ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Πρόβλημα τα περιστέρια-“Απωθήστε τα, μην τα προσελκύετε”

Η Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας & Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Αιτωλ/νιας-Τμήμα Αγρινίου ενημερώνει τους δημότες Αγρινίου για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παρουσία περιστεριών στον αστικό ιστό τα εξής:

• Τα περιστέρια columbidae και columbia livia (Αγριοποερίστερο και Περιστέρι το κοινό) τα συναντάμε σε πόλεις και γενικά σε κατοικημένες περιοχές.

• Από τη συγκέντρωση των πτηνών αυτών δημιουργούνται προβλήματα από τα περιττώματα και τα φτερά τους και μπορούν μεταδοθούν νοσήματα.

• Τα περιστέρια είναι φορείς έξω- και ενδο-παρασίτων, ιών, και μικροβίων, και άλλων μικροοργανισμών, ακάρεων κ.ά

• Είναι είδη άγριας πανίδας και διέπονται από ειδικές διατάξεις προστασίας και διεθνείς συμβάσεις του ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και διεθνείς συμβάσεις ΥΠΕΚΑ και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ως εκ δεν επιτρέπεται να θανατωθούν.

• Οι μόνες επιτρεπτές ενέργειες για τον περιορισμό των προβλημάτων έγκειται στην απώθησή τους και μη προσέλκυσή τους.

Τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν από τους κατοίκους έχουν κύριο στόχο να εμποδίσουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία και είναι τα εξής:

1. Μη ρήψη τροφών και σπόρων που προσελκύουν τα πτηνά

2. Τοποθέτηση ειδικών ακίδων στις επιφάνειες που κάθονται

3. Τοποθέτηση ειδικών διχτυών στους χώρους που συχνάζουν και πρέπει να προστατευτούν

4. Χρησιμοποίηση απωθητικών ουσιών και άλλων ειδικών εγκαταστάσεων απώθησης (ηλεκτρικές συσκευές ήχων, ειδικά σύρματα κ.α).

5. Να μην υπάρχουν ελεύθερες εσοχές που μπορούν να φωλιάζουν τα πουλιά.

6. Κάλυψη και σφράγιση εγκαταλελειμμένων ή ημιτελών κτιρίων και χώρων που φωλιάζουν περιστέρια, ώστε να μην επιτρέπεται η είσοδος και εγκατάσταση στα πτηνά.

Ένα Σχόλιο

  1. Ειδικά για τις στέγες (κεραμοσκεπές & βιομηχανικές) που έχουν τοποθετημένα φωτοβολταικά συστήματα, το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο γιατί μπαίνουν απο κάτω, κάνουν φωλιές, τσιμπάνε και καταστρέφουν τα καλώδια και τα πάνελ με μεγάλο κίνδυνο να βάλουν και φωτιά στο οίκημα
    https://www.irishellas.com/birdblocker.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button