ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Τελέσθηκε το επίσημο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων της Μεγάλης Παρασκευής του 1944 (φωτο)

Τελέσθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου το επίσημο Μνημόσυνο στη μνήμη των εκτελεσθέντων της Μεγάλης Παρασκευής του 1944 στο Αγρίνιο.

Αμέσως μετά στον τόπο της θυσίας, στην πλατεία των 120, τελέστηκε σε κλίμα συγκίνησης επιμνημόσυνη δέηση.

Η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της ημέρας:

«Από τις υψηλότερες παρακαταθήκες που μας κατέλειπαν οι πρόγονοί μας πρέπει να είναι η Αντίσταση εναντίον κατακτητών.Κληρονομήσαμε αρχές και αξίες όπως ελευθερία, αυτοδιάθεση, δημοκρατία, αξιοπρέπεια, κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτήν την κληρονομιά έχουμε ιστορική ευθύνη να την κρατήσουμε ακέραιη και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Έχουμε ιερή υποχρέωση να προστατεύουμε και να αξιοποιούμε αυτή την τόσο ακριβά πληρωμένη με αίμα και θυσίες κληρονομιά.Το παράδειγμα των αγωνιστών της ανεξαρτησίας είναι μια διαρκής έμπνευση αρκεί να το διδασκόμαστε και να το γνωρίζουμε».

Αμέσως μετά ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, την αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά, τον επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών” Γιώργο Καραμητσόπουλο, μέλη της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπους των Αστυνομικών Αρχών και συγγενείς των εκτελεσθέντων.

Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button