Αγρίνιο-πτώση τάσης στο ρεύμα: Παράπονα για καμένες συσκευές-πώς θα διεκδικήσετε αποζημίωση

Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης καταγράφτηκαν χθες Πέμπτη στις 7 περίπου το απόγευμα σε ένα μεγάλο μέρος του Αγρίνιο στις περιοχές της Αγίας Τριάδας, Αγίας Βαρβάρας κλπ.

Συγκεκριμένα και για περίπου μισή ώρα υπήρχε πτώση – αυξομείωση της τάσης του ρεύματος για να ακολουθήσει αμέσως μετά για μικτή διακοπή. Το ρεύμα επανήλθε, αλλά πολίτες διαπίστωσαν προβλήματα σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Συγκεκριμένα, ηλεκτρονικές πλακέτες κάηκαν και σύμφωνα με ηλεκτρολόγους αυτό αφορούσε κυρίως σε σχετικά καινούργιες συσκευές τεχνολογίας inverter.


Κάτοικος του Αγρινίου που επικοινωνήσει με το agriniopress, κάνει λόγο για ζημιά 300 ευρώ στο πλυντήριο της οικίας του, που την ώρα του προβλήματος ήταν σε λειτουργία. Και όπως φαίνεται η περίπτωση αυτή δεν είναι η μοναδική. Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ζημιές σε ψυγεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ.

Δικαίως λοιπόν, αφού οι καταναλωτές δεν φέρουν κάποια ευθύνη, να εγείρονται ζητήματα αποζημίωσης για τις όποιες ζημιές έγιναν. Εδώ η κατάσταση είναι κάπως συγκεχυμένη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τοπικού συνδέσμου ηλεκτρολόγων Κώστα Σελεβίστα, οι ζημιωθέντες καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αναφορά στον αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ, όπου θα καταγράφουν το πρόβλημα το οποίο και θα πρέπει να πιστοποιείται από ηλεκτρολόγο. Να σημειωθεί πως θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα στον ΔΕΔΔΗΕ ώστε με δικό του τεχνικό, να ελέγξει την ακρίβεια των καταγγελλομένων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ Γιώργο Λεχουρίτη, οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώσουν φόρμα παραπόνων στον πάροχο που έχουν (ΔΕΗ, ΗΡΩΝ, κλπ), όπου και θα αναφέρουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε και τη ζημιά που προκλήθηκε. Παράλληλα θα πρέπει να ζητήσουν αντικατάσταση συσκευής ή επισκευή της απο τον ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη διαχείρισης του συστήματος ηλεκτροδότησης και είναι υπεύθυνος για εκτεταμένες πτώσεις τάσης κλπ, όπως συνέβη χθες σε περιοχές του Αγρινίου. Σε κάθε περίπτωση η ζημιά, το κόστος και η αιτία της θα πρέπει να επιβεβαιώνονται απο ηλεκτρολόγο.

Πάντως στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ, υπάρχει ειδική αναφορά σχετικά με την χορήγηση χρηματικού ποσού σε Καταναλωτές που έχουν υποστεί βλάβη ηλεκτρικών συσκευών τους, λόγω τυχαίας διακοπής του ουδετέρου αγωγού του δικτύου Χαμηλής Τάσης.

Η σχετική αναφορά για τις αποζημιώσεις, ΕΔΩ

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτρικο ρεύμα πτώση τάσης συσκευές