Αθλητισμός

Αγρίνιο: Συναντήσεις για τον ημιμαραθώνιο και 8 ευρώ για την κάθε συμμετοχή

spo-kousis-syskepsi1

Ξεκίνησε τις επαφές του με αθλητικούς φορείς, σχολεία κλπ , ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης για την διασφάλιση της καλύτερης οργάνωσης αλλά και συμμετοχής στον ημιμαραθώνιο “Μιχάλης Κούσης”.

Η φετινή διοργάνωση πάντως έχει και μια ιδιαιτερότητα που συζητιέται αρκούντως:

Πρόκειται για την  η απόφαση του δήμου Αγρινίου να προχωρήσει στην επιβολή “χαρατσιού”  8 ευρώ για την συμμετοχή αθλητών στον ημιμαραθώνιο Μιχ. Κούσης, που θα διεξαχθεί για 8η χρονιά στο Αγρίνιο.

Να θυμίσουμε πως η  φετινή διοργάνωση θα γίνει την 1η Μαρτίου και ξεκινά όπως κάθε χρόνο από την Δογρή και καταλήγει στο κέντρο της πόλης. Η σχετική προκήρυξη αφορά σε αθλητές απο18 ετών και άνω και όλοι όσοι συμπληρώσουν την αίτηση θα πρέπει να καταβάλλουν για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια της διοργάνωσης το ποσό των οκτώ ευρώ έκαστος.spo-kousis-syskepsi2

“Αφού κάνετε την εγγραφή σας στο σύστημα, θα πρέπει να καταθέσετε το ποσό συμμετοχής, που ανέρχεται σε 8 ευρώ, στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό:

Τράπεζα Πειραιώς, Αρ. Λογ. 5150053397883, με δικαιούχο την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου. Σαν καταθέτης θα πρέπει να φαίνεται το ονοματεπώνυμό σας. Στο email σας, κατόπιν θα σας αποστείλουμε επιβεβαίωση και τον αριθμό συμμετοχής σας.” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην φόρμα εγγραφής.

Η απόφαση αυτή προκαλεί αρκετές απορίες και ερωτηματικά, αφού δεν περιγράφεται επακριβώς που διατίθεται το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τις συμμετοχές των αθλητών και γίνεται γενικά λόγος για “κοινωφελείς σκοπούς”  μεταξύ άλλων. Όπως προκύπτει μάλιστα οι συμμετέχοντες ουσιαστικά θα “τσοντάρουν” από την τσέπη τους για τα αναμνηστικά που θα τους δοθούν, μετά τον τερματισμό!

Συγκεκριμένα , το agriniopress.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο σε θέματα αθλητισμού αντιδήμαρχο κ. Νίκο Γκρίζη, ο οποίος εξήγησε κατ’ αρχάς ότι το ποσό των 8 ευρώ δεν θα καταβληθεί από τους μαθητές που θα συμμετάσχουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, σε όλους τους μαραθωνίους και ημιμαραθωνίους στην Ελλάδα υπάρχει χρηματικό αντίτιμο για τη συμμετοχή τους και μάλιστα το ποσό των 8 ευρώ που όρισε από φέτος ο δήμος Αγρινίου, είναι σύμφωνα με τον κ. Γκρίζη, το χαμηλότερο πανελλαδικά.

Μέρος από τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθεί, όπως εξηγεί ο κ. Γκρίζης,  για τα αναμνηστικά που θα λάβουν με το πέρας των αγώνων όλοι οι ενήλικοι συμμετέχοντες (οι ανήλικοι, που θα τρέξουν την απόσταση των 1000 μέτρων θα παραλάβουν μόνο το αναμνηστικό δίπλωμα), αλλά, σύμφωνα με τον κ. Γκρίζη και σε κοινωφελείς σκοπούς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button