ΑτζένταΕκδηλώσειςΠολιτισμόςΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Γίνε ο Άγιος Βασίλης ενός παιδιού

«Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει.Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του», λένε οι πρόσκοποι του Αγρινίου σε ανακοίνωσή τους, προωθώντας για ακόμη μια χρονιά τη δράση προσφοράς πολιτών και φορέων σε μικρά παιδιά τις γιορτινές αυτές ημέρες.

Η Δράση Προσφοράς αυτή έχει ως βάση ένα απλό γράμμα που θα γράψουν τα παιδιά από τις ενορίες της πόλης του Αγρινίου και στο οποίο θα εκφράζουν την επιθυμία ή την ανάγκη τους προς τον… «Άγιο Βασίλη».

Με την βοήθεια των Ιερέων κάθε ενορίας, τα γράμματα αυτά αξιολογήθηκαν και, με αυστηρό όρο την ανωνυμία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους, και θα αναρτηθούν στο «Δέντρο των Ευχών» που θα έχουν ετοιμάσει και στήσει οι Πρόσκοποι του Αγρινίου στη Πλατεία Δημοκρατίας.

Η όλη δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αγρινίου για τις Γιορτές των Χριστουγέννων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στην επιστολή των προσκόπων:

Πρωτοβουλία και Δράση των Προσκόπων του Αγρινίου για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Αγαπητοί Συμπολίτες

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Όλοι προετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε την γέννηση του θείου βρέφους και να νιώσουμε τη ζεστασιά, την αγάπη και το μήνυμα που εκπέμπει το Αστέρι της Βηθλεέμ.

Αυτή τη ζεστασιά και την αγάπη μαζί με ένα χαμόγελο, θέλουν να προσφέρουν και οι Πρόσκοποι στα παιδιά της πόλης του Αγρινίου. Όχι απρόσωπη ελεημοσύνη, ούτε ψυχρή δωρεά, αλλά αξιοπρεπή παρουσία με ανιδιοτελή προσφορά με κοινωνική ευαισθησία, και προπάντων με αγάπη για το παιδί.  Άλλωστε, αυτό κάνουν συνεχώς οι Πρόσκοποι εδώ και εκατόν οκτώ (108) χρόνια. Προσφορά στο παιδί και την ελληνική κοινωνία!

Έτσι για μία ακόμη χρονιά παίρνουν την πρωτοβουλία και πραγματοποιούν την Δράση: «Χάρισε χαμόγελο σε ένα παιδί. Το αξίζει. Γίνε ο… «Άγιος Βασίλης του!», που μοναδικό στόχο έχει την προσφορά στα παιδιά. Κατά την περσινή Δράση πραγματοποιήθηκαν συνολικά πάνω από 180 ευχές παιδιών από Φορείς, Συλλόγους, επαγγελματίες αλλά και από απλούς συμπολίτες κάνοντας πράξη την φράση «…προτιμούμε το χαμόγελο από το δάκρυ ενός παιδιού».

Η Δράση Προσφοράς αυτή έχει ως βάση ένα απλό γράμμα που θα γράψουν τα παιδιά από τις ενορίες της πόλης του Αγρινίου και στο οποίο θα εκφράζουν την επιθυμία ή την ανάγκη τους προς τον… «Άγιο Βασίλη». Με την βοήθεια των Ιερέων κάθε ενορίας, τα γράμματα αυτά αξιολογήθηκαν και, με αυστηρό όρο την ανωνυμία τόσο των παιδιών όσο και των οικογενειών τους, και θα αναρτηθούν στο «Δέντρο των Ευχών» που θα έχουν ετοιμάσει και στήσει οι Πρόσκοποι του Αγρινίου στη Πλατεία Δημοκρατίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη δράση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο του εορταστικού προγράμματος που έχει ετοιμάσει ο Δήμος Αγρινίου για τις Γιορτές των Χριστουγέννων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Αγαπητοί  Φίλοι και Συμπολίτες,

Σας καλούμε, να συμμετάσχετε σαν χορηγοί ή δωροθέτες και να χαρίσουμε, μια μικρή στιγμή χαράς και ένα χαμόγελο στα παιδιά που τόσο πολύ το αξίζουν με ένα δώρο μικρής χρηματικής αξίας, αλλά ανεκτίμητης αξίας αγάπης και ανθρωπιάς.

Δεν ζητούμε χρήματα!!!!

Όσοι θα πραγματοποιήσουν την ευχή ενός παιδιού θα προμηθευτούν το δώρο μόνοι τους και θα το παραδώσουν σε συγκεκριμένο σημείο και ημερομηνία που θα τους υποδειχθεί την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η Δράση.

Ελάτε να κάνουμε πράξη το μήνυμα των Χριστουγέννων και να χαρίσουμε  χ α μ ό γ ε λ α !!!!

Περιμένουμε Δηλώσεις Συμμετοχής από Φορείς, Συλλόγους, επαγγελματίες και απλούς συμπολίτες μας μέχρι 14 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση  scoutsofagrinio1@gmail.com.   Πληροφορίες στα τηλέφωνα

Θεόδωρος Παπαδήμας   6937 327125/   Ιωάννης Καπλάνης            6944 243068

Μαρία Γιαννάκη       6946 749268  /   Παντελής Ν. Μετζεντζής     6977 317767

Σημαντική σημείωση: Σε περίπτωση βροχής η Δράση θα πραγματοποιηθεί στην παλαιά Δημοτική Αγορά !!!

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close