sliderΑθλητισμόςΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Όλα έτοιμα για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι στη Λίμνη Στράτου (φωτο)

Στις 22- 25 Ιουλίου

O Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και η πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ Χριστιάννα Μάμαλη και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου, Χρήστος Ζαρκαβέλης, παραχωρήσαν πριν από λίγο συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Αγρινίου.

Αφορμή, η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκι Ανδρών -Γυναικών και ΑΜεΑ που θα διεξαχθεί στις 22- 25 Ιουλίου στην τεχνητή λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο, όπου και θα συμμετάσχουν συνολικά 96 αθλητές από 18 χώρες της Ευρώπης.

Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών, την Πέμπτη 22 Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας.

Στους αγώνες θα επιτρέπεται η παρουσία θεατών, με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ θα υπάρχουν δρομολόγια αστικού ΚΤΕΛ τα οποία και θα μεταφέρουν δωρεάν από την πλατεία Μαβίλη τον κόσμο στο χώρο της διοργάνωσης. Οι αγώνες, θα μεταδοθούν μέσω Live Streaming.

Παίρνοντας πρώτος το λόγο ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου ανέφερε τα εξής:

«Πραγματικά είναι ιδιαίτερη στιγμή για το Αγρίνιο και τη Δυτική Ελλάδα η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος σκι στη λίμνη Στράτου, με 96 αθλητές από 18 χώρες από όλη την Ευρώπη. Στις 22 Ιουλίου θα γίνει η τελετή έναρξης στο Αγρίνιο. Θέλω να πω ότι θα υπάρχουν και λεωφορεία χορηγία του ΚΤΕΛ που θα αναχωρούν από την πλατεία Μαβίλη που θα καλύπτουν μεταφορικά όλη τη μέρα. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη και την πρόεδρο της εθνικής ομοσπονδίας θαλάσσιου σκι την κ. Μάμαλη. Την προηγούμενη εβδομάδα όπου διεξήχθη η διοργάνωση του πανελληνίου πρωταθλήματος στην ίδια λίμνη καταδείχθηκε το ποσό σημαντική είναι η ύπαρξη αυτού του χώρου με τα εξαιρετικά νερά και συνθήκες, όπως τόνισαν οι αθλητές που συμμετείχαν. Καλούμε όλους τους Αγρινιώτες και τους κατοίκους της περιφέρειας να συμμετάσχουν».

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε:

«Όλοι γνωρίζουμε την αξία της ύπαρξης της λίμνης Στράτου ως ένα από τα στοιχεία που αποτελούν όπλο στη φαρέτρα μας για να την αξιοποιήσουμε για την εξωστρέφεια και κάθε αναπτυξιακό σκοπό μας. Δήμος και Περιφέρεια ήταν εξ αρχής κοντά στην πρωτοβουλία της ομοσπονδίας σκι για τη διοργάνωση της πανευρωπαϊκής αυτής διοργάνωσης στη λίμνη. Τέτοιες διοργανώσεις προσδίδουν πολύ μεγάλη αξία στην περιοχή καθώς επισκέπτονται τόσοι αθλητές τον τόπο και μεταδίδουν εικόνες σε παγκόσμιο επίπεδο. Φυσικά δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους ίδιους να δούμε τις δυνατότητες του τόπου μας. Θα είμαστε πάντα συμπαραστάτες σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Η πρόεδρος της Ε.Ο.Θ.ΣΚΙ Χριστιάννα Μάμαλη μιλώντας έκανε ιδιαίτερη μνεία στα καθαρά νερά και τις συνθήκες της λίμνης:

«Να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο για την αμέριστη συμπαράσταση διότι δεν θα ήταν δυνατή η πραγμάτωση της διοργάνωσης δίχως αυτούς αλλά και τους χορηγούς μας. Η λίμνη Στράτου είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει τόσο καθαρό νερό και τόσο καλές συνθήκες. Αυτή η διοργάνωση θα μπορούσε να είναι η αρχή για τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή. Να είναι οι ξένοι αθλητές εδώ και να προπονούνται όλο το χρόνο».

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Χρήστος Ζαρκαβέλης ανέφερε:

«Ευχαριστώ Δήμαρχο και Περιφερειάρχη για όλη τη διαδρομή που κάναμε. Όλο αυτό το διάστημα έγινε μια πάρα πολύ σημαντική δουλειά και είμαστε έτοιμοι για να υποδεχθούμε αθλητές επιτελεία κριτές και φιλάθλους. Να κάνουμε εξωστρεφή την πόλη μας σε μια εποχή που η πανδημία έχει επισκιάσει τα πάντα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα διοργανώσει το Αγρίνιο μια τέτοια διοργάνωση. Οτιδήποτε μπορούμε να πετύχουμε αν έχουμε τη λογική να αναλαμβάνουμε και να υλοποιούμε τέτοιες διοργανώσεις».

Το δελτίο τύπου του δήμου Αγρινίου

Το Αγρίνιο φιλοξενεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Αμεα στις 22- 25 Ιουλίου στο Φράγμα Στράτου.
Την κορυφαία εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αγρινίου.
«Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε και να χειροκροτήσουμε 96 αθλητές από 18 χώρες. Είναι μια μεγάλη γιορτή για την πόλη. Το φράγμα Στράτου έχει αναδειχθεί σε έναν δημοφιλή στίβο για τα αθλήματα νερού καθώς έχει τις ιδανικές “συνθήκες νερού” και θεωρείται ένας από τους καλύτερους χώρους για προπόνηση και αγώνες. Καλούμε τους Αγρινιώτες να παρακολουθήσουν τους αγώνες για να απολαύσουν εντυπωσιακό θέαμα και να χειροκροτήσουν αθλητές υψηλού επιπέδου», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Στη σημασία της διοργάνωσης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης : «Όλοι γνωρίζουμε την αξία της λίμνης Στράτου και αναγνωρίζουμε τις δυνατότητες που έχει και μπορούμε να αξιοποιήσουμε για να προσδώσουμε αξία στον Τόπο μας. Η ΠΔΕ και ο Δήμος Αγρινίου ήταν εξαρχής κοντά στην πρωτοβουλία της Ελληνικής Ομοσπονδίας. Ο αθλητισμός είναι ζωή . Με το εμβόλιο και τη μάσκα μας θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρει το θαλάσσιο σκι. Πρωταθλήματα όπως το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, Γυναικών και Αμεα προσδίδουν μεγάλη αξία στον Τόπο μας».

Στη παρουσία σπουδαίων αθλητών αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλάσσιου Σκι Χριστιάννα Μάμαλη : «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε κορυφαίους αθλητές του σκι και Έλληνες οι οποίοι διεκδικούν μετάλλια. Οι αγώνες θα προβάλλονται μέσω live streaming. Την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι επίσημες προπονήσεις των αθλητών. Το επίσημο πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουλίου με τελετή έναρξης στην πλατεία Δημοκρατίας Αγρινίου και παρέλαση των αποστολών κατά μήκος της οδού Παπαστράτου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου για τη θερμή υποστήριξη”.

Με χορηγία του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου θα υπάρχουν δρομολόγια προς το φράγμα του Αχελώου me αφετηρία την πλατεία Μαβίλη.

Στη διεύθυνση https://youtu.be/NHYn1QoDXu4  μπορείτε να παρακολουθήσετε video  των Αγώνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button