sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Πανελλαδικές 2019: Έπιασαν κορυφή και μιλούν για όλα στο AgrinioTV (φωτο-video)

Διάβασμα, συγκέντρωση, στόχος. Τα παιδιά που πέρασαν την εφηβική τους ζωή στην Ελλάδα της κρίσης, ψάχνουν τους τρόπους να διασφαλίσουν για εκείνα ένα καλύτερο μέλλον. Οι Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν για αυτούς μια τέτοια προοπτική. Με σκληρή δουλειά κατάφεραν να πετύχουν και να οραματίζονται τώρα το αύριο.

Κάποιοι μάλιστα διέπρεψαν και «έπιασαν» βαθμούς που τους επιτρέπουν να «βλέπουν» τη σχολή των ονείρων τους. Παιδιά από το Αγρίνιο βρέθηκαν για ακόμη μια χρονιά στους πρώτους των πρώτων όλης της Ελλάδας και έκαναν τους εαυτούς τους περήφανους.

Μετά από μια χρονιά γεμάτη κόπους , η ανακοίνωση της βαθμολογίας ήρθε ως τη μεγαλύτερη επιβράβευση. Μπορεί όμως ένας 18χρονος να ξέρει ποιο είναι το ιδανικό επάγγελμα για εκείνον; Είναι η πίεση των Πανελλαδικών μια διαχειρήσιμη κατάσταση για τους εφήβους και τι γεύση(πηγή), τελικά, τους άφησε;

Είναι το Αγρίνιο ο τόπος που θέλουν να επιστρέψουν με τη λήξη των σπουδών τους;

Οι μαθητές των έξι Γενικών Λυκείων της πόλης, του Μουσικού Σχολείου και των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, μιλούν για όλα αυτά και πολλά περισσότερα στην κάμερα του agrinioTV..

Ο Δημοσθένης Πλαβός

Οι μαθητές του Αγρινίου που στρέφονται φέτος στα Σώματα Ασφαλείας και στις Στρατιωτικές Σχολές είναι πάρα πολλοί. Ο Δημοσθένης Πλαβός είναι μια τέτοια περίπτωση.

Ο απόφοιτος του 1ου Γενικού Λυκείου Αγρινίου, ακόμη αμφιταλαντεύεται μεταξύ Στρατιωτικού ΣΑΣ και Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και αυτές τις ημέρες βρίσκεται στα Τρίκαλα για τα αθλήματα που πρέπει να δώσει αν τελικά αποφασίσει να επιλέξει το πρώτο.

Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις δηλώνει πως «δεν ήταν μια τόσο δύσκολη εμπειρία όσο την παρουσιάζουν, αλλά είχε κούραση που εντάθηκε τους τελευταίους μήνες». Σχετικά με το σύστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων ο ίδιος αναφέρει πως «χρειάζεται επειγόντως βελτιώσεις, ωστόσο είναι σίγουρα μια αξιοκρατική διαδικασία».

Από τον τομέα των Ανθρωπιστικών Σπουδών και το 1ο Λύκειο, αρίστευσε και η Ζένια Τσιακανίκα, συγκεντρώνοντας 19. 267 μόρια!

Η Ζένια Τσιακανίκα- 1ο ΓΕΛ

Από το 1ο ΓΕ.Λ. εξαιρετικές επιδόσεις είχαν και οι Βαγγέλης Αντωνόπουλος (18.775), Ευδοκία Ευθυμίου (18.435) Χριστίνα Γιαννοκώστα (18. 398), ενώ πάνω από 18 χιλιάδες μόρια συγκέντρωσαν κι άλλοι μαθητές του σχολείου, που σημείωσε και φέτος εξαιρετικές επιδόσεις.

Άγγελος Στεργιαλής – 2ο ΓΕΛ

Από το 2ο ΓΕΛ ο πρώτος των πρώτον ήταν ο Άγγελος Στεργιαλής με 18.888 μόρια κι αμέσως επόμενος ο Μάριος-Δημήτρης Καρράς με 18.780 μόρια (1ο Επιστημονικό Πεδίο), ενώ εξαιρετική ήταν και η βαθμολογία του Γιώργου –Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, με 18. 574 μόρια.

Η Ελένη Κανή

Ακολούθως, ο Γιώργος Τσιώλης κατάφερε να φτάσει τα 18.539 μόρια.

Οι μαθητές και του 2ου ΓΕΛ που κατάφεραν και φέτος να σημειώσουν εξαιρετικές επιδόσεις στις Πανελλαδικές ήταν βέβαια πολλοί περισσότεροι…

Από το 3ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, η Ελένη Βούλγαρη κατέκτησε την πρωτιά της βαθμολογίας, συγκεντρώνοντας 18.791 μόρια, ενώ ακολούθως ,από το ίδιο σχολείο, διέπρεψε η Ελένη –Ραφαέλα Κανή, με 18.745 μόρια.

Εξαιρετικά τα πήγε και η Βασιλική Τσιλίκα με 18.653 μόρια, όπως και πολλοί ακόμη μαθητές του σχολείου.

Από το 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, ο «πρώτος των πρώτων» ήταν ο Βασίλης Αντωνόπουλος, που διαγωνίζονταν για δεύτερη χρονιά, με 19.024 μόρια!

Στόχος του Βασίλη ήταν τα Σώματα Ασφαλείας και τα κατάφερε φέτος, ενώ αυτές τις ημέρες βρίσκεται εκτός Αγρινίου για να «περάσει» από τα αθλήματα.

Πρώτη στο 4ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου από τους μαθητές που διαγωνίστηκαν φέτος, ήταν η Εύα Μολώνη, με 18.864.

Για δεύτερη χρονιά έδωσε Πανελλαδικές και η Ηλιάννα Μπάνη, που το 2018 κατάφερε να περάσει στο Μαθηματικό, όμως ο στόχος της ήταν ψηλότερος και τον κατέκτησε φέτος με 18.309 μόρια.

Η Εύα Μολώνη (αριστερά) και η Ηλιάνα Μπάνη (δεξιά) – 4ο ΓΕ.Λ.

Ακολούθως η Ελένη Μασσάλη, η οποία διαγωνίστηκε για πρώτη φορά φέτος στις Πανελλαδικές, κατάφερε να συγκεντρώσει 18.101 μόρια.

Από 5ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου, που κάθε χρονιά σημειώνει όλο και καλύτερες επιδόσεις, πρώτευσε ο Ειρηναίος Ζαλοκώστας, με 18.694 μόρια, ενώ εξαιρετικές επιδόσεις είχε και ο Νίκος Λούκας, με 18.156 μόρια.

Αριστερά ο Ειρηναίος Ζαλοκώστας (5ο ΓΕΛ) και δεξιά ο Μάριος-Δημήτρης Καρράς (2ο ΓΕΛ)

Η πρώτη σε βαθμολογία από όλα τα σχολεία του Αγρινίου, ήταν όμως η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου, από το 6ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου. Η Ευαγγελία θα επιλέξει τη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και μετά από την προσπάθεια που κατέβαλλε, αφού συγκέντρωσε 19. 300 μόρια και ετοιμάζει πλέον βαλίτσες για Αθήνα…

Η Ευαγγελία κατάφερε να πιάσει το απόλυτο 100% στο μάθημα της Φυσικής που τόσο ταλαιπώρησε φέτος τους εξεταζόμενους και είναι μάλιστα μέσα στους πρώτους σε βαθμολογία Πανελλαδικά στο Επιστημονικό της Πεδίο και μέσα στους πρώτους σε βαθμολογία στην Ελλάδα γενικότερα.

Αριστερά η Ευαγγελία Γιαννακοπούλου (6ο ΓΕΛ) και δεξιά η Ελένη Βούλγαρη (3ο ΓΕΛ)

Εξαιρετικά από το 6ο ΓΕΛ τα πήγε και η Μαρία Παπαδοπούλου , με 18.545 μόρια αλλά και ο Χριστόφορος Καψάλης με 18.462 μόρια.

Οι επιδόσεις των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου, ήταν και φέτος πολύ καλές. Οι πρώτοι τρεις αριστούχοι του σχολείου, είναι η Κυριακή Αλεξοπούλου (18.632 μόρια) , ο Κωνσταντίνος Αραπογιάννης (18.439 μόρια) και η Κασσιανή Άννα Τσούλου, με 18.418 μόρια.

Ο Κωνσταντίνος Αραπογιάννης από το Μουσικό Σχολείο Αγρινίου

Αξίζει όμως ξεχωριστή αναφορά στα παιδιά των ΕΠΑΛ του Αγρινίου . Εξετάστηκαν σε διαφορετικά μαθήματα από τα Γενικά Λύκεια και κατάφεραν να αποδώσουν τα μέγιστα.

Από το 1ο ΕΠΑΛ πρώτος σε βαθμολογία ήρθε ο Δημήτρης Τσιάκαλος με 18.760 μόρια, ο οποίος στοχεύει στα Σώματα Ασφαλείας. Ακολούθως πολύ καλή ήταν και η βαθμολογία του Κωνσταντίνου Σαλάκου με 17.775 μόρια αλλά και του Κωνσταντίνου Χαρακίδη με 17.125 μόρια.

Από το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου, πρώτη ήρθε η Μαριάννα Σουλιώτη με 18.965 μόρια, που χαρακτηρίζει τη φοίτηση στα ΕΠΑΛ «μια έξυπνη επιλογή που σου δίνει πολλές δυνατότητες χωρίς την ίδια πίεση με τη φοίτηση στα ΓΕΛ».

Η Μαριάννα Σουλιώτη από το 2ο ΕΠΑΛ

Η Ευγενία Παπαδημητρίου από το ίδιο σχολείο κατάφερε να συγκεντρώσει 18.345 μόρια.

Πολύ καλή ήταν και η επίδοση του Θωμά Ράπτη, που συγκέντρωσε 17.720 μόρια.

Το agrinioTV μίλησε με τους Ζένια Τσιακανίκα, Μάριο-Δημήτρη Καρά, Ελένη Βούλγαρη, Ηλιάννα Μπάνη, Εύα Μολώνη, Ειρηναίο Ζαλοκώστα, Ευαγγελία Γιαννακοπούλου, Κωνσταντίνο Αραπογιάννη και Μαριάννα Σουλιώτη.

Τα παιδιά μιλούν για την εμπειρία τους, το μυστικό της επιτυχίας τους, το κριτήριο επιλογής της σχολής, το brain drain και το ενδεχόμενο επιστροφής τους στο Αγρίνιο μετά τις σπουδές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button