ΑγρότεςΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Με διαμαρτυρόμενους αγρότες συζήτησε ο Σπήλιος Λιβανός (φωτο-video)

Σπ. Λιβανός σε εκπροσώπους αγροτών στο Αγρίνιο: «Επιζητώ τον διάλογο. Οι πόρτες του Υπουργείου είναι πάντοτε ανοικτές»

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν έξω από το Παπαστράτειο Μέγαρο αγροτοσυνδικαλιστές πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Επικεφαλής ήταν ο πρώην βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και ο πρόεδρος της ΟΑΣ Αιτωλοακαρνανίας Σπύρος Κοτοπούλης.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός πριν εισέλθει στο Παπαστράτειο Μέγαρο για την εκδήλωση, είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τους αγρότες.

Οι κύριοι Μωραΐτης και Κοτοπούλης του κατέθεσαν μια σειρά από ζητήματα, αλλά και αιτήματα, ενώ ο Υπουργός τόνισε πως είναι γνώστης των αιτημάτων και πως οι πόρτες του Υπουργείου είναι ανοιχτές , ώστε να έχει αναλυτική συζήτηση μαζί τους.

Δεν παρέλειψε πάντως να αναφερθεί και στο πολιτικό “χάσμα” που υπάρχει μεταξύ των εκπροσώπων των αγροτών που προέρχονται από το ΚΚΕ με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, απαντώντας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λιβανός τους κάλεσε στο Γραφειο του για διάλογο και μεταξύ άλλων είπε:

«Χαίρομαι που είμαι στο Αγρίνιο. Επιζητώ τον διάλογο και εδώ, στον Νομό μας αλλά και στο υπουργείο, όπου οι πόρτες είναι πάντα ανοικτές και όποτε θέλετε να έρθετε και να συζητήσουμε. Έχουμε ουσιαστικές και μεγάλες διαφορές και αυτό είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας.

Εσείς, στο ΚΚΕ, πιστεύετε ότι όλα τα δεινά για τον αγροτικό κόσμο προέρχονται από την καπιταλιστική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κυβέρνηση της ΝΔ, και προσωπικά, πιστεύουμε ακριβώς το αντίθετο και γι αυτό ήρθαμε εδώ, για να μιλήσουμε για τα 22 δις ευρώ που θα κατευθυνθούν ακριβώς στον αγροτικό κόσμο, για να μην γίνουν όλα αυτά που περιγράψατε. Για να μείνει ζωντανή η ύπαιθρος και να μην ερημώσει ο τόπος. Κάποια από τα ζητήματα που μου θέτετε στο υπόμνημά σας, είναι δίκαια.

Αντιλαμβάνομαι ότι στο πλαίσιο της αποστολής σας έχετε την υποχρέωση να διεκδικείτε την ικανοποίηση των αιτημάτων σας. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι θα διεκδικεί το καλό για τον αγρότη της Αιτωλοακαρνανίας. Προφανώς, οι δρόμοι μας είναι ασύμπτωτοι, παράλληλοι. Ο διάλογος δεν τελειώνει σήμερα. Σήμερα, ξεκινάει. Πάντα είμαι ανοικτός στον διάλογο και στον διάλογο, αξιολογώ τις καλές προτάσεις. Πήρα τις προτάσεις σας και γι αυτό μπορούμε και κάνουμε εθνική πολιτική».

Δείτε το σχετικό video:

Η ανακο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button