Αγρίνιο: Οι έμποροι και οι γενικότητες για «συγχωνεύσεις»

Οποιοσδήποτε κάνει μια βόλτα στην αγορά του Αγρινίου ή άλλης πόλης της περιοχής, μια αγωνία θα δει να έχουν οι έμποροι: την ρευστότητα, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση.

Και τα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων αν και εφόσον αυτά υπάρξουν. Το τι έγινε λόγω κορωνοϊού είναι ήδη παρελθόν, είτε πήρε είτε δεν πήρε βοήθεια κάποιος από το κράτος.


Όπως λένε στην στήλη γνωστοί έμποροι, αντί να γίνει μια σοβαρή συζήτηση πάνω στο ζήτημα αυτό, ακούνε τους υπουργούς, ειδικά τον Α. Γεωργιάδη, να εστιάζουν στο ζήτημα των συγχωνεύσεων ως την λύση για τα πάντα.

“Συγγνώμη τώρα θα το λύσουμε το θέμα των συγχωνεύσεων; Κι ας πούμε, όπως λέει ο Α. Γεωργιάδης, ότι πρέπει να αποκτήσουμε… κουλτούρα συγχωνεύσεων και συνεργασιών. Αυτό θα γίνει τώρα, μετά από όσα έχουν συμβεί κι ενόψει ενός χειμώνα με ενεργειακή κρίση, ακρίβεια και εφοδιαστικά προβλήματα σε όλη την Ευρώπη; Είναι παραλογισμός όλο αυτό και κάνει όλο και πιο πολλούς να λένε ότι έχει βρεθεί ευκαιρία για κλείσιμο μαγαζιών και μικρών επιχειρήσεων”, λέει στην στήλη έμπορος του Αγρινίου.

Όλα αυτά φέρνουν κι ανησυχίες για την ίδια την μορφή της πόλης, το εμπορικό της κέντρο, τα ενοίκια, την ανεργία, σε συνδυασμό μάλιστα και με τα αδύναμα πια τμήματα του πανεπιστημίου. “Φαντάσου το κέντρο της πόλης που φωτίζεται σήμερα από τις μικρές επιχειρήσεις, με όλα αυτά κλειστά, ξενοίκιαστα. Να δω ποιος θα μείνει να… συγχωνευτεί μετά”, είναι η εύλογη απορία.

Οι τοπικοί πολιτικοί καλά θα είναι να τα γνωρίζουν όλα αυτά γιατί μάλλον δεν τους τα λέει κανένας…

η συντακτική ασυγχώνευτη μονάδα

*Οι απόψεις συνεργατών του agriniopress, δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι και απόψεις του site ή των συντακτών του

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Αγρίνιο Εμπορικά συγχωνεύσεις