ΕξελίξειςΠολιτική

Aγρίνιο: Συγκέντρωση το ΚΚΕ την Πέμπτη για την Παλαιστίνη

po-kke-plateia1Με ανακοίνωση των Κ.Ο. Αιτωλ/νίας του ΚΚΕ & των Οργανώσεων της ΚΝΕ, ζητειται να «σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ» και απευθύνεται κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη στις 20:30 στην πλατεία Δημοκρατίας.

Αναλυτικά:

          «Το ΚΚΕ καταδικάζει τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού που έχει οδηγήσει στο θάνατο εκατοντάδες άτομα στην πλειοψηφία τους άμαχη, στον τραυματισμό χιλιάδων άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους δεκάδες χιλιάδες οικογένειες, μόνο στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ έχουν καταφύγει περισσότεροι από 100.000.

          Για τις αιματηρές αυτές εξελίξεις τεράστιες είναι οι ευθύνες των ΗΠΑ που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ στη συνέχιση της καταπίεσης και αιμορραγίας του παλαιστινιακού λαού.

          Ευθύνες έχει και η ΕΕ, που ακολουθεί την πολιτική των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα αναπτύσσει συνεργασία με το Ισραήλ σε στρατιωτικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο.

          Σε αυτές τις συνθήκες δεν δικαιολογείται καμία κυβέρνηση να κρατά τη γραμμή των ίσων αποστάσεων και απαιτείται άμεσα:

·         Να σταματήσει τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.

·         Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής για να ανοίξει ο δρόμος να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο και πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος μέλος του ΟΗΕ.

          Το ΚΚΕ ταυτόχρονα τονίζει την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να σταματήσει κάθε συμμετοχή της χώρας μας σε κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με το Ισραήλ.»

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 20:30
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ !

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close