Γεγονότα

Αγρίνιο: Σύντομα "πράσινο φως" σε κρίσιμους κόμβους

koi-simatodotes

Έχει ήδη ολοκληρωθεί μελέτη για την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών στην συμβολή των οδών Χαρ. Τρικούπη και Μακρή, Παπαστράτου και Γιάννη Ρίτσου. Την ΔΕΗ περιμένουν για να δώσει την εντολή ενεργοποίησης των φαναριών που έχουν τοποθετηθεί σε πολλά σημεία του Αγρινίου

Σε πολλά σημεία της πόλης του Αγρινίου έχουν τοποθετηθεί φωτεινοί σηματοδότες. Οι περισσότεροι βρίσκονται στην περιοχή “Πλατανάκι”, στην Αγ. Βαρβάρα,στην περιμετρική οδού, και στη Λεωφόρο Αντιστάσεως. Ο δήμος Αγρινίου έχει καταβάλει το ανάλογο χρηματικό ποσό και αναμένει από την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ να δώσει εντολή στον εργολάβο ώστε να πραγματοποιήσει την σύνδεση και να τεθούν σε λειτουργία οι φωτεινοί αυτοί σηματοδότες. Προτεραιότητα θα δοθεί στην ενεργοποίηση όσων φαναριών βρίσκονται έξω από σχολικά συγκροτήματα (λ.χ. 5ο γυμνάσιο στην περιμετρική οδό). Η εντολή της ΔΕΗ για την λειτουργία των φαναριών αυτών είναι θέμα χρόνου να δοθεί, ίσως και τις επόμενες μέρες να λειτουργήσουν.

Παράλληλα η τεχνική υπηρεσία του δήμου ήδη έχει πραγματοποιήσει τις μελέτες για την τοποθέτηση φαναριών εντός της πόλης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη και Μακρή – Παπαστράτου και Ρίτσου. Πέραν όμως των δύο αυτών κόμβων, οι αρμόδιοι πρέπει να μελετήσουν την τοποθέτηση φαναριών και στον κόμβο Παναιτωλίου, στην γέφυρα της Ερμίτσας, αλλά και στην συμβολή των οδών Βότση και Αναστασιάδη και κυρίως στον κόμβο της Χαρ. Τρικούπη με την οδό Κατράκη στην περιοχή των Sprider Stores.

Στον μεν πρώτο κόμβο ο κίνδυνος τροχαίου είναι υπαρκτός και ο χρόνος αναμονής όσων οδηγών θέλουν να εισέλθουν στον πρώην δήμο Θεστιέων αρκετές φορές υπερβαίνει το φυσιολογικό. Στον δε δεύτερο κόμβο τα τροχαία ατυχήματα είναι πολύ συχνά. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια πρέπει να συνεκτιμηθεί ότι λίγα μέτρα πιο κάτω, στην συμβολή Δαγκλή και Παπαϊωάννου, υπάρχουν φανάρια. Το ζήτημα φυσικά όμως είναι ότι στην συμβολή Βότση και Αναστασιάδη τα τροχαία είναι πολύ συχνά.

Λύση με οποιονδήποτε τρόπο πρέπει να δοθεί και στην συμβολή των οδών Κατράκη και Χαρ. Τρικούπη στα Sprider Stores, όπου διασταυρώνονται οκτώ ρεύματα κυκλοφορίας και αποτελεί καρμανιόλα. Δεδομένου ότι έχουν τοποθετηθεί και άλλοι φωτεινοί σηματοδότες στην Εθνική Οδό, θα πρέπει να δοθεί λύση και στη διασταύρωση αυτή. Πέραν όμως αυτών, παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία αποτελεί το γεγονός ότι έχει τοποθετηθεί σήμανση (απαγορευτικό σήμα) στα ανενεργά φανάρια που απαγορεύει την στροφή προς την αριστερή κατεύθυνση της περιμετρικής οδού σε όσους κατεβαίνουν πό τον δρόμο του παλαιού Αγ. Χριστοφόρου.

Απ’ ότι πληροφορηθήκαμε, γι’ αυτή την άτυπη τοποθέτηση της πινακίδας, οι πινακίδες τοποθετούνται από επιτροπή συγκοινωνιολόγων, χωρίς να ερωτηθεί η αστυνομία. Συνεπώς τίθενται τα εξής ερωτήματα: Αν η σήμανση αυτή ισχύσει και στο μέλλον, ποια η χρησιμότητα, της περιμετρικής (εφόσον υπάρχει κίνηση προς κάθε κατεύθυνση) και φυσικά αν γίνει κάποιο σοβαρό τροχαίο ποιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στο δικαστήριο; Αυτά φυσικά είναι ελάχιστα ερωτήματα. Οι γνώστες της περιοχής μπορούν να διαπιστώσουν και άλλα πιο καίρια ίσως.

Κων/νος Χονδρός – εφημερίδα Συνείδηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button