ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις (φωτο)

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν σήμερα στο κέντρο του Αγρινίου εργατικά σωματεία και φορείς ενάντια στο νομοσχέδιο για τις πορείες και τις διαδηλώσεις.

Στην διαδήλωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, ζήτησαν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου τονίζοντας πως: “το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση.

Την ίδια στιγμή κινητοποιήσεις γίνονται σε πολλές πόλεις όλης της χώρας.

Παράλληλα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις και τον τρόπο που αυτές θα διεξάγονται στο εξής ψηφίζεται στη Βουλή σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουλίου, με αλλαγές της τελευταίας στιγμής αλλά και αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, συλλόγους εργαζομένων και φοιτητών αλλά και την Ένωση Εισαγγελέων.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του σωματείου Εργαζομένων Ιχθυοκαλλιέργειών Νηρέας Θοδωρής Κοτσιλίρης, το μέλος της Κίνησης Αποστράτων Αστυνομικών Χρήστος Καμζέλας και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Σπύρος Κοτοπούλης. Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Οικοδομών Γιώργος Ντουντούμης.

Μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε εικόνες:

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου:

“Να αποσυρθεί τώρα!

Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους!

Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο, κουρελόχαρτο!

Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!

Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες.

Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού.

Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”.

• Το νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση.

• Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το “σκοπό” της συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων.

• Αναθέτει στην αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του λιμενικού σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές – λαϊκές κινητοποιήσεις.

• Ανάγει σε ιδιώνυμο αδίκημα και θα «καταζητούνται» οι συμμετέχοντες σε «απαγορευμένη» συγκέντρωση – διαδήλωση.

• Δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να μπορεί να αποφασίζει την απαγόρευση μέχρι και στο παρά πέντε. Παράλληλα απαιτεί τα στοιχεία ταυτότητας του οργανωτή και πλήρες χρονοδιάγραμμα και τοπογραφικό για την έναρξη–λήξη και τη διαδρομή της συγκέντρωσης.

Δε θα περάσει η σιγή νεκροταφείου!

Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές-λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων όπως με ευκολία ακούγεται προκειμένου να δικαιολογηθεί αυτό το τερατούργημα. Όσοι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες πανηγυρίζουν για τέτοιου είδους απαράδεκτους και αντιδραστικούς σχεδιασμούς, να γνωρίζουν ότι αργά ή γρήγορα θα τους γυρίσει μπούμερανγκ.

Δε θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του «νόμου» και του «αστυνόμου»!

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά.
Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω!

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καλεί όλα τα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ΕΒΕ, αγροτών , νεολαίας να πάρουν αποφάσεις και να οργανώσουν σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς τη δράση τους για την ενημέρωση των συναδέλφων τους και να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο.
Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button