sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Τελευταίες ετοιμασίες των εμπόρων για το άνοιγμα της αγοράς

Την ώρα που οι έμποροι της Αχαΐας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζουν «αντάρτικο» μετά την αναστολή ανοίγματος του λιανεμπορίου, αρκετοί καταστηματάρχες του Αγρινίου έχουν ήδη ολοκληρώσει τις ετοιμασίες τους για το δικό τους άνοιγμα, την Δευτέρα 5 Απριλίου.

Οι περισσότεροι, είναι ήδη έτοιμοι και ουσιαστικά αυτές τις μέρες, προέβησαν στις τελευταίες παρεμβάσεις, για την ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων τους, πάντα στο πλαίσιο των σχετικών περιορισμών.

Το άνοιγμα της αγοράς υπήρξε άλλωστε αίτημα σύσσωμου του εμπορικού κόσμου ενόψει και της περιόδου του Πάσχα.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Κυβέρνηση αποφάσισε να επιτραπεί από τη Δευτέρα 5 Απριλίου η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου, πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων με τη χρήση ειδικού κωδικού άπαξ και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας.


O Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μετά τις επίσημες ανακοινώσεις τόνισε πως οι «επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς έχουν αποδείξει στην πράξη και για όσο διάστημα παρέμειναν ανοιχτές σε όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης μέχρι σήμερα, ότι είναι ΑΣΦΑΛΗΣ προορισμός γιατί οι συνάδελφοι έμποροι, οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές τηρήσαμε με αυστηρό τρόπο τα προβλεπόμενα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Χθες, έγιναν γνωστοί και οι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων αλλά και το προσωρινό ωράριο.

Αναλυτικά, οι κανόνες λειτουργίας είναι οι εξής :

• Για όλα τα καταστήματα που θα λειτουργήσουν, ισχύει ο περιορισμός του ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. εμπορικού χώρου και ανώτατο όριο 20 επισκεπτών ταυτοχρόνως ανά κατάστημα.

• Από τους παραπάνω αριθμούς εξαιρείται το υπαλληλικό/διευθυντικό προσωπικό, ενώ σε πολύ μικρά καταστήματα κάτω των 25 τ.μ. θα επιτρέπεται η παρουσία μόνο ενός πελάτη κάθε φορά.

• Η προσέλευση των καταναλωτών θα γίνεται με ραντεβού.

• Ο καταναλωτής θα στέλνει ένα SMS στον αριθμό 13032 που θα επιτρέπει την μετακίνησή του και για 3 ώρες συνολικής διάρκειας. Δεύτερο SMS, μέσα στην διάρκεια της ίδιας ημέρας, δεν θα επιτρέπεται.

• Θα πρέπει να υπάρχει απαντητικό SMS ή e-mail από το κατάστημα, ως αποδεικτικό για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος.

• Μέσα στην διάρκεια των 3 ωρών επιτρέπονται πολλαπλά ραντεβού για επισκέψεις σε περισσότερα καταστήματα.

Η μετακίνηση για την πραγματοποίηση αγορών μπορεί να γίνει και από Δήμο σε Δήμο.

• Συμπληρωματικά θα μπορούν να πραγματοποιούνται πωλήσεις και με click away.

Όλα τα παραπάνω μέτρα θα είναι οριζόντια, θα ισχύσουν σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις αγορές (πλην των περιοχών που εξαιρέθηκαν εκτάκτως την Παρασκευή) , ενώ δεν θα υφίστανται πλέον για το λιανεμπόριο οι οποιεσδήποτε χρωματικές ζώνες.

Είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα υγειονομικά μέτρα , ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός, η υπερκινητικότητα και οι ουρές αναμονής και να μην δοθεί καμία ευκαιρία σε κανέναν να εισηγηθεί και πάλι το κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Το προσωρινό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων του Αγρινίου:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button