sliderΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Όταν η Αρχαιολογία συνάντησε την Γεωπονία…

Τι λένε απόφοιτοι και φοιτητές του Τμήματος ΔΠΠΝΤ στο agriniopress.gr

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που εμπεριέχει σημαντικές αλλαγές στο Λύκειο, τον τρόπο πρόσβασης των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και στην αρχιτεκτονική των Πανεπιστημίων και έχει προσκρούσει σε αντιδράσεις πανεπιστημιακών, φοιτητών, μαθητών αλλά και της αντιπολίτευσης, υπερψηφίστηκε επί της αρχής με 147 ναι και 100 όχι.

Πρόκειται για το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει τις σαρωτικές αλλαγές στην δυτική Ελλάδα και την Αιτωλοακαρνανία, με την συγχώνευση του ΤΕΙ με τα Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου και την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Αιτωλοακαρνανία.


Το πολυνομοσχέδιο στην φάση της εκπόνησης του, είχε πολλά “σκαμπανεβάσματα” σχετικά με την ίδρυση Τμημάτων στην Αιτωλοακαρνανία, την μεταφορά ή την κατάργηση τους.

Ένα από τα Τμήματα που πηγαινοέρχονταν μεταξύ Πατρών και Αγρινίου, ήταν αυτό της Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ).

Το συγκεκριμένο Τμήμα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο πέρυσι στο συνέδριο Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα, έφευγε για την Αμαλιάδα, το φθινόπωρο πήγαινε Πάτρα και τώρα πιάνει ξανά “λιμάνι” στο Αγρίνιο και μετατρέπεται σε Ιστορίας Αρχαιολογίας… (σα να υπάρχει έλλειψη από ανάλογα τμήματα).

Πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με υπόγειες διαδρομές και μικροσυμφέροντα που οδηγούν, όπως όλα δείχνουν στην κατάργηση ενός τμήματος σύγχρονου, πρωτοποριακού όπου ο πολιτισμός συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες και αναδεικνύεται μέσα από αυτές.

Ένα τμήμα με ενδιαφέροντα οδηγό σπουδών, με πολύ καλό τεχνολογικό εξοπλισμό και αξιόλογο διδακτικό προσωπικό.

Η κ. Χριστίνα Σκαπετούλια, επικοινώνησε με το agriniopress.gr και αναφέρει για το Τμήμα:

“Σπουδάζοντας σε αυτό, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις μπορώ να πω ότι ήταν και για μένα έκπληξη το πόσο ενδιαφέρον είναι και οι δυνατότητες που δίνει σε κάποιον απόφοιτο τόσο στον τομέα της θεωρητικής όσο και της τεχνολογικής κατεύθυνσης.

Ένας κλάδος που πανευρωπαϊκά αναπτύσσεται στην Ελλαδίτσα της κακομοιριάς θεωρείται περιττός. Τι να μας πουν εμάς οι σύγχρονες απόψεις για την προβολή του πολιτισμού, για το άνοιγμα της τέχνης στον Δημόσιο χώρο εμείς είμαστε απόγονοι του Περικλή και του Σωκράτη μέχρι εκεί.

Έχουμε το ένδοξο παρελθόν μας , έχουμε τα αγάλματα μας στα μουσεία, τους πίνακες μας κρεμασμένους στις πινακοθήκες, την Ακρόπολη να στέκει στον λόφο της όλα μια χαρά.

Ο κύριος Γαβρόγλου προσπαθεί κατά τα λεγόμενά του να εξορθολογήσει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και στο πλαίσιο αυτό ιδρύει πέντε – έξι γεωπονικά τμήματα στην Αιτωλοακαρνανία και ένα Ιστορίας Αρχαιολογίας!!!

Που είναι οι τομές ,που είναι η σύγκρουση με όραμα για να «εκπαιδευτεί» τελικά ο κόσμος να βλέπει με άλλα μάτια το συμφέρον του και να αντιληφθεί ότι αυτό εξαρτάται άμεσα από τα βήματα που θα κάνει η χώρα μπροστά στον κόσμο του 21ου αιώνα.

Και εμείς που ζούμε σε αυτό τον τόπο τι κάνουμε; Οι εκπρόσωποι μας τι κάνουν; ΤΙΠΟΤΑ! Ποτέ δεν διεκδικήσαμε, ποτέ δεν διεκδικήσαν τίποτε περισσότερο από το ΤΙΠΟΤΑ.

Και για μια ακόμη φορά θα τριγυρνάνε ανάμεσα μας για να ζητιανέψουν την ψήφο μας. Ας ανοίξουμε τα μάτια μας. Αν μπορούμε….”

Την Δευτέρα, φοιτητές του Τμήματος, προχώρησαν σε διαμαρτυρία έξω από την βουλή, ενώ ήδη έχουν δημοσιοποίηση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, που αντιτίθεται στην αλλαγή που νομοθέτησε το Υπουργείο.

Φοιτητές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, λένε συγκεκριμένα: ” Το Τμήμα διαχείρισης πολιτισμικού περιβάλλοντος και Νέων τεχνολογιών έχει πάρει διεθνή πιστοποίηση και εξασφαλίζει έτσι το πρόγραμμα σπουδών !

Είναι σημαντική η μη κατάργηση του τμήματος και η παραμονή του στο Αγρίνιο, έτσι όπως είναι!

Αν τυχόν γίνει ιστορικό – αρχαιολογικό, καθηγητές του Τμήματος που έχουν τελειώσει πάνω στην πολιτισμική διαχείριση και στις τεχνολογίες αναγκαστικά θα φύγουν , το νέο τμήμα θα υπολειτουργεί και οι φοιτητές του ΔΠΠΝΤ και του ιστορικού και αρχαιολογικού δεν θα έχουν καθηγητές με αποτέλεσμα σε βάθος 2-3 χρόνων ή θα το χάσει τελείως το τμήμα στη Πάτρα η θα καταργηθεί το νέο τμήμα στο Αγρίνιο .

Οπότε κάθε κατάργηση του ΔΠΠΝΤ στην παρούσα φάση δεν βοηθάει την τοπική κοινωνία ούτε το πανεπιστήμιο ούτε τους φοιτητές.”

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
pap tsalafouti cake 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button