ΠροτεινόμεναΡοή Ειδήσεων

Κρέτσης για το μεγάλο γκράφιτι στο Αγρίνιο: «Να ακολουθήσουν και άλλοι καλλιτέχνες» (φωτο-video)

Εκδήλωση παρουσίασης της τοιχογραφίας «Ανάδυση» πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου

Στην παρουσίαση της τοιχογραφίας με τίτλο «Ανάδυση» προχώρησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (26/11) ο δήμος Αγρινίου και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η τοιχογραφία φιλοτεχνήθηκε από τους Αγρινιώτες αδερφούς Κρέτση, Θανάση, Μπάμπη και Δημήτρη που έχουν διακριθεί για τις δημιουργίες τους σε όλη την Ελλάδα.


Πρόκειται για μία εξαιρετική δημιουργία που στολίζει τον τοίχο μιας πολυκατοικίας στην οδό Καζαντζή, απεικονίζοντας ένα σύμβολο της ψυχής του ανθρώπου που αναδύεται στο φως, ένα σύμβολο διαφυγής από κάθε πράξη που εγκλωβίζει και περιορίζει την ανθρώπινο πνεύμα και εξαφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον σεβασμό.

graffiti anadisi (2)

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου Μαρία Παπαγεωργίου κατά τον χαιρετισμό της ανέφερε ότι πρόκειται για «μία εξαιρετική τοιχογραφία μέσα στον αστικό ιστό που δείχνει μία ανάδυση, μία ανάταση και πέραν αυτού είναι μία ευκαιρία όχι για όσους μένουν εδώ, να ξεκουράζεται το μάτι μας έστω και για λίγα δευτερόλεπτα. Να νιώθουμε μία ψυχική αγαλλίαση».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων – Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας Αμαλία Βούλγαρη τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο φιλοτέχνημα έχει μεγάλους συμβολισμούς και «μας μεταφέρει το υδάτινο στοιχείο της θάλασσας στο κέντρο της πόλης. Έχει ένα μεγάλο συμβολισμό την ψυχική ανάταση του ανθρώπου. Την ανάδυση μέσα από την επιφάνεια μέσα από κάθε μορφή δυσκολίας».

Με την σειρά του ένας εκ των δημιουργών, ο Θανάσης Κρέτσης, ευχαρίστησε τον δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια. «Το έργο μας δίνει τη δυνατότητα να μας δίνει μια χαρά, να επικοινωνούμε με την τέχνη. Μας έδωσαν μια ευκαιρία να φτιάξουμε αυτό το έργο και θέλουμε να δούμε και άλλους καλλιτέχνες να φτιάχνουν τέτοια έργα».

Η παρουσίαση της τοιχογραφίας «έντυσε» το μουσικό σύνολο «Ηχώ» υπό την διεύθυνση του Γιώργου Αθανασόπουλου.

graffiti anadisi (2)

graffiti anadisi (3)

graffiti anadisi (4)

graffiti anadisi (6)

anadisi

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou tsalafouti Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button