ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο-“Ενωμένο Εμπόριο”: “Κακώς αναδείχθηκε ως μείζον θέμα το θερινό πενθήμερο”

"Πρέπει ναι πάλι το συλλογικό μας όργανο να γίνει βασικός πρωταγωνιστής στις δίκαιες διεκδικήσεις μας"

Ο συνδυασμός “Ενωμένο Εμπόριο” παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου με τις συνεχείς παραιτήσεις μελών ΔΣ δηλώνει με ανακοινωση του, ότι αυτές όχι μόνο θλίψη προκαλούν στον Εμπορικό κόσμο της Πόλης ,αλλά και στιγματίζουν την πάνω από 100 χρόνια ιστορία του Συλλόγου.

Η σχετική ανακοίνωση, συνεχίζει:

“Το τελευταίο διάστημα αναδείχθηκε από το ΔΣ ,κακώς κατά την άποψη μας ,το θερινό πενθήμερο ως μείζον και κυρίαρχο θέμα .
Πιστεύουμε ότι έπρεπε να έχει διερευνηθεί και να βρεθεί λύση από το ΔΣ με τρόπο ώστε να ικανοποιούσε την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μελών και μη μελών .

Θα έπρεπε να ληφθούν υπ όψιν οι φετινές έκτακτες επικρατούσες συνθήκες και για αυτό είχαμε προτείνει έγκαιρα προς το ΔΣ πρόταση που ήταν Σάββατα ΚΛΕΙΣΤΑ μόνο για ΕΝΑ ΜΗΝΑ και ΜΟΝΟ για το φετινό καλοκαίρι,πρόταση που δυστυχώς αγνοήθηκε.

Παρόμοιες αποφάσεις με την δική μας πρόταση λόγω των εκτάκτων συνθηκών ελήφθησαν και από Εμπορικούς Συλλόγους όπως Λαρίσης ,Τρικάλων και μάλιστα τονίζουν ότι η εφαρμογή της είναι προαιρετική.

Το ΔΣ κακώς αποφάσισε να ερμηνεύσει το ερωτηματολόγιο που διακινήθηκε στους συναδέλφους ως ψηφοφορία και να αγνοήσει στην απόφαση του τους υπόλοιπους συναδέλφους που διαφωνούσαν.

Δηλώνουμε ότι εμείς είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε τέτοιου είδους πρακτικές και τακτικές. Όπως επίσης είμαστε αντίθετοι με την παρουσία συναδέλφων μελών και μη μελών του ΔΣ στην αγορά όπου περιφέρονται ζητώντας από συναδέλφους που δεν έχουν τοποθετήσει την αφίσα του συλλόγου να το κάνουν.

Εμείς σεβόμαστε απολύτως την επιλογή του κάθε συναδέλφου στο συγκεκριμένο θέμα σε αυτήν την δύσκολη φετινή καλοκαιρινή περίοδο ,όπως επίσης σεβόμαστε τους συμπολίτες καταναλωτές και δεν αδιαφορούμε, δεν περιφρονούμε ,δεν προκαλούμε.

Κατηγορηθήκαμε για διχαστικές συμπεριφορές από το σημερινό ΔΣ .

Όμως πρέπει να τονίσουμε ότι εμείς ούτε διοίκηση ήμασταν στον σύλλογο και επίσης ούτε και εκείνοι που τον οδηγήσαμε στη σημερινή κατάσταση.
Συνάδελφοι του ΔΣ αντιληφθείτε ότι ο Σύλλογος αποτελείται από Ελεύθερους επαγγελματίες – Εμπόρους και δεν είναι κόμμα.

Το ΔΣ του συλλόγου έπρεπε αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύουμε (λόγω της υγειονομικής κρίσης )να επιλέξει να αναδείξει και να προβάλλει τα ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που απασχολούν έντονα τον Εμπορικό κόσμο (χρηματοδότηση που είναι μείζον θέμα , ενοίκια ,φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις κ.α.) και όχι να αναδεικνύει ως μείζον το πενθήμερο.

Είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη να αντιληφθούμε όλοι οι συνάδελφοι ότι σήμερα δεν περισσεύει κανείς ,ότι οι εποχές που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες για το μέλλον των μικρών επιχειρήσεων και ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να καταστήσουμε και πάλι το συλλογικό μας όργανο βασικό πρωταγωνιστή στις δίκαιες διεκδικήσεις μας για ένα καλύτερο μέλλον του Εμπορικού κόσμου”.

4 Σχόλια

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στον πρώτο σχολιαστή που μίλησε για τους εργαζόμενους… δουλεύουν σαν σκλάβοι δεν πληρώνονται σωστά και σπάνια στην ώρα τους και πάντα αυτοί φταίνε αν δεν υπάρχει δουλειά. Οι εργοδότες κανονίζουν ότι τους βολεύει και ο εργαζόμενος να πάει να πνιγεί αν δεν του κάνει θα τον διώξει και θα πάρει άλλον ίσως και επιδοτήσεις και όλα μια χαρά. Ακόμα και ο εργοδότης να είναι στο μαγαζί έστω και Κυριακή και δεν πήγε για μπάνιο είναι διαφορετικό γιατί είναι αφεντικό και δεν αγχώνεται αντίθετα ο εργαζόμενος θα κάθεται σαν το κυνηγόσκυλο να εξυπηρετεί και ο πελάτης απλά αν μπήκε για βόλτα θα φταίει αυτός που δεν έγινε πωληση…αλλά παγκόσμια το ίδιο φαινόμενο… ξεχνάνε ότι ο ευχαριστημένος πωλητής θα αγαπήσει το μαγαζί και ότι αυτός είναι η βιτρίνα στους πελάτες…και τη ζημιά μπορεί να κάνει άμα αδικηθεί… είναι μικρός ο κόσμος.

  2. Και θα σωνόταν η κατάσταση άμα ανοίγατε ένα μήνα τα Σάββατα; Εσείς που τα λέτε και τα γράφετε αυτά και είστε εργοδότες τα Σάββατα θα είσασταν εδώ; Ή θα είσασταν σε κάποια παραλία και θα αφήνατε τους υπαλλήλους στα μαγαζιά σας; Και για να έχουμε και καλό ρώτημα τα Σάββατα που έχουμε διανύσει μέχρι τώρα που είσασταν ανοιχτά υπήρχε κίνηση; Δε νομίζω .
    Αντί να ασχοληθείτε με το σοβαρό θέμα του κέντρου που έκλεισε και δεν μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετηθεί όπου υπάρχει κάθετη πτώση τζίρου από την ημέρα που έκλεισε το κέντρο ,εσείς λέτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.Κάτι πρέπει να πείτε κι εσείς.
    Αλήθεια γιατί δεν ανοίγετε και τις Κυριακές; Να βάλετε ένα ράντζο στα καταστήματά σας ώστε ο εργαζόμενος να κοιμάται εκεί.Να μην πηγαίνει σπίτι του.Αφού για εκεί το πάτε. Αλλά είπαμε .Για τον εργαζόμενο τίποτα. Κοιτάτε πως θα του ρουφίξετε το μεδούλι και από πάνω να λέτε ότι δεν δουλεύει.Αλλά είπαμε. .Όλοι εσείς εργοδότες είστε και κοιτάτε την τσέπη σας. Αλλά ποιος σας βγάζει τη δουλειά δεν αναφέρεστε ποτέ .Σχεδιάζετε, λέτε,ωράρια, το ένα το άλλο χωρίς να ρωτάτε αυτόν που θα τα υποστεί όλα αυτά .Τον εργαζόμενο. Βρήκαμε τώρα θέμα.Ασχοληθήκατε ποτέ για το εάν οι εργαζόμενοι πληρώνονται στην ώρα τους;Ασχοληθήκατε αν παίρνουν τα ρεπό τους; Ασχοληθήκατε αν παίρνουν κανονικά τις άδειές τους; Ασχοληθήκατε αν τα μαγαζιά τηρούν τα ωράρια; Αχοληθήκατε ποτέ με τέτοια θέματα;ΠΟΤΕ . Και μη πείτε ότι δεν είναι δική σας ευθύνη. Είναι και δική σας. Σας έχει δώσει τόσα δικαιώματα το κράτος σε όλους εσάς τους εργοδότες και κάνετε ότι θέλετε.

  3. Πολυ σωστη η προταση για κλειστα μαγαζια σαββατα για ενα μηνα.κατα γνωμη μου πρεπει επικρατησει παντα για διαστημα 20 ιουλη με 20 αυγουστου.

    1. Και μετά έχεις παράπονα ότι κλαίνε οι καταστηματάρχες που δεν έχουν δουλειά. Μετά από 3 μήνες απραξίας και μηδενικά έσοδα το μόνο που νοιάζει κάποιους είναι να πάνε στα εξοχικά τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button