Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Στο Αγρίνιο σήμερα ο Βασίλης Χατζηλάμπρου

Συνάντηση με πολίτες από τον χώρο της αριστεράς, θα έχει σήμερα ο Αχαιός πολιτικός Βασίλης Χατζηλάμπρου στο Αγρίνιο.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Αντίσταση πολιτών” , όπως έχει γίνει γνωστό, θα είναι εκ νέου υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Γενικότερα, στο χώρο της Αριστεράς στην Περιφέρεια, όπως και στο δήμο Αγρινίου, καταγράφεται έντονη κινητικότητα αυτές τις μέρες.

Για παράδειγμα στην περίπτωση του κ. Χατζηλάμπρου, πληροφορίες αναφέρουν πως ασκούνται πιέσεις, τόσο στην Πάτρα όσο και σε άλλες περιοχές, ώστε ο ίδιος να κάνει πίσω και να υποστηριχτεί άλλη υποψηφιότητα, με τη στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ κλπ.

Προς το παρόν όμως εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει, έχοντας δίπλα του αρκετούς συνεργάτες από την παράταξη του και προχωρώντας σε συναντήσεις σε διάφορες περιοχές της δυτικής Ελλάδας για την συγκρότηση ψηφοδελτίου.

Γι’ αυτόν τον λόγο θα βρίσκεται το απόγευμα σε γνωστό ξενοδοχείο του Αγρινίου.

Θεωρείται πως ο πρώην βουλευτής, που προέρχονταν από την ΚΟΕ και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την μνημονιακή του “στροφή”, σαν ανένταχτος αριστερός, έχει σοβαρές πιθανότητες να αποσπάσει ικανοποιητικό ποσοστό.

Αυτό μπορεί να γίνει και μέσα από την άντληση ψήφων από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν συμφωνούν με την υποστήριξη Κατσιφάρα αλλά και την υποστήριξη από άλλες αριστερές δυνάμεις και πολίτες που κινούνται σε αυτόν τον χώρο.

Στον δήμο Αγρινίου τώρα, ενεργοί πολίτες προχώρησαν πριν λίγες στην συγκρότηση επιτροπής για τη δημιουργία δημοτικής κίνησης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσουν συναντήσεις με άλλες αριστερές αυτοδιοικητικές δυνάμεις (Γ. Καραμητσόπουλος, Ανυπότακτο Αγρίνιο, Λαϊκή Συσπείρωση) με σκοπό τη συγκρότηση πόλου, στο πλαίσιο προγραμματικής συμφωνίας. Αν και το ΚΚΕ, είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει αυτόνομα, έχει ενδιαφέρον η ανταπόκριση που θα υπάρχει από τις άλλες κινήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button