Θέατρο

Αγρίνιο-συνάντηση κουκλοθεάτρων: «Πες το με μια κούκλα. ….»

pol-koukles Στο Δίκτυο στήριξης Μαθητών Αγρινίου , μέσα από τις δραστηριότητες του τμήματος κουκλοθεάτρου μας «Μια φορά και μια κούκλα», διαπιστώθηκε και βιωματικά,  πως ο συναισθηματικός κόσμος και η φαντασία των παιδιών μέσα από το Κουκλοθέατρο,  μπορούν πραγματικά -εκτός από το να εκφραστούν και να καλλιεργηθούν  – να  τους δώσει τη δυνατότητα να πλησιάσουν μορφές τέχνης όπως η λογοτεχνία, η μουσική, η σκηνοθεσία, οι κατασκευές κλπ  και το σημαντικότερο να τα  συνδέσει,  όχι με διδακτικό αλλά ευχάριστο τρόπο,  με το ευρύτερο κοινωνικό και πολιτιστικό τους περιβάλλον και τελικά με τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πραγματικές αξίες της ζωής .

Η ανακοίνωση του Δικτύου, συνεχίζει:


Φιλοδοξία μας να φέρουμε αυτό το είδος, μέσω της κούκλας,  κοντά σε παιδιά, σχολεία και χώρους,  που δύσκολα φθάνει ένα επαγγελματικό θέαμα .

Οkoi-distimaι εμπειρίες μας και οι παραστάσεις μας μέχρι σήμερα σε απομακρυσμένα σχολεία,  σε Ειδικά σχολεία,  στο γηροκομείο  αλλά και όπου κληθήκαμε,  ήταν συγκινητικές.

Οι προσκλήσεις για παραστάσεις συνεχίζονται και εμείς όσο μπορούμε θα ανταποκρινόμαστε. Θέλουμε όμως να το πάμε ακόμη πιο πέρα,  επειδή πιστεύουμε, πως είναι ένα είδος,  που μπορεί να είναι κοντά σε όλα τα παιδιά και η διάδοση του μόνο χαρά μπορεί να τους δώσει.

Προχωρούμε λοιπόν στην διοργάνωση συνάντησης κουκλοθέατρων στις 17 και 18  Ιουνίου 2017  (Σάββατο-Κυριακή).

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την ΈΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΟΥ  «ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ»,  στο Κεπετρί στα Αμπάρια Παναιτωλίου.

Για δηλώσεις συμμετοχής κουκλοθέατρων μπορείτε να επικοινωνείτε  καθημερινά στα τηλ.: Λιάτσου Χριστοφορούλα 6931227712 & Κορδολαίμη Σοφία 6972260958 μέχρι τέλος Μαΐου 2017.

Θα ακολουθήσει πληρέστερη ενημέρωση.”

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
paideia optimize resize Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button