Γεγονότα

Αγρίνιο: μητέρες υποστηρίζουν τον δημόσιο θηλασμό (φωτο)

Δράσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού
koi-dimosios-thilasmos-agrinio1

Το 1992 η διεθνής κοινότητα καθιέρωσε τον εορτασμό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (World Breastfeeding Week) από την 1 έως τις 7 Αυγούστου, ενώ στην Ελλάδα γιορτάζεται κάθε χρόνο από τη 1 έως τις 7 Νοεμβρίου αρχής γενομένης από το 1996, με σκοπό την προώθηση της πρακτικής αυτής που παρέχει πολλαπλά οφέλη τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί.

dscn4960

Σήμερα στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της εβδομάδας αυτής,  έλαβαν χώρα δράσεις δημόσιου θηλασμού, από ομάδες γυναικών που υποστηρίζουν τον θηλασμό και δη το δικαίωμα της μητέρας να μπορεί να θηλάζει σε οποιοδήποτε μέρος, οποιαδήποτε στιγμή.

koi-dimosios-thilasmos-agrinio7

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρότητας και Μητρικού Θηλασμού του νομού Αιτωλοακαρνανίας και οι γυναίκες – μέλη της, θήλασαν τα παιδιά τους στην  Πλατεία Σιντριβανιού. Στον χώρο υπήρχαν γλυκίσματα και κλόουν για την ψυχαγωγία των λίγο μεγαλύτερων παιδιών. Η καταμέτρηση των θηλαζουσών έγινε στις 12.00, ώρα που είχε οριστεί  σε όλες τις συμμετέχουσες πόλεις της χώρας. Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα την ίδια ώρα σε Μεσολόγγι και Ναύπακτο.dscn4962

Η Βίβιαν Θωμάτου , διαχειρίστρια της ομάδας Αιτωλοακαρνανίας που ανήκει στο Πανελλήνιο δίκτυο εθελοντικών ομάδων Υποστήριξης Μητρότητας και Μητρικού Θηλασμού, τόνισε ότι το μήνυμα είναι η ανάγκη να μπορούν οι γυναίκες να θηλάζουν οπουδήποτε και οποτεδήποτε: «Να καταλάβουν οι μητέρες ότι δεν είναι ταμπού, ούτε χρειάζεται να κλείνονται σε τουαλέτες και αυτοκίνητα ή να μη βγαίνουν από το σπίτι τους προκειμένου να θηλάσουν», ανέφερε χαρακτηρι

στικά.

dscn4964

dscn4967

Οι  ομάδα «Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας»   συναντήθηκε λίγο μετά τις 10 στο πρ. Εντευκτήριο του Τρένου ,ενώ δεν έλειψαν και τα μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Η κα Παρασκευή Δημοπούλου, από την ομάδα «Μητέρες – Γυναίκες του Νομού Αιτωλοακαρνανίας»   , μία εκ των τριών εκπροσώπων της ομάδας, με καταγωγή από τη Ναύπακτο, εξήγησε πως η ομάδα ξεκίνησε τη δράση της πριν από 1,5 χρόνο και τα μέλη είναι πλέον πολλά: “Να μην υπάρχει επικριτική στάση απέναντι στις μητέρες που θηλάζουν δημόσια. Μια μητέρα που θηλάζει δεν μπορεί να μείνει κλεισμένη στο σπίτι. Το παιδί πρέπει άλλωστε να μπορεί να φάει όταν έχει την ανάγκη. Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση στις γυναίκες ή στους άνδρες που κατακρίνουν τις γυναίκες που θηλάζουν δημόσια: θα ήθελαν οι ίδιοι να κρύβονται σε τουαλέτες και αυτοκίνητα για να φάνε το φαγητό τους;”λέει η ίδια.

dscn4972

dscn4974

dscn4975

dscn4978

dscn4987

koi-dimosios-thilasmos-agrinio2

koi-dimosios-thilasmos-agrinio3

koi-dimosios-thilasmos-agrinio4

koi-dimosios-thilasmos-agrinio5

koi-dimosios-thilasmos-agrinio6

koi-dimosios-thilasmos-agrinio8

koi-dimosios-thilasmos-agrinio9

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close