ΓεγονόταΡοή Ειδήσεων

Αγρίνιο: Κλειστή… επ’ αόριστον η οδός Μεσολογγίου λόγω των ετοιμόρροπων καπναποθηκών Ηλιού

Σε επ’ αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Μεσολογγίου λόγω της επικινδυνότητας του κτηρίου των καπναποθηκών Ηλιού αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος Αγρινίου.

Το γεγονός ότι ένα ακόμη τμήμα του ιστορικού κτηρίου, το οποίο έχει δυστυχώς αφεθεί στη μοίρα του, κατέρρευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο οδήγησε στη λήψη της απόφασης αυτής. Το ερειπωμένο κτίσμα συνιστά μεγάλο κίνδυνο και η λήψη μέτρων ασφάλειας της κυκλοφορίας και των πεζών που διέρχονται ήταν επιτακτική. Σχετικά εισηγήθηκε και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει μέχρι εκδόσεως νεώτερης απόφασης.

Ειδικότερα, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλο το 24ωρο οχημάτων και πεζών:

1. σε τμήμα της οδού Μεσολογγίου, από τη συμβολή της με την οδό Βαρνακιώτη έως τη συμβολή της με την οδό Γρηγόριου Βαλτινού

2. στην οδό Παπαϊωάννου Δημάρχου (μεταξύ των Ο.Τ. 189 και 189α) από τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου έως τη συμβολή της με την οδό Γρηγόριου Βαλτινού

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Μεσολογγίου θα εκτρέπεται στην οδό Βαρνακιώτη, με την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης. Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και για όσο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε ισχύ η παρούσα απόφαση, εγκρίθηκαν επιπλέον οι εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

α) επιτρέπεται η δεξιά στροφή των οχημάτων που κινούνται από την οδό Χαριλάου Τρικούπη προς την οδό Γρηγόρη Βαλτινού, η οποία μετατρέπεται σε οδό διπλής κυκλοφορίας μέχρι την οδό Μεσολογγίου και απαγορεύεται η στάση και στάθμευση και στις δύο πλευρές αυτής,

β) τοποθετείται πινακίδα Ρ-2 στην οδό Γρηγόρη Βαλτινού πριν τη συμβολή της με την οδό Μεσολογγίου. Για την τήρηση της απόφασης αναλαμβάνει δράση το Τμήμα Τροχαίας Αγρινίου, παράλληλα με τις ενέργειες εφαρμογής της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αγρινίου.

Για την εξασφάλιση της μη προσέγγισης πεζών στο κτίριο «καπναποθηκών Ηλιού» θα γίνουν εργασίες σήμανσης και τοποθέτησης σχετικών πληροφοριακών πινακίδων, καθώς και τοποθέτηση μεταλλικού πλέγματος-φράχτη κατάλληλης φέρουσας αντοχής, σε όλο το πλάτος της οδού Μεσολογγίου από τη διασταύρωση με την οδό Βαρνακιώτη έως τη διασταύρωση με την οδό Παπαϊωάννου.

Δείτε αναλυτικά την απόφαση όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button