Γεγονότα

Αγρίνιο: Συλλογή υπογραφών για την σωτηρία των καπναποθηκών Ηλιού

kapnapothikes-iliouΟμάδα πολιτών στο Αγρίνιο, πήρε την πρωτοβουλία και έχει αρχίσει τη συλλογή υπογραφών για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού.
Όσοι θέλουν να βοηθήσουν  ώστε να διασωθεί το ιστορικό κτήριο που κινδυνεύει με κατάρρευση, μπορούν να υπογράψουν το παρακάτω κείμενο που απευθύνεται προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου στέλνοντας ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ, το ΕΠΩΝΥΜΟ και το ΟΝΟΜΑ  είτε με μήνυμα μέσω facebook είτε στο e-mail georgekar19@gmail.com, σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση που έκανε ο πρωην πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Γιώργος Καραμητσόπουλος.

Αναλυτικά το κείμενο:

Αίτημα για την διάσωση των καπναποθηκών Ηλιού

Προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου

Ερώτημα, που συνοδεύεται από αισθήματα οργής και αγανάκτησης, κάθε κατοίκου του Αγρινίου που διαμένει στην περιοχή ή τυχαίνει να περάσει από την οδό Μεσολογγίου αλλά και όσων συνυπογράφουν αυτό το κείμενο.
Πόσες δεκαετίες ακόμη θα συνεχίζεται το αίσχος με το κτήριο των καπναποθηκών των αδελφών Ηλιού το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του να σαπίζει κυριολεκτικά προφανώς μέχρι την τελική του κατάρρευση;
Ένα μεγαλοπρεπές κτήριο της δεκαετίας του 30, θαυμάσιο δείγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα εκδηλώσεων, πινακοθήκη, μουσείο κλπ και που με την ανακαίνιση του θα αναβάθμιζε όλη την περιοχή δυστυχώς καταστρέφεται μέρα με τη μέρα και μοιάζει πλέον με ερείπιο.

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Ταυτόχρονα η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο όπου έχουν ξηλωθεί και λεηλατηθεί τα πάντα, καθώς είναι έρμαιο του οποιουδήποτε, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να καταρρεύσει, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τόσο των περίοικων όσο και των διερχόμενων.
Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι επιτακτική πλέον η ανάγκη να διασωθεί το κτήριο. Γι αυτό πριν να είναι πολύ αργά, οι κάτωθι υπογράφοντες ζητάμε από σας να πάρετε την πρωτοβουλία και τις αποφάσεις που απαιτούνται ώστε σε συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η ανακαίνιση του κτηρίου και η αξιοποίηση του.
Σας ζητάμε να μην έχουν και οι αποθήκες Ηλίου την τύχη των αποθηκών Παναγόπουλου δηλαδή μετατραπούν σε μια ακόμη πολυκατοικία.
Είναι σίγουρο ότι δυσκολίες και εμπόδια που μπορεί πράγματι να υπάρχουν μπορούν να ξεπεραστούν αν υπάρχει η πολιτική βούληση.
ΥΓ
Αν και η κατάσταση του κτηρίου των καπναποθηκών Ηλιού επιβάλει την άμεση ενεργοποίηση του Δήμου Αγρινίου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εγκαταλειμμένα παραμένουν και άλλα βιομηχανικά κτήρια καπνού στην πόλη μας όπως οι αποθήκες Παπαπέτρου, οι αποθήκες Παπαστράτου και ο καπνικός σταθμός έρευνας Αγρινίου.
Και είναι απαίτηση της κοινωνίας αλλά και υποχρέωση της πολιτείας ιδίως προς τις επερχόμενες γενιές να κρατήσει «ζωντανά» αυτά τα κτήρια που αποτελούν σημαντικότατο κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου.
Το διαρκές έγκλημα κατά της ιστορίας της πόλης μας θα πρέπει κάποτε να σταματήσει.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close