ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Συγκέντρωση εκπαιδευτικών-γονέων-καθαριστριών για τη νέα σχολική χρονιά (φωτο, video)

Συγκέντρωση που οργανώνουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αγρινινίου- Θέρμου, η Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, η Ένωση Γονέων Δημοσίων Σχολείων Αγρινίου και το Σωματείο Σχολικών Καθαριστριών, έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.

“Φέτος ξεκινάμε μέσω μια πρωτόγνωρης κατάστασης λόγω της πανδημίας, δυστυχώς αντιμετωπίζουμε πολλαπλά προβλήματα περισσότερα από κάθε άλλη σχολική και σε εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας” σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου, Ηλίας Παπαχρήστος.

Ακόμη, ο κ. Παπαχρήστος τόνισε πως το “Υπουργείο Παιδείας όλο αυτό το διάστημα δεν προχώρησε στις κινήσεις που θα έπρεπε ώστε να πάμε τους μαθητές μας και εμείς με ασφάλεια στα σχολεία μας”

“Έχουμε μεγάλες ελλείψεις σε δασκάλους και καθηγητές και δεν έχουμε προσωπικό καθαρισμού ώστε να εφαρμόσουμε οδηγίες του ΕΟΔΥ” συμπλήρωσε.

“Από σήμερα ήδη βλέπουμε να υπάρχουν κρούσματα σε σχολεία. Τα αντιμετωπίζουμε με μεγάλη ανασφάλεια και επιφυλακτικότητα” κατέληξε ο κ. Παπαχρήστος.

Όπως τονίζονταν στην σχετική ανακοίνωση-κάλεσμα, πάγιο αίτημα αποτελεί η άμεση λήψη μέτρων από το Υπουργείο Παιδείας ώστε να «κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά και ασφαλή».

Παραθέτουν μάλιστα ατζέντα διεκδικήσεων, όπως:

-Ολιγομελή τμήματα με ανώτατο αριθμό μαθητών ανά τμήμα τους 15.

-Προσλήψεις καθαριστριών σε κάθε σχολείο, που θα είναι παρούσες καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού προγράμματος.

-Μόνιμους εκπαιδευτικούς για τα χιλιάδες κενά των σχολείων μας και προσλήψεις αναπληρωτών για τις έκτακτες ανάγκες.

-Άμεσες προσλήψεις εξειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού σε όλα τα σχολεία ως υπεύθυνοι COVID

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button