ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Παράπονα για τους πρώτους αυξημένους λογαριασμούς στο νερό

Η τιμολόγηση διαστήματος του 2023 με την τιμολογιακή πολιτική του 2024 προκάλεσε αντιδράσεις συμπολιτών

Αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού επιβλήθηκαν από το ξεκίνημα  2024 και στον δήμο Αγρινίου εξαιτίας της τόσο του ενεργειακού κόστους αλλά και μιας σειράς θεμάτων που οδήγησαν την ΔΕΥΑ σε παθητικά αποτελέσματα.

Οι αυξήσεις στην ύδρευση που ψηφίστηκαν και οι οποίες σε ορισμένες δημοτικές ενότητες του Αγρινίου είναι δυσθεώρητες, αφορούν το διάστημα από 1/1/2024 έως 31/12/2024 και αρκετοί πολίτες είδαν τους λογαριασμούς να παίρνουν την… ανιούσα.


Αρκετοί συμπολίτες ωστόσο παρατήρησαν πως μέσα στους λογαριασμούς τους υπήρχε καταμετρημένο και διάστημα του δεύτερου εξαμήνου του 2023 που συμπεριλήφθηκε στο νέο τιμολογιακό καθεστώς και εξέφρασαν -εύλογα- τον προβληματισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΔΕΥΑ Αγρινίου, οι καταμετρήσεις γίνονται με την ίδια πολιτική από όλες τις εταιρείες. Όπως εξηγείται, την ημέρα που γίνεται η βεβαίωση της χρέωσης, θα ισχύσει το υπάρχον πλαίσιο τιμολογιακής πολιτικής.

Για παράδειγμα, η περαίωση της χρονικής περιόδου περιλαμβάνει λογαριασμούς που ξεκινούν στις αρχές Δεκεμβρίου έως το τέλος Φεβρουαρίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όταν θα γίνει η εκάστοτε καταγραφή τότε θα υπολογιστούν οι λογαριασμοί με την τιμολογιακή πολιτική του 2024.

Ασφαλώς, ορισμένοι συμπολίτες χαρακτήρισαν το γεγονός αυτό ως απαράδεκτο. Από την ΔΕΥΑ, πάντως, τονίζεται ότι η τιμολογιακή πολιτική παραμένει η ίδια, ακόμη και σε περίπτωση που στο νέο έτος υπάρξει π.χ. μείωση στις τιμές.

Χορηγούμενη

EURO 2024

3 Σχόλια

  1. Η πολιτική shock και δέος στην τιμή του νερου από το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου είναι αδικαιολόγητη.Ηζωη έχει συνέχεια η ανάγκες της ΔΕΥΑ δεν μπορεί μπορει να φορτονοντε εκβιαστικά στους καλοπληρωτες όταν τόσα χρόνια δεν μιλούσαν για περιστολή δαπανών.Ηκοινωνικη πολιτική που εφάρμοσαν επί χρόνια στις κοινωνικές ομάδες και τόσες διευκόλυνσης έφεραν υπερχρέωση χρόνων.Μεγα λάθος ο τριπλασιασμός στη τιμή του νερού σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2023.βγαζει μάτι .Αυτό δεν λέγετε διαχείριση αλλά εμβιασμος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button