ΑτζένταΕκδηλώσειςΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Πάσχου «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού»

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 στο μικρό αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου

Η ειδικότητα Βοηθός Εργοθεραπείας της Σ.Α.Ε.Κ. Αγρινίου σε συνεργασία με τη Σ.Α.Ε.Κ. ΔΥΠΑ Αγρινίου (Τμήμα Βοηθών Παιδαγωγών Πρώιμης Παιδικής Ηλικίας) προσκαλούν στην παρουσίαση του συγγραφέα Γιάννη Πάσχου για το βραβευμένο βιβλίο του «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού (εκδόσεις Περισπωμένη, 2022).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 και ώρα 17:30 στο μικρό αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου στο χώρο του Παλαιού πολυκλαδικού στο Αγρίνιο.


Σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα

Ο Γιάννης Πάσχος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1945. Είναι ιχθυολόγος, ποιητής και συγγραφέας. Σπούδασε βιολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στις υδατοκαλλιέργειες στην Ουγγαρία και τη Νορβηγία. Το 2016 βραβεύτηκε για την προσφορά του στην Ιχθυολογία.

Το πρώτο του ποιητικό έργο “Lila Teman” δημοσιεύτηκε το 2005 (εκδόσεις Οδός Πανός). Ακολούθησαν δύο ποιητικές συλλογές και πέντε συλλογές διηγημάτων. Η αγάπη του για τα ψάρια οδήγησε επίσης στο συλλογικό έργο «Συνομιλίες με το πιο σιωπηλό πλάσμα του
κόσμου: 72 βιωματικές ιστορίες γραμμένες από ιχθυολόγους» (εκδόσεις Athens Voice Books, 2019), καθώς και στη μελέτη «Οι ιχθείς ως σύμβολο και τεχνούργημα: απόπειρες ερμηνείας» (εκδόσεις Ίνδικτος, 2010). Η νουβέλα του «Το χρονικό ενός δυσλεκτικού» (εκδόσεις Περισπωμένη, 2022) κέρδισε το Κρατικό Βραβείο το 2023 και το Βραβείο Αναγνώστη.

Το τελευταίο ποιητικό βιβλίο του που μόλις κυκλοφόρησε ονομάζεται «Ο Χριστός παρακαλεί το σώμα του να κατέβει από τον σταυρό» (εκδόσεις Περισπωμένη).

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button