδιαίτερα στις απαιτήσεις του αδίδακτου κειμένου.

Τέλος, η Μαριάννα Μπαρδάκη, που εξετάστηκε στην Βιολογία, έκανε λόγο για θέματα τα οποία δεν είχαν πέσει πέρυσι, με το τρίτο θέμα να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό.

Δείτε δηλώσεις των υποψηφίων:

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Πανελλήνιες