Αγρίνιο: Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου για τη δημόσια υγεία (φωτο)

Τρακτέρ στην πλατεία Δημοκρατίας-Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα Covid στη χώρα

Τα Εργατικά Κέντρα Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς – Ιθάκης, προχωρούν σήμερα σε κινητοποιήσεις.

Με σύνθημα «Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται» και με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορωνοϊού στη χώρα, το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου κάλεσε στο συλλαλητήριο το πρωί του Σαββάτου , στην πλατεία Δημοκρατίας ζητώντας μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.


«Τα νοσοκομεία στις πόλεις μας στενάζουν κάτω από τις τεράστιες ελλείψεις, οι γιατροί, το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό είναι στα όριά του, αρκετοί παραιτούνται από τα καθήκοντά τους.  Τα Κέντρα Υγείας της περιοχής μας αποψιλώθηκαν από προσωπικό, δεκάδες γιατροί και λοιπό προσωπικό μετακινήθηκε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα πολλά εκ των οποίων μόνο κατ’ όνομα να είναι Κέντρα Υγείας» τονίζεται στην ανακοίνωση του Ε.Κ. Αγρινίου.

Τα αιτήματα:

– Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας. Να μην κλείσει ή συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο.
– Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία όλων των τμημάτων των Νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ.
– Να επαναλειτουργήσει άμεσα το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» που κάλυπτε σοβαρές και πάγιες ανάγκες όλης της Δυτικής Ελλάδας.
– Να λειτουργήσει άμεσα ο νέος σύγχρονος μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Αγρινίου.
– Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Η ανακοίνωση του Ε.Κ. Αγρίνιου, συνεχίζει: «Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος στα φτωχά λαϊκά νοικοκυριά».

Χαιρετισμό στη σημερινή συγκέντρωση απηυθύναν ο Βασίλης Καλαντζής Μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αιτωλοακαρνανίας, ο Θάνος Καπλανίδης Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Υγείας Παναιτωλίου, η Γεωργία Μυλωνά αντιπρόεδρο του ΔΣ του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Σώματος Αιτωλοακαρνανίας, ο Πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης ενώ στην κεντρική ομιλία μίλησε ο Γιώργος Ντουντούμης πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Βασίλης Καλαντζής
Θάνος Καπλανίδης
Σπύρος Κοτοπούλης
Γεωργία Μυλωνά
Γιώργος Ντουντούμης
Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο δημόσια υγεία συλλαλητήριο