Γεγονότα

Αγρίνιο: συντονίζουν δράσεις οι Δημοτικοί Υπάλληλοι κατά της συγκριτικής αξιολόγησης

koi-synelefsi-poe-ota-agrinio1

Συνέλευση πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Αγρίνιο, στην αίθουσα του δημοτικού κινηματοθεάτρου «Ανεσις» παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ ΟΤΑ κ Γιάννη Τσούνη, ο οποίος ενημέρωσε τους εργαζομένους σχετικά με την αξιολόγηση και τις διαθεσιμότητες.

Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά, ενώ ειπώθηκε σειρά απόψεων γύρω από τα δύο φλέγοντα για τους δημοτικούς υπαλλήλους ζητήματα. «Υπήρξε προβληματισμός και από την ΠΟΕ ΟΤΑ και από τους εργαζόμενους, σχετικά με το μέλλον των δημοτικών Υπαλλήλων. Η ποσόστωση του 15% στην αξιολόγηση, σημαίνει για εμάς απόλυση στους δήμους», εξηγεί ο πρόεδρος των εργαζομένων του δήμου Αγρινίου κ. Θύμιος Κομματάς, αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου να βαθμολογείται με 9 έως 10 το 25% των δημοτικών υπαλλήλων  κατόπιν αξιολόγησης, με 7 έως 8 έως και το 60% και με 1 έως 6 το 15% των δημοτικών Υπαλλήλων.

koi-synelefsi-poe-ota-agrinio2

Αυτό που κατόπιν τρίωρης συζήτησης και πολλών παρεμβάσεων από υπαλλήλους που παρευρέθησαν σε αυτή, αποφασίστηκε, είναι οι υπάλληλοι του δήμου να ζητήσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα ζητήσουν να παρθεί απόφαση να μην προχωρήσει κανένας δήμος και σε αυτή την περίπτωση ο δήμος Αγρινίου, στην αξιολόγηση. «Η αξιολόγηση σημαίνει διαθεσιμότητα», αναφέρει ακόμη ο κ. Κομματάς.

koi-synelefsi-poe-ota-kommatas4

Κατά τη συνέλευση, ακούστηκε και η άποψη ότι «η κοινωνία είναι απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους», εξαιτίας του τρόπου που τα κεντρικά μέσα προβάλλουν τα ζητήματα που τους αφορούν, όπως ανέφερε ο κ. Τσούνης, με άλλον δημοτικό Υπάλληλο να αναφέρει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να κάνουν πρώτα την αυτοκριτική τους, τονίζοντας ότι «μεταξύ μας ξέραμε ότι υπήρχαν συνάδελφοι που δεν εξυπηρετούσαν, αλλά ποτέ δεν το συζητούσαμε».

koi-synelefsi-poe-ota-agrinio5

«Πέρα από το ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις, αυτό στο οποίο όλοι συγκλίνουν είναι ότι αυτή η αξιολόγηση έχει έναν συγκεκριμένο στόχο. Και αυτός δεν είναι το να αναβαθμιστεί το δημόσιο, ούτε να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης. Ο στόχος είναι οι απολύσεις, με οριζόντιες δράσεις, χωρίς κριτήρια και στη συνέχεια οι κοινωνικές υπηρεσίες να δοθούν σε ιδιώτες με ανταποδοτικότητα», αναφέρει σε δηλώσεις του στο agriniopress.gr o κ. Τσούνης, ο οποίος και κατά τη διάρκεια της συνέλευσης, τόνισε ότι εφόσον πλέον υπάρχει ο νόμος, σκοπός θα πρέπει να είναι η κατάργησή του στην πράξη και πως η κάθε πρόταση για δράσεις θα τεθεί υπό συζήτηση.

koi-synelefsi-poe-ota-tsounis3

Η διαδικασία της συλλογής υπογραφών από υπαλλήλους κατά της αξιολόγησης, που ξεκίνησε από την ΠΟΕ ΟΤΑ είναι σε πλήρη εξέλιξη: «ο δήμαρχος Αγρινίου έχει δεσμευτεί ότι δεν θα βγάλει απόφαση ποσόστωσης. Και η ΚΕΔΕ είναι ενάντια στην αξιολόγηση. Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε από την παρέμβαση του σωματείου και ο καινούργιος δήμαρχος έχει την ίδια άποψη», εξηγεί ακόμη ο κ. Τσούνης.

koi-synelefsi-poe-ota-agrinio6

koi-synelefsi-poe-ota-agrinio7

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button