Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Στο Αγρίνιο ο Δημ. Καζάκης (ΕΠΑΜ) – “Το τελευταίο κοινοβούλιο ήταν το χειρότερο από το 1946”

Παρουσία μελών και φίλων του κόμματος πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου σήμερα το απόγευμα, η ομιλία του Προέδρου του ΕΠΑΜ, Δημήτρη Καζάκη.

Με το τέλος της ομιλίας συζητήθηκαν εθνικά ζητήματα, θέματα οικονομίας και πολιτισμού.

Πριν την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Καζάκης μίλησε σχετικά με τις εκλογές της 7ης Ιουλίου: “Οι εκλογές αυτές για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικές. Θα αποδειχθούν οι πιο κρίσιμες εκλογές μετά τον εμφύλιο. Το τελευταίο κοινοβούλιο ήταν το χειρότερο που έχει περάσει ποτέ, από το 1946, εκείνο το κοινοβούλιο που μας είχε οδηγήσει στον εμφύλιο.

Εάν αυτή τη φορά δεν διεμβολιστεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα του κοινοβουλίου με δυνάμεις που είναι πραγματικά δημοκρατικές και πατριωτικές, που θα θέσουν το θέμα του μνημονιακού καθεστούς κατοχής και όλων όσων συνεπάγονται, τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε την πατρίδα μας με το αίμα μας.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι έχουμε κλιμάκωση των προκλήσεων και την ίδια ώρα μία τρομερή παθητικότητα στο πολιτικό σύστημα. Δεν είναι μόνο η κυβέρνηση αλλά και η αντιπολίτευση. Δεν είναι μόνο η Κύπρος, είναι και οι σύμμαχοι. Λες και είναι όλα μέλη γάλα.

Σε ρυθμό προκλήσεων είναι πολύ υψηλά τα ντεσιμπέλ. Με βάση το σύνταγμα θα έπρεπε να έχουμε υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Γιατί έχουμε ακόμα τον κύριο Τσίπρα; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν έχει ορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση;

Γιατί δεν τηρείται το σύνταγμα; Μήπως όλοι ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε εμείς; Μήπως μας οδηγούν σε μία περιπέτεια την οποία θα πληρώσει και με αίμα ο Ελληνικός λαός, όπως με τα παιδιά του στα Ίμια;

Με ανησυχεί πάρα πολύ αυτή η κατάσταση και εμείς ζητούμε την επαγρύπνηση. Εμείς εξαρχής δεσμευόμαστε ότι το πρώτο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε μπαίνοντας στη βουλή, πριν καν μπει το ζήτημα των προγραμματικών δηλώσεων της όποιας καινούργιας κυβέρνησης, είναι να θέσουμε το θέμα της εσχάτης προδοσίας σε θεσμική βάση. Δηλαδή η παραβίαση και η αδρανοποίηση του Δημοκρατικού Πολιτεύματος από τα μνημόνια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button