sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Συγκινητική και αθρόα η προσέλευση στην εθελοντική αιμοδοσία (φωτο)

Σε εξέλιξη η αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο

Πρωτοφανής είναι η προσέλευση ανθρώπων έως τώρα στην εθελοντική αιμοδοσία, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ, στο Αγρίνιο, υπέρ των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Εθελοντές αιμοδότες, πολλοί νέοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τους τραυματίες στο δυστύχημα των Τεμπών και από νωρίς περίμεναν να ξεκινήσει η αιμοδοσία.


Λίγο μετά τις 16:00 ξεκίνησε η διαδικασία και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες η συμμετοχή είναι συγκινητική και μαζική.

Η αιμοδοσία, η οποία διοργανώνεται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου και το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου, διαρκεί έως τις 20.30.

Οι πολίτες καλούνται έχοντας μαζί τους ταυτότητα και ΑΜΚΑ.

aimodosia (1)

aimodosia (2)

aimodosia (3)

 

aimodosia papastrateio1

«Στις δύσκολες στιγμές είμαστε όλοι μαζί. Ξεκίνησε η Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μεγάρο που διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και το Νοσοκομείο Αγρινίου. Μέχρι τις 8:30 βοηθάμε να καλυφθούν οι ανάγκες στα νοσοκομεία της χώρας», έγραψε σε ανάρτηση ο δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

aimodosia agrinio (1)

aimodosia agrinio (2)

aimodosia agrinio (3)

aimodosia agrinio (4)

aimodosia agrinio (5)

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ευχαριστεί τον κόσμο για την πρωτοφανή προσέλευσή του, υπέρ των τραυματιών του δυστυχήματος

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) ευχαριστεί δημόσια τους εθελοντές αιμοδότες και το υγειονομικό προσωπικό για την ανταπόκρισή τους υπέρ των τραυματιών του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη και τονίζει την ανάγκη ανανέωσης του ραντεβού τους το επόμενο χρονικό διάστημα καθώς οι ανάγκες είναι διαρκείς και ο χρόνος ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες.

«Η αιμοδοσία είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας», αναφέρει το ΕΚΕΑ, σημειώνοντας ότι αυτό αποδείχθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο, μέσα από τη συγκλονιστική ανταπόκριση του κοινού. Από χθες, εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όλης της χώρας για να αιμοδοτήσουν, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. «Η πρωτοφανής κινητοποίηση, έφερε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό τής ημερήσιας συλλογής αίματος, που κάλυψε μέσα σε λίγες ώρες τις ανάγκες των τραυματιών τού δυστυχήματος, αναπληρώνοντας παράλληλα τα αποθέματα αίματος».

Το ΕΚΕΑ υπογραμμίζει ότι σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες αξίζει ένα μεγάλο «ευχαριστώ», για το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης, το οποίο επέδειξαν, «αποτελώντας ένα φωτεινό μήνυμα μέσα στη θλίψη που προκάλεσε η χθεσινή τραγωδία στα Τέμπη. Ταυτόχρονα, το ΕΚΕΑ εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, στο προσωπικό όλων των υπηρεσιών αιμοδοσίας της χώρας, που υπερέβαλλαν εαυτούς για την διευκόλυνση της προσέλευσης των αιμοδοτών, σε αρκετές περιπτώσεις παρατείνοντας το ωράριο λειτουργίας».

Το ΕΚΕΑ ενημερώνει ότι οι ανάγκες των θυμάτων της τραγωδίας έχουν καλυφθεί πλήρως και δεν υπάρχει κανένας λόγος πρόκλησης πανικού κάτω από το εύλογο συγκινησιακό φορτίο που προκαλείται από ένα τέτοιο τραγικό συμβάν. Έχοντας πάντα υπόψη, ότι η διάρκεια ζωής του αίματος είναι 35-42 μέρες και ότι οι ανάγκες για αίμα είναι σταθερές και ενδεχομένως να αυξηθούν ενόψει του Πάσχα, προτρέπει τους εθελοντές αιμοδότες να ανανεώσουν το ραντεβού τους για αιμοδοσία, το επόμενο χρονικό διάστημα, κάτι που θα συμβάλλει στην ισορροπία των αποθεμάτων αίματος.

«Για ακόμα μια φορά και με αφορμή ένα τραγικό γεγονός, επιβεβαιώθηκε ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν επαρκή αποθέματα αίματος για να μπορούμε να ανταποκρινόμαστε σε έκτακτες καταστάσεις, κάτι που μπορεί να γίνει πράξη μόνο μέσα από την αύξηση του αριθμού συνειδητοποιημένων τακτικών αιμοδοτών», καταλήγει το ΕΚΕΑ.

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button